torsdag 11 augusti 2016

Kremlor :-)

Tjo flöjt!

Herrege...redan torsdag, dagarna flyger verkligen iväg. Usch, vilken mulen och grå dag det var igår. Å då passar det utmärkt att baka en kaka tyckte Nova
Kladdkaka är perfekt för barnen att baka själva. Den här blev alltså SUPERSMARRIG!! Väldigt kladdig och god. Vi packade kladdkaka och grädde och drog iväg till Mosjö och hälsade på hos Mormor. Hon har ju semester nu hon. Så jag och morsan hade fullt sjå att planera svamp och bärplockning. Ja, vi blev så himla på G att vi tänkte ge oss ut redan igår kväll i regnet.....men, tillslut tog vi vårt förnuft till fånga och ställde in skogsturen. Vill ju inte bli helt dumförklarad genom att trava omkring i värsta regnet!! 

Så kvällen fördrev jag med att läsa på om de svampar jag har lust att plocka. Tror jag ska försöka utöka sortimentet lite. Jag brukar plocka kantareller, trattisar, Karl Johan och nån enstaka gång taggsvamp och smörsopp. 
Bildresultat för ätliga svampar
Dom här godingarna vill jag hitta många av i år! Karl Johan är ju svingott. Fast jag undrar om det är lite tidigt än. Tror jag brukar hitta dom mer i slutet på augusti och i början på september? 
Bildresultat för sillkremla

Dom här två skulle jag vilja prova. Mandelriska och sillkremla. Såna ska jag förbaske mig ut och leta idag!! Måste ju va enkelt att hitta tyck jag....dom där röda finns ju överallt. He, he, he!

Och nu blir det kaffekopp nummer fyra 
/SKÅL! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar