måndag 31 oktober 2016

Vilken SOPA man ä!

Ha, ha, ha!
Hujedamej vad urkass man ä på gitarren.....Fast det är väl därför man går en kurs. Jag har ju aldrig spelat nåt instrument i hela mitt liv, så jag börjar verkligen från scratch :-) Det enda jag gjort är att jag klinkat på lite själv nu när jag köpte gitarren, å det kan ju till och med va en nackdel, kan mycket väl ha lärt in mig helt fel.
Bildresultat för lantislygdman gitarr

I alla fall var vi fem tappra deltagare igår kväll på första träffen. Å än om det låter dåligt när vi spelar så får vi skratta en hel del. Riktigt KUL!! Så nu har Länsman 6 stycken jättesvåra ackord att öva inför nästa träff!

Näpp, nu ska jag väcka Nova, skjutsa hon på fritids och sen bär det iväg på min första praktikdag!


/Tjing 

söndag 30 oktober 2016

Pubkväll!

Hej svejs!
Nu är ordningen återställt här i Skörpe! Igår var det pubkväll på station och det gillar vi!! Självklart att man ville va med på det....Men, först blev det en Halloweendrink här hemma, med trevligt sällskap. Lite vadslagning hann vi med a! Nu är det namnet på Lisas lilla bebis som ska gissas. Och jag är rätt stensäker på att jag TAR HEM DETTA vad med. Och blir då bjuden på ett vinglas till. Min första vinst inkasserade jag förresten igår kväll.....
Lite halloweenpynt hittade jag i mina gömmor. Men, det blev ingen utklädnad i år, och det behövs väl inte heller för man se ju ut som en häxa med eller utan förklädnad :-)))) 

Fast jag gjorde faktiskt ett hastverk med lite smink tidigare nån dag bara för att testa! Det är jättekul, men man ska ju ha gigantiskt med tid plus riktiga grejer. Det går inte att måla finlir med trubbiga, tjocka tiokronors pennor som jag hade ;-) Jag måste prova detta "på riktigt" nån gång!
Å det här var kvällens snackis på puben!! Inte alla som dug till å dricka en shot med namnet Zombie!!! Huvvaligen, tur att jag inte köpte nån. Verkligen läskig variant. Nån slags peachlikör i botten, sen toppa med nåt blått åsså högst uppe på toppen en skvätt bailys.....Såg ut som typ en hjärna, vilket så klart var meningen också. Alltså inget för veklingar som mig :-))))) 

Nä, nu ska jag se hur det går för Oscar. Han har hållit på och baka Napoleonbakelser idag!! Riktigt spännande att få provsmaka sen ikväll. 

OBS! Kom ihåg Gitarrkursen klockan 18.30!!

/Puss å kram 


lördag 29 oktober 2016

Bjuden på lunch :-)

Hej hopp,

Nu jämarn försök Yrkes Akademin att köpa in lite extra poäng hos eleverna. Igår blev vi väldigt överraskade då vi allihopa plötsligt blev bjudna på lunchbuffé på Nipan. Laxfyllda spättarullader med potatis och rotmos å fläsklägg fanns på menyn. Plus allt annat som brukar finnas där. Åsså äppelpaj med vaniljsås till efterrätt :-) TACK så mycket!! 
Ser kanske inte så aptitligt ut....

Tänk att nästa gång man åker till Sollefteå och Reveljen är det EXAMEN!!! Känns så jäkla skönt!

Nu till nåt mycket viktigare:
Är det idag som är rätta dagen att klä ut sig om man ska fira Halloween??? Jag fattar ingenting av detta. I alla fall läste jag att på krogen i stan välkomnar dom gärna utklädda människor....Men, CLOWNER kommer inte att släppas in!!! Det är alltså inte är lönt att svida på sig röda näsan ikväll då :-) 
Enklast är det att använda SnapChat, utklädd och klar på en gång!
En "vampyr" med blekta tänder...

Nä, hörrni! Nu ska jag ta och skära upp tjälknölen som jag tillagade igår under tiden jag var i Sollefteå. Enkelt att göra middag då det sköt sig självt. Å resten av familjen har åkt iväg till Paradis Badet = Lugnt och skönt för mamsen! 

/Puss å kram 

fredag 28 oktober 2016

Kom och prova SSK-dressar!

Tjo ho,
Bildresultat för lantislygdman ssk 75 år
Om ni inte ännu har beställt SSK-dressar och är sugen på att prova så är ALLA varmt välkomna att svänga in hos mig på Skorpedsvägen 35. Nu har vi även fått hem prov av stretchbyxorna i storlek 140, S, M, L, XL plus en Ej stretchdress, både jacka och byxa i storlek XXL. Snart skickar vi in beställningarna.

Dressarna kommer att ha tryck fram på bröstet SSK (ev 75 år) plus, tror jag på baksidan Skorpeds SK.

Å annars?

Jo, nu har jag laddat en stor termos kaffe inför nästa heldag i Sollefteå. Åh, nu känns EXAMEN nära!!! Och idag ska vi besluta om hur vi elever ska fira det hela....champagne är väl ett måste?? Tror jag lägger en på kylning redan nu tills ikväll också, jag har ett VG att fira i Material och Miljö, YIPPIE!!


/Over and out 

torsdag 27 oktober 2016

Innedagar i Sollefteå!

Hej hopp,

Nu är det dags för sista dagarna i Sollefteå innan praktiken drar igång på måndag! Åh, vad roligt det ska bli att få gå ut på LIA. Nu börjar Länsman va skapligt less på studier. Vill jobba.NU ;-)
Bildresultat för anestesi tandvård
Idag blir det föreläsningar i Ortodonti och Anestesi. Blir kanon de. Vi ska även öva praktiskt på anestesigivning.

Och nu är det dags att FIRA igen!! Fick mail igår om att jag drog hem ett VG på kursen i Material och Miljö. Jo, jag tackarrrr...


/Over and out 

onsdag 26 oktober 2016

JAG HAR BLIVIT MOSTER!

Hö, hö, hö! 

Nu ä man "käret"!! Jag, Linda Andrietta Lygdman har nämligen gått och blivit moster....till världens sötaste lilla tjej!
Bildresultat för storken kommer med baby
Stort GRATTIS Lisa och Robin till er fina, söta lilla klump :-) Och självklart har jag fått bildbevis på prinsessan. Tyck hon va väldigt lik sin mor.

Sen känns det himlarns BRA att jag vann vadslagningen mellan syrran, mig och morsan. Vi har haft en liten gissningstävling om när bebisen skulle födas, och hon föddes i måndags och jag hade tippat på Söndag. Det ska verkligen bli gott med den utlovade vinsten - Ett vinglas!! Jo, jag tackarrrr....

Och nu har vi nya vadslagningsplaner på G! Jäntan måste ju ha ett namn också. Det ska vi också slå vad om.....jag känner att jag har vinsten som i en liten ask!

Nu ska jag fira min nya titel med en god kopp KAFFE 

/Puss å kram 

tisdag 25 oktober 2016

Oscar säljer kakor/godis

God morgon,


Nu har 5-6an fått hem beställningslistorna från kakservice! Så nu kan ni hojta till om ni vill beställa några godsaker. Det finns ju MASSOR med smarrigheter i den katalogen!!
Bildresultat för kakserviceBildresultat för kakservice

Harne ska bli gött de!! 

Nu till nåt annat:

Idag har jag tid hos Länshälsan. När man ska bli anställd inom FTV får man komma dit för "genomgång". Schysst!! Tror faktiskt att Länshälsan ligger i vårdskolans gamla lokaler uppe vid sjukhuset. Där gick jag ju vuxenutbildning till Undersköterska en gång i tiden....för typ 15 år sedan.

Bäst att hoppa i duschen
/Tjingeling