onsdag 31 augusti 2016

Intervjun gick bra!Tjo flöjt :-) 

Glömde att berätta om Oscars intervju med SVT här om kvällen. Den gick finfint! Och nu är det bara att vänta på besked....och det kunde ta rätt länge, typ två månader. Håller tummarna!! Skulle va skojsigt att få brassa iväg ner till Göteborg och spankulera där ;-)

Idag fortsätter rapportskrivningen! Måste se till att va lite extra effektiv. Vill absolut inte sitta med rapporten i helgen! Nä, jag vill ut i SVAMPSKOGEN istället.
Bildresultat för plugghäst

/Tjing 

tisdag 30 augusti 2016

Inga hål!

Hej hopp!
Bildresultat för tandläkare roliga bilder

Som överskriften säger....Igår hade Nova tid hos tandläkaren för kontroll och det gick bara bra! Inga hål och de permanenta tänderna verkar komma i ordning. Hon har alltså inte ärvt Mamsens aplasi, för mig fattas det ju permanenta tänder. Usch, jag är så nervös att mina mjölktänder ska börja jävlas snart = DYRT!

Å här i huset fortsätter rapportskrivningen. Deadline är på Söndag så det borde inte va något problem att hinna klart. Men, man vet ju aldrig :-)

Bäst att koka kaffepanna nummer två för idag. Det går åt mycket av den varan kan jag meddela!

/Over and out

måndag 29 augusti 2016

Väntar på samtal från SVT...

 Hujedamej!


Bildresultat för vem vet mest junior

Jag är nog mer nervös än han som ska intervjuas! Oscar har gått vidare i uttagningen till Vem Vet Mest Junior. Frågeprogrammet i SVT där barn tävlar i frågesport. Så nu väntar vi samtal från SVT. Dom ska göra en telefonintervju med Oscar där dom ställer allmänna frågor och sedan genomförs ett kunskapstest.

Pöjken måste då ha fått sin allmänbildning från Mamsen, det ä ett som ä säkert de. För jag vet ju typ allt om allt :-))))) 


/Tack å huj

Svenska färska kräftor :-))

Vet ni vad?? 

Jo, att något bland det godaste som finns ÄR egentillagade kräftor!! En riktig fröjd att äta...och något av det nåkaste som finns ÄR Linda Länsman egentillagade snaps!! Var kräftorna gudomliga så var snapsarna helt tvärt om.
Tänka sig att alla tre flaskorna trots den giftiga smaken blev tomma under kvällen? Jag är då helt oskyldig när det gäll uppdrickningen :-))))) 

Vi hamnade förresten i stort dilemma under lördagen när vi kom hem till Skorped och upptäckte att det inte fanns nån ström. PANIK!! Vad göra med 300 kräftor som måste kokas då man inte har nån fungerande spis?? 
Jag gjorde ett tappert försök till att börja koka på gasolplattan i husvagnen...Inte alls optimalt! 
Oscar var första medhjälpare. Här ska en goding ner i den kokande grytan. Hemskt att man dödar kräftan genom att slänga ner den i vattnet.
Ett litet kok klart. Vi använder Per Morbergs recept med porteröl, grovsalt, krondill och socker. Superbra recept!! 
Men, se nu tänkte vi till! Mats och Annica hade en gasolspis som vi började koka på istället. Jämarns vad gött det gick. 50 kräftor i taget...bara att gasa på. 
Drinkpaus! Kräftkokarna belönades i halvlek med varsin Strawberry daiquiri. Supergod var denna läskande drink. Jag måste göra en laddning till och ha i frysen. Väldans behändigt att finna :-) 
Uppdukning pågår. 
En kräftskiva är ju en fröjd för ögat också. 
Kräfthattar och näsor är ett krav när man har kräftfest! Kolla in hur Novas näsa faller av precis i fotoögonblicket ;-) 
Här va vi helt ovetande om hur äckliga snapsarna var! Oöppnade alla tre....
Göttans. Å nu har vi frusit in en hel del också. Så vi kan festa på kräftor några gånger till.
En superkul helg - för alla utom kräftorna!! 

Nu ska jag ta och fortsätta med Rapporten i arbetsmiljö

/Puss å kram 

söndag 28 augusti 2016

Fånga kräftor och lägga i en balja..

Tjosan! 

Oj, vilken redig kräft-helg det har varit. Massor med fångst och massor med mat, dryck, skratt och tokheter. Vi har haft det supertrevligt än fast vi fick ta fram plan B på Lördagen. Var ju egentligen tänkt att vi skulle fortsätta campa vid älven till idag. Men, på grund av stormen gick det rakt inte att vara kvar där. Riktigt ruggigt vad det blåste tagvis!
Här är det fredag kväll och vi smider planer inför utsättningen 
Lite skillnad på vädret mot ifjol. Ponchos var ett måste! Kom ordentligt med regn! 
Riktiga kräftfiskare vet att det bara är prima mört som duger till agn

Inga sura miner trots bajsvädret! 
Poncho-gänget och Britta 
"Hallen"....går åt mycket skor
Ute och vittjar burarna på natten. Alltså kräftfiske är bland det roligaste som finns! Och livsfarligt....brant och halt å kolmörkt!! Det gäller att gå försiktigt. 
Mums, mums 
Vi hade uppfunnit en "kräft-app" i mobilen för att kunna hitta till burarna på natten. Väldigt fiffigt av oss!! Löd så här: 

"Kurvi-2st-Ättebäck-5st-Nästaglänta-3st-Trockaburk-4st" Osv, så genialt skrivit att det rakt inte gick att gå vilse? 

Och skörden lät inte vänta på sig. Massor med kräftor till våran förtjusning!! 


Här vittjar vi burarna på Lördagsmorgonen. Nova är nöjd över sina fyra kräftor :-) 
Stormen ven så fruktansvärt att vi fick veva upp och fara hemåt igen.
Men vi va inte sämre än att vi ordnade CAMPING på Skorpedsvägen 35 istället.

Hupp! Nu måste jag göra nån nytta, fortsättning följer...

/Adjöken 


Sorry 😎😝

Oj, oj! Nu har jag inte uppdaterat på länge.....,men de ä stormens fel! Har ju haft telefon urladdad och inge nät, dessutom har vi haft fullt sjå med att koka kräftor. Jämarn  va goda dom blev. 

Å nu MÅSTE Länsman sova, trött.NU!! 

Tjing 

lördag 27 augusti 2016

fredag 26 augusti 2016

Full fart med att packa!

Tjo och tjim!

I denna tidiga stund har jag fullt upp med att packa inför helgens bravader. Och jodåååå!! Mina hemgjorda super-duper-nyttiga-goda-läckra SNAPSAR är på plats i husvagnen :-))) Provsmakning erbjuds till den som känner sig manad på Lördagseftermiddan...

Men först innan jag drar iväg på kräftfiske så blir det en heldag till Sollefteå. Ergonomi står b la på schemat.
Reveljen vilje gärna rada upp oss och ta ett "skolfoto" igår...he, he! Precis som i rätta skolan

Nu hopp i duschen 

Uppdatering kommer 


torsdag 25 augusti 2016

Köpmanholmen by night ;-)

God morgon!
Som överskriften säger brände jag iväg till Köpmanholmen en sväng igår kväll......Va ju typ hundra år sedan man hade nåt ärende dit (förutom en raketsväng förbi för några år sedan då vi letade svamp...) I alla fulla fall så var ärendet att Oscar hade köpt en telefon som skulle hämtas. 
Bildresultat för köpmanholmen
Å döm om min förvåning när vi svänga in på gatan och jag såg huset vi skulle till. Jag insåg att jag faktiskt varit på nattlig utflykt just i den kåken för ca 25 år sedan!!! Jag var chaufför till Göran Hellgren och av nån anledning hamnade vi i det där huset. Minns däremot inte vad han hette han vi hälsade på. Fick då köra en snöggen bil den natten - Fenmerca!! Numera är jag aldrig chaufför - Jag gillar vin alldeles för mycket ;-) 

Nu till nåt helt annat:

I tisdags var det fotbollsavslutning vid Minigolfbanan för alla spelare i Viking-cup. Det bjöds på hamburgare och delades ut medaljer! Om vi lyckas få nån tränare kan vi här i Skorped nästa år ha ett både ett Viking-cup lag och ett "tjej-lag". Helt otroligt att det finns så mycket barn!! Så hojta till om ni känner er manade att va tränare. 


Nova med sin medalj

Nä, nu måste jag hoppa in i duschen. Idag är det Sollefteå som gäller hela dagen. Föreläsningar, kursgenomgång osv. Å det första som ska göras är muntlig redovisning. Å jag har förberett mig alldeles för dåligt!!

/Hörs å syns

onsdag 24 augusti 2016

En liten rackare till frukost :-)

Tjo flöjt!

Då var det onsdag och "lill-lördag". Det firar jag med tre snapsar! Eller kanske inte fullt så häftigt blev det....däremot ca en tesked av godsakerna har slunkit ner. Man måste ju provsmaka. Jag har snapstillverkning på G och nu har dom stått och gonat sig klart. Muns! Vad gott det ska bli :-))

Dom blev då väldigt fina i alla fall. Ser så GODA ut...
Blåbärssnapsen blev rätt så tanig i smaken och kanel-nejlikan blev rivig så in i bomben! 

Till helgen blir det KRÄFTSKIVA och då ska snapsarna inmundigas......vört man få ångra att man inte köpte sig en OP Andersson istället? 

Å som vanligt då det vankas kräftor så vet man ju absolut inte om det blir nån fångst så därför har jag laddat upp med kycklingspett
Och här provar jag ett nytt recept istället för den vanliga västerbottenostpajen - Kantarell och ruccola-paj! Hoppas den blir god nu då :-) 


Bäst att fortsätta med studierna

/Puss å kram