fredag 30 september 2016

Vilket bök!

Tjo ho!
Förbenat vilket bök jag fick när jag sålde en påse med Nonique produkter på Tradera. Jag var ordentlig säljare och skickade paketet med spårbart ID. Sen efter typ två veckor får jag vips ett negativt omdöme av köparen där hon påstår att hon minsann inte fått några varor....utan att ens ta kontakt med mig först.
Å typiskt nog hade jag precis hunnit radera kvittot från posten där försändelse-ID stod, för vem kunde tro att paketet inte kommit fram efter två veckor. Var bara att börja forska i det hela och det har varit ett väldans mailande  å ringande till Posten sista veckan. Men, nu igår hade Posten lyckats spåra paketet än fast jag inte hade försändelse-ID kvar. Mycket bra gjort!!!

Å då ha kärringen som gett mig negativt omdöme inte hämtat ut sitt paket! Det har funnits hos hennes postombud sen den 13 september......och hon har fått både skriftliga aviseringar och aviseringar per mail att hennes paket fanns att hämta. Jag fattar ingenting!!
Summan av det hela blir att Nonique produkterna nu är på väg i retur från Sollentuna upp te Skorped igen eftersom kunden inte hämtat ut dom i tid. Så snart dyker hudkrämerna upp hos mig igen. GUD, vilket görm för ingenting!

Så vill någon köpa ett par väldigt beresta hudvårdsprodukter så finns det här på Skorpedsvägen 35

/Tjingeling

torsdag 29 september 2016

"Snacksmorötter"Kuckeliku!
Vad tusan...jag har helt glömt bort mitt morotsland! I år har jag verkligen misskött det. Inte gallrat och skött om landet i nån ordning alls. I alla fulla fall så ville Nova ha morötter med sig som mellanmål när hon ska fara och simma i Bredbyn idag. Så hon skördade tio morötter. Snacka om snacksmorötter!! He, he, he, tjocka, små varelser.
Tur att det inte är nåt fel på smaken än fast dom ser bedrövliga ut :-) 


HA! Kolla in den här lilla minimoroten....

Apropå morötter = Tror jag ska ta och koka en potatis och morotssoppa till lunch idag. MUMS!

/Over and out 

onsdag 28 september 2016

Barnvakt CHECK!


Tjo ho!

Oj, oj! Vilken partyprisse man ha vorte på gamla dar. Nu ska det bli FEST till helgen igen = kul!!! En redig 50-års fest som går av stapeln i Mellansel. På dom breddgraderna har jag då aldrig varit på fest förut. Fast nån gång ska ju va den första ;-))) 

Och fest betyder också att man behöver barnvakt, å mamma ställer upp = kanonbra! Å hon kan ju behöva träna lite på barnsytningen....för det vankas barnbarn lite varstans nu närmaste månaderna!! 
Bildresultat för hjärta
Bland annat ska den här lilla sötnosen Michelle få ett syskon snart. Jag fick förresten träffa Michelle i Lördags, och jo då....Hon ville jättegärna sitta å mysa hos gamla faster Linda  


/Tjingeling 
tisdag 27 september 2016

Köpa NÄRODLAT!!

Tjo flöjt!
Bildresultat för potatis i säckar

Alltså vilken tur vi hade på Göstas firande i Lördags!! Inte ofta man är på fest och de dyk opp erbjudande om å fo köpe hemodlä pärern! Helt suveränt BRA :-) Så nu har både jag, Annica och Mamma beställt varsin säck vä pärern....ha, ha, ha! Annars bruk det ju va typ öl och vin man köp när man ä ute "på lokal", inte pärsäcka!
Bildresultat för potatis och sill
Guuud, vad gött det ska bli vä pärern å sella! 


PLUGGA.NU! 


måndag 26 september 2016

Morning :-)

Hej hopp!

Hörrni, vad fint väder det var igår. Värsta sommarvärmen :-) Nova och jag var ute på en liten tur, Nova med rullskridskorna och jag gick. Riktigt varmt och skönt. 

Behövdes ingen jacka!

Vet ni vad? Jag är besviken på mig själv!! Jag hade ju knappt kameran framme nåt på Göstas 70-års firande! Blev bara en bild knäppt på hela kvällen,
Här ska vi precis till å uppvakta jubilaren. Mamma och Gösta var ju arbetskamrater på Hägglunds också när det begav sig. Och humorn hos 70-åringen är det då inge fel på kan jag meddela. Gösta rev nämligen av värsta fräckisen för oss kärringar senare på kvällen......Ha, ha, ha!! Vi fick skratta gott!!

TACK för en rolig kväll allihopa!!   

söndag 25 september 2016

70års fest!!

Tjolahopp!

Tänk att man slank iväg på 70års fest igår kväll/natt :-) Väldigt trevlig tillställning. Gösta Hellgren firade sin födelsedag med dunder och brak! Trubadur som spelade och massor av gäster. TACK för en trevlig kväll!!

Uppdatering kommer......nu måste jag dricka kaffe

/Puss å kram 

lördag 24 september 2016

Jag har sagt upp mig!

Hej hopp!

Nu har det hänt. Jag har efter över tjugo års anställning i Öviks Kommun sagt upp mig....utan att ens ha ett blivande jobb! Men, vad ska man göra när Kommun,( kommunal??) har bestämt att från den 1 september ska det vara 3 MÅNADERS UPPSÄGNINGSTID för anställda som säger upp sig!! Alltså hur tänker facket som kan gå med på detta?? Snacka om att låsa upp personalen så att ingen ska få chansen att byta jobb. Håll er undan Kommunal är mitt råd :-)))) 

Nu är det ingen katastrof för mig eftersom jag tänkt säga upp mig ändå, än vad uppsägningstiden är. Men, för dom som söker nya arbeten under tiden dom är anställda hamnar ju i en väldigt dålig sits....inte många platsannonser som har en framförhållning på typ tre-fyra månader!
Igår kväll "firade" jag med en jättegod Halloumisallad och vin! 

Nä, nu ska jag göra ett ryck och slänga upp ny-gamla gardiner i köket. Men, först ska jag tappa upp äppelsaften jag kokat i saftmajan,

/Tack och hej 

fredag 23 september 2016

När man ävles 😖

Hö, hö!! 

När man storgjorde å tänkte sno ihop en sockerkaka te fikat!! 
Ett platt missfoster!! När jag lyfte på formen såg man hur kakan sjönk ihop direkt. Morr.... 

Fast en sketen sockerkaka ska inte få förstöra mitt glada fredagshumör 😀😀 tror nästan att champagnen måste på kylning = jag har ett VG att fira!! 

/Hörs å syns 

Ortodonti...

Hello!

Men, fy vad drygt det är med denna ortodontiuppgift! Ser aldrig nåt slut på den....Tur att det är en vecka kvar på denna uppgift. Förhoppningsvis hinner jag få nån ordning på eländet innan dess. Väldigt mycket svåra ord och förklaringar som man måste ha pejl på för att förstå!
Bildresultat för quad-helixBildresultat för klammerplåt
En quad-helix                                                    Och en klammerplåt

Sen är det inte det lättaste att reda ut varför och när man väljer en viss sorts apparatur. Minns i alla fall att jag hade en sån där kluns när jag var liten. Och i och med detta ämne så förstår jag att det var en Aktivator jag hade.
Bildresultat för aktivator tandställning
Så här såg Aktivatorn ut. Fast inte så här läcker färg förstås. 


Ja, ja! Bäst att fortsätta plugga då.....så man får göra helg nån gång. Det är ju FREDAG igen!! 

/Tjing 

torsdag 22 september 2016

Om doft kunde döda...

Tjo ho!
OM doft kunde döda....då vore jag död!!! Alltså, Nova kom hem med sin gympapåse igår och den luktade typ det värsta jag någonsin har känt! Antar att ruttet lik doftar gott om man jämför...
Bildresultat för stinkbomb
Barnen har haft utegympa och då har Nova råkat kliva i en rutten svamp som geggat fast fulla skon. Sedan har denna sko lagts ner i gympapåsen tillsammans med gympakläder, necessär, inneskor mm och förvarats på skolan.....Behöver jag meddela att det inte luktade sommaräng ur påsen? Nä, fy fågeln! Var väldigt nära en spyattack när jag försökte reda ut eländet igår kväll. Det hela slutade i alla fall med att jag slängde in alltihopa, skor och hela dyngan i tvättmaskinen och körde på tre timmars program i 60 grader.....och sedan körde jag om det ytterligare en gång på samma program. Hoppas att skorna klarar sig nu då, hon hade ju både inne och utegympaskorna i påsen ;-))))))
Bildresultat för surströmming
Nästan så jag tror SURSTRÖMMING luktar godare!

/Tack å hej från mig