måndag 8 februari 2016

Tack för maten Oscar



Tjo å tjim,

Måndag igen då, och studierna fortsätter. Nu är det forskning inom munhälsa som gäller. Det låter ju rätt så intressant tycker jag. Ska försöka googla fram nå smarrigheter på det!
Bildresultat för sjukdom i munnen
Finns nog mycket sjukdomar å grejs att leta forskning om..

Nu ska ni få höra. Igår blev man bjuden på värsta middan igen. Det var såklart Oscar som var kock. Han bjöd på en jättegod gratinerad tacorulle med hemblandad tacokrydda. Super!! Man ha rakt vorte bortskämd med matlagningen må jag säga. Han fixar alla möjliga maträtter.
Bildresultat för gratinerad tacorulle
Tacorullen görs med tjockpannkaka som sedan får tacofärs och cremefraiche som fyllning. Sen toppar man med riven ost och gratinerar i ugn. Snabb och god middag.
Här är pojken i full gång med att blanda till egen tacokrydda. Det här var faktiskt intressant....att få reda på vilka kryddor som egentligen ingår i tacos. Det hade jag ingen aning om. Man köp ju alltid en färdig kryddblandning. I alla fall så ingår bland annat vitlök, paprika, chili och spiskummin. 
Nu är inte det här en rättvis bild av maten. Den var mycket godare än vad det ser ut på bilden....Mamsen skulle ha ävles å gjort en finare bild ;-)))) Och bättre salladsblandning! 

Nä nu ska Länsman forska vidare. Tro om det finns nån forskning på om kaffe påverkar hälsan i munnen???

/Tjingeling



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar