tisdag 31 maj 2016

Nu har man de GÖTT!!!

Hö, hö, hö! 

Att studera på distans har vissa fördelar ibland i alla fall...som idag. Redan över 20 grader varmt i skuggan och strålande solsken! Då passar man självklart på att repetera anatomi och nerver. Å det gör man ju bäst ute i solen. Ja, se dum ä man då inte...
Harne ä inte det lättaste att reda ut
Sol = Komsikomsi!! Rynkorna tar jag på köpet :-) 

Sen har jag ett uppdrag till idag. Jag såg att det dykt upp ytterligare en ledig tandskötersketjänst i Övik. Den måste jag nog ta och söka. Men, det får bli kvällsnöjet. 

/Adjöken 


måndag 30 maj 2016

Strålande SOL!!

Vilken NICE helg det har varit. Det har varit riktig sommarfeeling eller hur? Perfekt väder igår för att olja in altanen. Blev bara nog så hett på höger sidan :-) Man har ju liksom samma kroppsdel mot solen hela tiden.
Bildresultat för solsken
Sol gillar vi!! Undra hur sommaren blir i år....jag beställer på torrt väder hela sommarn!
Kändes att man varit ute i solen på lördagskvällen. Hettande.NU!! (kolla in läckertavlan i bakgrunden)

Nu ska Länsman ta och göra klart det sista på kursen i Teamtandvård och sen blir det till att ladda upp inför Sollefteå senare i veckan. Nu är praktiken nära!!! 

/Puss å kram


söndag 29 maj 2016

Att bygga en grillplats!


Tjo ho!! 

Jämarns vilken FIN grillplats det har knåpats ihop här i helgen. Bli kanon med en liten plats där man kan elda och grilla. Ä ju så skoj att elda!
Här är det kommit en bit på väg, och jodåå, det gick finfint att sitta och sola vid grillplatsen med

Här har bänkarna kommit på plats, jättesnygga! Och som ni ser på bilden har ungdomen fullt sjå med att kolla om wifi fungerar vid grillplatsen.....en viktig detalj ;-) 
Och mamsen hon provade hur kabeltrumman fungerar som barbord = högsta betyg!
Helstekt GRIS på en pinne 

Å annars?
Jo, igår roade jag mig med att skura altandäcket, så idag blir det väl till å fortsätta med att olja in eländet! 

Bildresultat för lantislygdman altan
Eller förresten!! Det är väl MORSDAG IDAG???? Då ska man väl bara ligga å slappa och bli uppassad av sina kära barn? Låter som en mycket bättre plan än att slava på med altanen :-) 


Nu en fjärde kopp kaffe
/Tjing 

lördag 28 maj 2016

Baka Björnakaka!

God morning :-)

Åh, vad länge sen jag bakade Björnakaka. Den är ju bara supergod!! Så nu har jag äntligen fixat en och just nu står den inne i ugnen och gonar sig.....så till eftermiddagskaffet är den redo att ätas. Så här gör jag:

BJÖRNAKAKA 
175 grader ca 35 min 

HOW TO DO:
2 ägg
3 dl socker               VISPAS 

3 dl mjöl
3 tsk kanel 
2 tsk vaniljsocker 
2 tsk bakpulver        BLANDAS 

75 g smält smör
1.5 dl mjölk              BLANDAS 

Rör ihop ovanstående och häll i smörad och bröad form. Grädda i 175 grader i ca 35 minuter. Låt svalna. 

FYLLNING
1 äggula
50 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker    BLANDAS

Dela kakan i mitten och lägg på fyllningen, släng ihop kakan igen och sikta över florsocker på kakan. KLART!! Ät många bitar....


/Syns å hörs 

fredag 27 maj 2016

Mot Bosch Rexroth :-)Hej hopp! 
Bildresultat för mellansel

Idag är det fredag och jag ska bränna iväg till Bosch Rexroth en sväng. De ä mycke Mellansel nu..

Lustigt, snart ha hela släkten vöre på Hägglunds. Jag har både syrran å brorsan som jobbar där, och även mamsen va ju på Hägglund förr. Och nu framöver även LINDA LYGDMAN!! Nog för att jag blir kortvarig, men det räknas väl ändå :-)

Å annars då? 

Jo, igår kväll svängde jag in till morsan å hälsa på, och där blev det värsta FIRANDET! Sju personer som mumsade kladdkaka, jordgubbar, grädde å kaffe. Göttans!! Enda som fattades för att det skulle bli fulländat va väl möjligtvis champagnen. Den får vi väl ta ikväll istället :-)

Nu mot BOSCH 
/Tjingeling 

torsdag 26 maj 2016

Mina nya BRILLOR har kommit :-)

Kuckeliku!

Nu har mina nya glasögon kommit som jag beställde på Smarteyes här om veckan. BRA! Då är jag rustad inför min praktik på Folktandvården. Måste älga iväg till stan nån dag och hämta hem dom.
H276C5
Bland annat dom här bamsestora brillorna provade jag

Usch, värst ä väl att de bli dyrt! Men, det må inte hjälpas. Det är ju ett måste att ha korpsyn när man ska arbeta. Så nu ska jag försöka vänja mig vid att ta på och av brillorna i tid och otid. Jag har ju inte nåt fel på synen i övrigt. Det är GAMMELDOMEN som har tagit mej. Så troligen får man gå vä glasöga upp på huvve hele tiin, så man har dom nära till hands. Å det har jag sett många som gör.
Bildresultat för glasögon på huvudet
Bland annat läckergommen Leif GW Persson, han lyfter glasögonen upp och ner i snitt 41 gånger under ett avsnitt av Veckans Brott. Ja, det är sant! För det har nån suttit och fört statistik över :-)

Nu ska jag ladda inför Cyber-möte med Yrkes Akademin som börjar klockan nio och pågår till tolv. Bäst att koka en till panna med kaffe då,

/Over and out

onsdag 25 maj 2016

Livat på Bränna!Tjo och tjim!
Bildresultat för gammal cykel
Ni vet väl om att det är cykelkvällar på Bränna på tisdagskvällar? Väldigt trevligt. Man kan köpa gott fika och samtidigt har Skorpedsbarnen fotbollsträning och efter dom har damerna träning. Det är alltså FULLT ös på Bränna under tisdagskvällarna. Så passa på att cyklar dit nästa tisdag och köp lite fika och umgås. Å orka ni inte cykla verkar det gå lika bra att ta bilen också....som jag gjorde. Man fick köpa fika ändå.
Bildresultat för sol
Ja happ! Vart fågeln tog darn fin-vääre som va utlovat vägen? Lika dassigt idag med. Igår på Aftonbladets löpsedel stod det typ: SÅ LÄNGE STANNAR MONSTERHETTAN!! Ha, ha. Den har ju inte ens visat sig skulle jag påstå. Ro hit med sol och värme NU!! 

Nä, nu ska jag ta och packa in frysvarorna i min avfrostade frys. Jämarns, vad mycket isbildning det blir i en 35 år gammal frys. Vört den inte är så tät? 
Bildresultat för avfrosta frys

                                                       Den såg inte så här hemsk ut i alla fall :-)


/Tack å huj