måndag 17 oktober 2016

Konsten att döda ett äppelträd...




Morrn, morrn,

Tro om jag har dödat mina två äppelträd nu. Igår fick dom sig en riktigt omgång med både sågen och sekatören. Men tyvärr har jag ingen som helst koll på detta med beskärning. Kan ju gå hur som helst. Fast en sak vet jag, man vill inte ha ett äppelträd som växer flera meter rakt uppåt. Då nå man ju inte äpplena :-))))

Sen tror jag att jag läst nånstans att bästa tidpunkten att beskära fruktträd är i månader där det finns bokstaven R = oktobeR, alltså är jag helt rätt ute...
Ha, ha! Det här trädet är skrabbigt som tusan. Fast det levererar fina äpplen varje år. Jag fick det i 30 års present. Jag undrar om man ska borsta bort mossan? Tycks ha läst det i nån trädgårdstidning.

Å nu ska jag borsta bort lite mossa på mig själv. Eller ta en dusch i alla fall. Har varit ute på en 8 kilometers motionstur nu på morgonen. Är så nöjd att mina besvärliga "blodblås-sår" på fötterna äntligen läkt ihop. Sårskorporna ramlade bort här om dagen. Dom är INTE välkomna tillbaka! Har ju klåen haft dom sen i somras. Väldigt svårläkta typer.

Ja, ja, först får det bli en kaffeslurk 

/Over and out 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar