onsdag 19 oktober 2016

Baka tortillabröd



Hello,

Har ni också alltid varit så där jättesugen på att börja baka era egna tortillabröd till fredagstacosen??Som jag trodde :-) Då ska ni få receptet här, och jag kan inte påstå att det är nån "rocket science" direkt....

Tortillabröd 20st:
3 dl vatten
1/2 dl olja
1 tsk bakpulver
3/4 tsk salt 
8 dl vetemjöl 

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vatten och olja, blanda ihop till en deg och låt den vila i kylen en stund. Dela degen i ca 20 små bollar och kavla ut runda, tunna kakor. Grädda på båda sidor i torr stekpanna. 

Förstår inte varför i hela friden jag och Oscar kom på tanken att göra detta?? Måste bero på att jag av nån anledning har gigantiskt med mjöl i mina ägor! Fast det var faktiskt rätt skoj att göra eget bröd....förutom att dom var väldigt svårkavlade. Man måste göra bröden väldigt tunna, för annars pyste dom upp och blev som tjocka degklumpar ;-) Men, smaken på tortillabröden var riktigt bra, så dug man bara till å kavla i nån ordning blir det nog kanon! 

Efter ett tag tröttnade vi och hittade på att göra förrätts-snittar istället. Kavla ut bröden, strö över riven ost med god smak och toppa med de kryddor ni vill ha. Vi tog chili/pepparsmak på ett och vitlök på det andra. Lägg ihop två bröd och grädda i ugn 200 grader, tills bröden fått fin färg. Sen skär man upp i snittar och serverar som drinktilltugg eller förrätt. 

Vi gjorde förrätt. Med svamptopping såklart. Detta blev supergott och kan vara ett alternativ till den vanliga franskan som man annars använder i tid och otid.

Näpp, nu fortsätter plugget
/Tjingeling 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar