torsdag 5 januari 2017

-24 grader!

Morning,

En liten fundering så här till morgonkaffet denna kyliga dag....

Såg denna artikel på FB i morse:

"Klarar du tre dygn utan el och vatten?"
Bildresultat för vedspis
Flera kommuner i länet uppmanar invånarna att se över sin krisberedskap i hemmet. Skulle du klara dig i tre dygn utan el mat eller vatten är frågan de ställer. Inte självklart för alla.
– Förr hade jag alltid skoteroverall och saker i bilen, men det har jag inte längre. Levande ljus har jag, men inget kök där jag kan laga mat säger Sven-Olof Bredberg.
Att det finns mat värme och vatten och att vi kan transportera oss är något vi oftast räknar med. Men alla bör förbereda sig för en kris där man på egen hand klarar dessa grundläggande behov i 72 timmar uppmanar kommunerna. Det för att kunna planera och fatta viktiga beslut om krisen fortsätter.
 Trangiakök
Härnösands kommun upppmanar kommuninvånarna att tänka igenom vad de behöver för att ha ett litet beredskapslager i hemmet.
– Hade man bott på landet hade det varit givet att ha en braskamin för värmen, kanske en vedspis för att kunna laga mat, om vi går tillbaka säg 50 år i tiden. Genom att vi blir mer moderna och vi får mer teknik, så faller sånt bort, tror Per Jonsson,  beredskapssamordnare i Härnösands kommun.

Nä, bäst att hä ut sig och reva igång Mercan!! 

/Tack och adjö 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar