tisdag 31 januari 2017

Sjukstuga!

TYPISKT!

Nu har Oscar blivit sjuk. Igår när jag kom hem från jobbet låg Oscar däckad i soffan och mådde illa. Låg där under filten hela kvällen, och idag har han varit hemma med 39 graders feber. Men, nu har Mamsen inhandlat glass och dricka = Det är bra om man är sjuk! Och ikväll sänds avsnitt nummer två av Vem Vet Mest Junior! Hoppas Oscar får revansch ikväll nu då 😍 Fast man förstår att det är svårt, är ju bra mycket enklare att sitta hemma i soffan och kunna alla svar!Ha, ha, ha!! Tönt-mamman knäppte bild på tvn när Oscar presenterades.....Tror jag måste försöka spara programmen på nåt sätt. Hur det nu ska gå till?


Och dagen största fundering!! Hur i h-vete kunde jag gå med på ett styrelsemöte ikväll klockan sju?? Hade helt förträngt att det skulle va möte...och dessutom klockan 19.00!  Nu kommer jag ju att missa kvällens Vem Vet Mest!

Nä, bäst att se till sin sjukling

Tack och adjö!


måndag 30 januari 2017

Bänkad framför tvn :-)

Kuckeliku,

Nu jämarn ska Länsman bänka sig framför tvn och se Vem Vet Mest Junior!! Hujedamej vad spännande....fast jag vet ju egentligen redan innan hur det gick, hö, hö, hö!

Men, vad tusan är det för fel på bildöverföringen?? Nu blir bilderna vips pyttesmå! Ingen ordning 😖

/OVER AND OUTMorfar och Sally!!

God morning

Alltså, jag gatt bara tjuva den här bilden ifrån FB som morsan lagt ut. Dom va och hälsade på Morfar i Junsele och knäppte den här finfina bilden!!!

Titta hur Sally och gammelmorfar tjike på varann  😍😍😍

Tänk att morfar ä inne på sitt 96e år! Helt otroligt! Han se ju otroligt ung och fräsch ut 😎

 Å hur gick mötet på Service igår då?

Jodå, vi var över 20 personer som slutit upp för att diskutera Servicehuset, och en sak var säkert! Vi alla föreningsrepresentanter som fanns på plats var helt eniga i frågan som togs upp. BRA!!

Nu kaffekopp nummer två = SKÅL

söndag 29 januari 2017

"Stora-garderob-röjar-dagen"!!

Hej å hå!

Vilka prylar, kläder, skor och allt möjligt man samlar på sig.....som dessutom barnen vuxit ur. Tar liksom aldrig slut på urvuxna kläder 😝
Novas hög med kläder och skor....bara Oscars kvar då att reda ut.

 Skor i förbannelse som barna vuxit ur! Ska ta och slänga ut alltihop till försäljning på FB tänkte jag.

Här nedan kommer en roligare bild = Kvällens middag ska bli ugnsstekt laxfilé med pressad potatis! De ä göttans de!!

Mer lax åt folket. Vört man skulle ha starta en liten hobby-lax-odling för privat bruk??

Nu ett viktigt KOM IHÅG:

Ikväll klockan 18.00 är det möte på Servicehuset angående just SERVICEHUSET! Vad ska hända med bygget i framtiden, vad kan det nyttjas till osv. Så sparka ur klövarna allihopa och trava iväg till Service ikväll.

/Syns och hörs 


lördag 28 januari 2017

Nu ä man "löfte bårda dynga"!!!

Tjo flöjt

Nu ä man löfte bårda dynga! Har precis fått slutlön från min anställning inom Öviks Kommun. 42 000 härliga slantar rätt ner i fickan!! JO, JAG TACKAR 😜😜😜😜 
 
 
Man skulle haft ett sånt här lönekuvert varje månad....

Vi firade mitt svällande bankkonto med chokladmousse som Nova slängde ihop! 
Åsså en liten groupie

Nä, harne gå inte! Nu ska här röjas tvättberg = Kul Lördagsnöje...

/Tjingeling


fredag 27 januari 2017

Förhandsbilder från Vem Vet Mest

Morrn, morrn!

Sista arbetsdagen för denna vecka då och det är Domsjö som gäller för min del. Tusan vad fort veckorna går!

Såg på mailen att det kommit ytterligare bilder från Vem Vet Mest Junior inspelningen, och denna gång gick det att överföra i alla fall.
Hela gänget som va med den veckan. 


Näpp, nu blir det bråttom = Ut å reva igång bilen

Hörs, Hej

torsdag 26 januari 2017

Jodå!! Jag är NYKTER!

God afton

Tänk att idag vort man "täjje" av Polisen igen! Körkort och nykterhetskontroll i Sidensjö.
 Bildresultat för nykterhetskontroll
Och jag klarade både körkort och blåsning. Fast en sak undrar jag. Vi kom flera bilar i samlad trupp ifrån stan och VARFÖR valde dom just mig??? Måste va snygg-Mercan som har nån speciell utstrålning....såg också att ena polisen gick runt bilen och slängde avundsjuka blickar på stjärnbilen 😎😎😎
 Bildresultat för nykterhetskontroll


SLUT FÖR IDAG hälsar en nykter Lantislygdman

Ps. Jag varnade INTE mina medtrafikanter angående Poliskontrollen!!! 

 


onsdag 25 januari 2017

Min första riktiga LÖN!!!!

Tjo flöjt

Bildresultat för dålig lön
Där satt den! Min första riktiga månadslön på typ två år....synd bara att det är riktigt underbetalt att vara tandsköterska.
Linn Frykstens foto.

Här är den färskaste ingångslönen för tandsköterskor.....inte direkt upplyftande läsning! 

Ja, ja. Tur då att jag är svältfödd på lön de sista två åren så då känns ju även lite mycket 😂😂😂

/Tjillevippen
tisdag 24 januari 2017

Home-made SUBWAY!!

I Söndags gjorde Oscar värsta Subway-mackorna! Vi hittade nämligen en elgrill som jag helt glömt bort. Perfekt att grilla kycklingfiléer i. Köttet får såna där jättefina grillränder 🍗🍗
Kycklingfilé och ost på baguetter som efter att ha grillats i ugn toppades med sallad, gurka, rödlök och vitlöksdressing. 
Oscar påstod att mackorna blev lika GODA som Subways 😎

Nova gjorde en kladdkaka istället 

Och resterna av kladdkakan ska vi smarra nu till Farmen.....måste ju äta upp det som bakats 👍👍👍

Adjöken 

måndag 23 januari 2017

Första skidturen ⛷

Kuckeliku!! 

Tänk att igår tog jag äntligen säsongens första skidtur. Ynka 4.5 kilometer....men, det ä 100 procent mer än ingen åkning alls 😜😜 hade gärna åkt längre men Nova var inte lika intresserad. 
Nova vilar ut efter en hård tävlingsrunda mot sin mor. 

Tycker att längdskidåkning är riktigt skoj. Synd bara att man ä totalt värdelös. Ingen spänst eller teknik så långt ögat når...men, det gör väl inte så mycket, ä ju ingen tävling 😎

Näpp, nu ska vi se kvällens avsnitt av farmen 

OVER AND OUT 

söndag 22 januari 2017

Vilken trevlig kväll!!


Hej hopp

Vilken trevlig kväll vi hade här i huset igår! Alltid skoj med spontangäster. Många skratt och tokheter å massor av "affärsidéer" avverkades under kvällen 😎😎😎

Jodå...gitarrspelning blev det också, vi hade till å vä TVÅ GITARRER i farten. Jämarn vad "säker" vi ska va ikväll på kursen när det tjuvtränades i natt!

Nu ni!! Nu ska här drickas kaffe och skrapas triss! Den röda lotten köpte jag på juldagen i Junsele och glömde helt bort den sen......TROR starkt på vinst!

Tack å hej från en snart mycket rik kvinna!

lördag 21 januari 2017

I did it!!

Tjo ho!

Tänk att nu är jag färdig TANDSKÖTERSKA!! Känns så skönt att jag är klar 👊👊👊 Fick hem betyg och examensbevis för några dagar sedan. 
 
NICE!


Är så HIMLA NÖJD över mina betyg. Jag fick högsta betyg i 12 av 13 kurser!! Fast betygen betyder ju egentligen ingenting......finns väl knappast nån arbetsgivare som tittar på betyg nu för tiiin? Dom torde bara checka att man har rätt utbildning antar jag.


Ja ja, skit samma! Jag är då nöjd och glad över att jag tog detta steg och bytte yrke.

Näpp! Nu ska jag leta fram nå gamla gardiner och slänga upp i köket, och sen funderar jag starkt på att gå ut och göra upp en eld. Har nämligen en hel del "rat" som jag vill bli kvitt

/TJINGELING


fredag 20 januari 2017

Förvisning från SVT!!

Goder afton :-) 

Jösses, vad lugnt och skönt man har det.....Oscar och jag chillar för fullt 😎😎

Här om dagen fick jag mail från SVT och Vem Vet Mest Junior. Dom skickade bilder och film ifrån inspelningen av de nya avsnitten. KUL att få se! Ungdomarna verkar ha haft jättekul under inspelningsdagen i Göteborg. Men, tyvärr lyckas jag inte överföra några bilder just nu. Verkar va nå fel på internetet....

Äh, jag tar mig ett vinglas istället!!

/PUSS Å KRAM

torsdag 19 januari 2017

Full fräs mot helg!!

God kväll, 

Full fart mot ännu en LEDIG HELG!! Känns ju helt ok, och i helgen är det skidläger här i Skorped för våra barn och ungdomar. Kul!!! Hoppas bara det finns nån snö kvar till imorgon! 🌧🌧 bara tö och elände hele tiiiiin 😡 
Den här bilden har jag helt glömt bort att visa upp! "Sprang på denna sköning till julgran när vi va i Göteborg! Fy fan, flera hundratals kronor kosta skrället också...av nån konstig anledning tänkte jag faktiskt på syrran när jag såg den. Hennes granar bruk väl se ut särn a??? 

Ha, ha! 
Adjöken 


onsdag 18 januari 2017

"Mackmyra"....mums!!!

Kuckeliku! 

Jag tror att jag precis köpt den dyraste spritflaskan hittills i mitt liv.....å en whisky dessutom 😎😎😎 jag som inte ens gillar whiskey. TUR att jag inte behöv dricka den själv 👍 Nej, den fina flaskan ska jag ge bort till HJÄLTEN som räddade hårddisken på min dator. 
MACKMYRA - mums, vad det vattnas i munnen....he, he, he! 

Näpp. Nu ska här ses på farmen 

Puss å kram 💕💜💕💜


tisdag 17 januari 2017

Betyget har kommit!

Hej hopp!

Bildresultat för examen
Exakt en månad efter examen dök då till slut mitt betyg upp i brevlådan. Äntligen kan man tycka! Fågeln vad Yrkes Akademin ha vöre trög på det mesta......Fast nu spelar knappast betyget någon roll, vet inte vad man ska ha det till egentligen?
Bildresultat för betyg 
/OVER AND OUT 
måndag 16 januari 2017

Ny vecka = Nya låtar :-)

Tjo flöjt!

Då var det vecka igen da....och gårdagskvällen avslutades med gitarrkurs i vanlig ordning. Vi har det väldigt SKOJ när vi träffas. Man få liksom skratte en hel del (mest för man ä så dålig 😜😜) Åsså blir jag så less på mig själv eftersom jag inte tränar så mycket som jag borde! Nu får det bli skärpning den här veckan!!
Kaj Larssons foto.


Kolla in värsta gänget! Huga va de gå gött å spela.....Den här veckan ska vi träna på "En fattig bonddräng" och "Balladen om Fredrik Åkare". He, he, he, får väl se hur det går med det 😎 Bilden tjuvade jag förresten från Kaj på Facebook.

Nu till nåt helt annat:

Skidträningen ikväll är INSTÄLLD på grund av kylan. Tråkigt...men, inget man rår på!

'

Nu mot pannrummet 

/Tjingeling söndag 15 januari 2017

Tårta är GOTT!!

Så där ja! 

Nu har jag fått min ranson av godsaker för idag 😋😋 Kristina bjöd nämligen på födelsedagsfika!! Väldigt smarrigt och trevligt. Å dagen började med ett styrelsemöte med Sportklubben....nu närmar sig årsmötet, så ni kan boka in den 19 februari om ni vill delta.

Sen har det varit filmtittning på schemat också. Nova har varit så sugen att få se "Flykten från Alcatraz" eftersom dom pratat om det i skolan. Så det blev Söndagsfilmen....Väldigt imponerande hur bovarna lyckades planera och genomföra rymningen. Alltså, jag är så NYFIKEN att få veta om dom klarade sig eller inte?? Dessvärre verkar ju ingen veta svaret. Tro jag måste ta och besöka San Francisco och se fängelset in real life!
Bildresultat för flykten från alcatraz
Bildresultat för alcatraz cell
Tror inte det va så hemtrevligt att sitta inlåst i detta fängelse

Näpp, nu ska jag dra iväg på GITARRKURS!!!

Tjing