måndag 29 augusti 2016

Svenska färska kräftor :-))

Vet ni vad?? 

Jo, att något bland det godaste som finns ÄR egentillagade kräftor!! En riktig fröjd att äta...och något av det nåkaste som finns ÄR Linda Länsman egentillagade snaps!! Var kräftorna gudomliga så var snapsarna helt tvärt om.
Tänka sig att alla tre flaskorna trots den giftiga smaken blev tomma under kvällen? Jag är då helt oskyldig när det gäll uppdrickningen :-))))) 

Vi hamnade förresten i stort dilemma under lördagen när vi kom hem till Skorped och upptäckte att det inte fanns nån ström. PANIK!! Vad göra med 300 kräftor som måste kokas då man inte har nån fungerande spis?? 
Jag gjorde ett tappert försök till att börja koka på gasolplattan i husvagnen...Inte alls optimalt! 
Oscar var första medhjälpare. Här ska en goding ner i den kokande grytan. Hemskt att man dödar kräftan genom att slänga ner den i vattnet.
Ett litet kok klart. Vi använder Per Morbergs recept med porteröl, grovsalt, krondill och socker. Superbra recept!! 
Men, se nu tänkte vi till! Mats och Annica hade en gasolspis som vi började koka på istället. Jämarns vad gött det gick. 50 kräftor i taget...bara att gasa på. 
Drinkpaus! Kräftkokarna belönades i halvlek med varsin Strawberry daiquiri. Supergod var denna läskande drink. Jag måste göra en laddning till och ha i frysen. Väldans behändigt att finna :-) 
Uppdukning pågår. 
En kräftskiva är ju en fröjd för ögat också. 
Kräfthattar och näsor är ett krav när man har kräftfest! Kolla in hur Novas näsa faller av precis i fotoögonblicket ;-) 
Här va vi helt ovetande om hur äckliga snapsarna var! Oöppnade alla tre....
Göttans. Å nu har vi frusit in en hel del också. Så vi kan festa på kräftor några gånger till.
En superkul helg - för alla utom kräftorna!! 

Nu ska jag ta och fortsätta med Rapporten i arbetsmiljö

/Puss å kram 













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar