torsdag 31 mars 2016

Mot PARADISBADET 😀😀


Tjo flöjt!! 

Nu jĂ€marn gĂ€lle att man ha man fixa bikiniformen!! Mot badhuset för att sprĂ€tta omkring halvnaken 👍 
Barnen Ă€r i alla fall helnöjda för att fĂ„ bada 
Jag bruka mest fĂ„ frysa nĂ€r jag Ă€r pĂ„ badet, jag vill ha minst 30 grader i vattnet....alltsĂ„ mĂ„ste jag Ă„ka utomlands!! 

Bye, bye! 

Lediga tjÀnster i Skorped!

Tjo ho!! 

Nu jĂ€marn drössa Öviks Kommun pĂ„ och söker tvĂ„ vikarierande vĂ„rdare till hemtjĂ€nsten i Skorped. Snart Ă€r hela staben utbytt :-)

Fick förresten ett brev frĂ„n statistiska centralbyrĂ„n hĂ€r om veckan dĂ€r man undersökte vad invĂ„narna tycker om Örnsköldsviks kommun. Kan meddela att det gick Ă„t ett helt A4 för att skriva ner "de egna synpunkterna" 

I alla fall, Ă€r ni sugen pĂ„ arbeta inom vĂ„rden kan ni ju kasta in en ansökan. SjĂ€lv har jag ocksĂ„ sökt ett nytt jobb idag. SĂ„ nu Ă€r det bara att hĂ„lla tummarna att nĂ„n hör av sig. Annars fĂ„r det bli bĂ€rplockning hela sommarn.....var rik jag ska bli! 

VÄrdare, ordinÀrt boende, Skorped

Örnsköldsviks Kommun, vĂ€lfĂ€rdsförvaltningen
Publicerad: 2016-03-30, Annons-ID: 2903924
Ort: Ă–rnsköldsvik Kommuninfo (öppnas i nytt fönster) (Kommuninformation)2 platser 
Yrke: VĂ„rdare/Arbetshandledare/Boendestödjare 
Sista ansökningsdag: 2016-04-17 
Örnsköldsviks kommun - VĂ€lfĂ€rdsförvaltningen
VÀlfÀrdsförvaltningen ger stöd, omsorg och motivation vid olika
situationer i livet. UtgÄngspunkten Àr att ta tillvara och stÀrka mÀnniskor egna förmÄgor med respekt för varje persons integritet och sjÀlv-stÀndighet.

VĂ„rdare, VF:2016:56
till ordinÀrt boende i Skorped

Vikariat pÄ 100 % med tilltrÀde snarast och till 2016-12-31, ev lÀngre.

Vikariat pÄ 75 % med tilltrÀde enligt överenskommelse och till 2017-04-30, ev lÀngre


Arbetsuppgifter
Med ett respektfullt bemötande ge god omvÄrdnad och omsorg utifrÄn den enskildes behov. I arbetsuppgifterna ingÄr Àven dokumentation.

Kvalifikationer
Vi riktar oss till Dig som har omvÄrdnadsprogrammet eller annan likvÀrdig utbildning. Erfarenhet av arbete inom vÄrd och omsorg Àr meriterande. Du har god förmÄga att samarbeta med kollegor, anhöriga och andra professioner. Du trivs med att arbeta sjÀlvstÀndigt, Àr tÄlmodig och kan se lösningar i olika situationer.
Körkort och tillgÄng till egen bil Àr ett krav.

Upplysning
Enhetschef Maria Sundmark, tfn 072-243 67 91
Fackliga kontakter: Kommunal Ruth Bergström, tfn 0660-886 76.

Vi ser gÀrna att du bifogar meritförteckning, personligt brev och eventuellt examensbevis med din ansökan.

Ansökan
Du söker tjÀnsten via vÄrt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka pÄ Sök tjÀnst nedan och följ sedan instruktionerna.

Sista ansökningsdatum Àr den 2016-04-17

onsdag 30 mars 2016

Vi har det för BRA i Skorped!!

Hej hopp! 

Har ni tÀnk pÄ hur bra vi har det i hÀr SKORPED. Det tÄl att upprepas nÄn gÄng ibland tyck jag! Som nu pÄ pÄsklovet, dÄ hade alla intresserade chans att gÄ pÄ ridlÀger hos HÀstgÄrd Mosjö Stall. Mycket bra initiativ frÄn dom! Nova och Mira var helnöjda med sin dag igÄr.

Nova gör övningar med Obelina

Och hÀr Àr det nÄn tÀvling pÄ G

Nova och Mira hÀlsar pÄ dom stora hÀstarna.

Fikapaus och uppvisande av de fina medaljerna dom vunnit!

Stort tack till Mosjö Stall som ordnar sÄ bra för tjejerna :-)

Å nu Ă€r det bĂ€st att Lantislygdman kör vidare med studierna. Passar pĂ„ nu medans tjejerna Ă€r pĂ„ lĂ€ger och Oscar maroderar hos kusin Nelia

/Tack för mig 

tisdag 29 mars 2016

DĂ„ var det vardag igen...

Morrn, morrn!

DÄ var det svartdagar igen, och studieböckerna Àr öppnade. Idag ska arbetet om immunologi skickas in och sen Àr det bara att gasa igÄng med Mikroorganismer och spridningsvÀgar. Intressant och viktigt!!

LÀttförstÄeligt...

Idag ska Nova och Mira fara pĂ„ ridlĂ€ger hos HĂ€stgĂ„rd Mosjö stall. Åh, vad roligt dom ska fĂ„. Jag skulle ocksĂ„ vilja prova att rida, fast det torde vĂ€l va helt omöjligt för en gammuv som Ă€r över 40 Ă„r att lĂ€ra sig ;-)
Nova vill jÀttegÀrna ha en egen hÀst,


BÀst att hÀ ut sig Ä starta bilen dÄ

/Tjing 


mÄndag 28 mars 2016

PĂ„ snudden bokat = Mot Mallorca!

Tjo och tjim! 

SĂ„ hĂ€r NÄRA en sista minuten resa har jag aldrig varit!!! Hade ju typ nĂ€stan börjat packa för en weekend pĂ„ Mallorca!! IgĂ„r kvĂ€ll fanns det flera resor att vĂ€lja bland, men nu pĂ„ morgonen nĂ€r vi "skulle boka" var dom slut allihop...vĂ€dret dĂ€r Ă€r typ 20-24 grader den hĂ€r veckan. Jo, jag tackarrr!

Har aldrig tĂ€nkt förut att man kan Ă„ka pĂ„ en 3-5 dagars resa till varmare stĂ€llen. Passar ju perfekt om man inte kan vara borta nĂ„n lĂ€ngre stund. 
Bildresultat för marins cala nau mallorca
Det hĂ€r har ju inte varit helt fel i fyra dagar :-) 

Nu fick det bli en picknick ute pÄ gÄrden hÀr hemma istÀllet.....burr!

Och Nova sköter "all-in-clusiven". Ägg och banan ingĂ„r i priset.


NĂ€, vört man ska svida om till trĂ€ningsklĂ€derna och dra en repa. 
LÄter ju minst lika spÀnnande som en weekend pÄ Mallorca

/Tack Ă„ hej from "hemma Ă€r bĂ€st" 

söndag 27 mars 2016

SpelkvÀll :-)

Tjo ho!

Vilken spelhelg vi har haft i pĂ„sk.....vi har spelat alla kvĂ€llar hittills och för min del har det gĂ„tt Ă„t h-vete varje gĂ„ng. I fredags var det pokerspel som gĂ€llde, och det blev vĂ€ldigt allvarligt eftersom vinnaren i varje omgĂ„ng fick Ă€ran att vĂ€lja lĂ„t pĂ„ Spotify. Hujedamej, vad DÅLIGT det gick för mig, man fick ju va fullt ut elak innan spelningen var över ;-) 
Å igĂ„r kvĂ€ll gick det exakt lika dĂ„ligt i spelet "Ska vi slĂ„ vad". MotstĂ„ndet bestod bland annat av superspelaren Lisa.....hon kunde ju typ allt! Men, vinnaren i slutĂ€ndan blev Robin tĂ€tt följt av Nova pĂ„ andra placering, och jag blev SIST! Till och med morsan slog ut mig. Jag ska krĂ€va revansch inom en snar framtid. Fast dĂ„ ska jag minsann vĂ€lja ett annat spel!

Nu ska jag dricka kaffekopp nummer fem! 

SkĂ„l  


lördag 26 mars 2016

Nu börja det ordna upp sig

Men mums!! Äntligen fick man sig en redig kaffedrink đŸ’Ș
DĂ€rpĂ„ "HĂ€ngna" fanns det resurser för en rekten smarrig drink....stark.NU 

Tack för allt gott Mamsen 😎 

Sommarjobb SÖKES!!

Hej hopp!

NÄgon som har nÄt jobb pÄ lut till Linda Lygdman i sommar?? Jag skulle behöva ett litet extraknÀck typ nÄn vecka. Jag Àr öppen för ALLT sÄ lÀnge det Àr dagtid :-)

Ring eller SMSa om ni kan tipsa om nĂ„t schysst jobb 070-650 16 62 

Och fÄr jag inte tag pÄ nÄt jobb sÄ har jag en jÀttesmart plan B pÄ gÄng!
annonsbild
Titta, vad jag hittade pÄ blocket idag....(lite-göra-klubben=kolla-blocket). En helt perfekt försÀljningsvagn som jag bara VILL HA! TÀnk vad roligt att Äka runt pÄ festivaler och sÀlja mat och dryck till alla hungriga fylltrattar. Synd bara att jag mÄste investera i typ 80 000 kr innan vagnen Àr min, kÀnns som lite tungt innan jag börja gÄ plus...


Tips pĂ„ jobb mottages tacksamt 

/Adjöken 

fredag 25 mars 2016

Äntligen!!

Men, hellsprĂ€ttn va roligt att asfalten kommit fram!! Nu kan man köra trĂ€ning utomhus 👍👍 har ju inga iicebugs sĂ„ det har inte gĂ„tt att trĂ€na i nĂ„n ordning ute. 
Fast va konstigt att man À nykter den hÀr tiden pÄ lÄngfredan. Det hör inte till vanligheterna. Men det Àr BRA med nollgrÀns för springkarriÀren i alla fall....

BĂ€st att hoppa i duschen.NU 

Tack Ă„ huj! 

De perfekta brösten!!


Tjo och tjim,
Bildresultat för bröstkarameller

Det Ă€r sĂ„ lustigt nĂ€r man lĂ€ser i statistiken hur en del hittar till bloggen..... HĂ€r om dagen var det nĂ„n som surfat hit genom att söka pĂ„ "de perfekta brösten" HÖ, HÖ, HÖ!!! Ja, hĂ€r fanns inte mycket att hĂ€mta dĂ„ det gĂ€ll den varan :-)
Bildresultat för pÄskkÀrring

IgÄr var det skÀrtorsdag och för Novas del betyder det att gÄ pÄskkÀrring. Hon och MÀrta var ute pÄ byn och fick MASSOR med godis. KlÄen a! Tror förbaske mig att jag ska börja gÄ pÄskkÀrring a. Godis Àr gott.
Nova försöker göra en min som ska likna en hÀxa.

VĂ„ran skĂ€rtorsdagsmiddag hade inget med pĂ„sk att göra. Vi hittade Oscars goda kycklinggryta i frysen, Snabbt och enkelt....vad som dĂ€remot inte var enkelt Ă€r att Ă€ta med pinnar, man hinn ju svĂ€lta ihjĂ€l innan man fĂ„tt maten ner i magen. 

Sedan avslutades vĂ„ran kvĂ€ll med att uggla i soffan, mĂ„la naglarna och Ă€ta chips, och sist men inte minst somnade vi en efter en i soffan. FrĂ€sig skĂ€rtorsdag!! 
Nova fem minuter innan hon brÀnde av...
Å Linda tio minuter innan hon slocknade! 

Men nu Ă€r det ny dag och nya tag! Och inte vilken dag som helst utan det Ă€r LÅNGASTE FREDAN idag och vĂ€dret bĂ„dar gott. KlarblĂ„ himmel, strĂ„lande sol och tre minusgrader :-))))

/Puss Ă„ kram 

torsdag 24 mars 2016

PÄskharen ha varit hÀr!!

Morning :-) 

TĂ€nk att det finns en riktig pĂ„skhare. Det visste jag inte.....Att det Ă€r sant upptĂ€ckte jag i morse nĂ€r vi klev upp. DĂ„ hade nĂ€mligen haren varit hĂ€r och lĂ€mnat ett meddelande till Nova. 
Den dĂ€ringa PĂ„skharen va dĂ„ en riktig fena pĂ„ Ă„ rita ocksĂ„....en rekten konstnĂ€r! 
PÄskharen hade gömt tvÄ fina Àgg med godsaker i bakugn nere i kÀllarn.
Ha, ha!!! Snyggt....Å vet ni vad det bĂ€sta Ă€r? Jo, PĂ„skharen har gömt ett "gott Ă€gg" Ă„t mamsen med. Fast det mĂ„ste jag hĂ€mta pĂ„ Konsum. En gottpĂ„se frĂ„n SYSTEMBOLAGET ;-) 


Nu ska jag fortsÀtta att stÀda. Blev som lite kaosartat hÀr ett tag. BÀgge fÄgelskrÀllena smet ivÀg ut ur buren....dom ha ju inge vett nÀr dom À ute pÄ flygtur, rÀtt som det Àr flyg dom mot en fönsterruta och tvÀrdö! Det vore ju synd....

/Tjing onsdag 23 mars 2016

Currykyckling i kokosmjölk

Morrn! 

HÀr ska ni fÄ ett jÀttegott festligt och enkelt recept pÄ kycklinggryta som Oscar gjorde hÀr om veckan. SÄ blir ni less pÄ pÄskmaten i helgen kan ni alltid ha denna smarriga gryta pÄ lut :-)

CURRYKYCKLING A`LA OSCAR 

1 pÄse kycklingfiléer
1 burk kokosmjölk
2 vitlöksklyftor
2 msk curry
2 tsk soja
2 dl köttbuljong (ej för blaskig)
1/2 citron (saften)
2 dl grÀdde
salt, peppar efter behov.

(eventuellt reda av grytan med vetemjöl)

Strimla kycklingfiléerna i lÄnga bitar. Bryn i stekgryta med smör, tillsÀtt 2 pressade vitlöksklyftor och 2 msk curry. SlÀng i kokosmjölken, citronsaft, köttbuljong, soja och grÀdde. LÄt puttra tills kycklingen Àr klar, beror pÄ hur stora bitar ni gjort. (Red eventuellt grytan med vetemjöl)
Servera med jasminris och god sallad, plus jordnötter och skivade bananer som tillbehör. Den hÀr grytan var jÀttegod och enkel att tillaga.
Och att Àta med pinnar gör det hela Ànnu mera festligt!
Kocken var nöjd med sin egen matrĂ€tt :-) 
Högsta betyg pĂ„ grytan!! Det hĂ€r ska vi verkligen göra fler gĂ„nger 

/Tjing