torsdag 31 december 2015

Bajsskämt....

He, he, he! Roligt när man ser i statistiken att en del läsare hittar till bloggen genom att söka efter bajsskämt. BAJSKORV :-)

Ja happ! Nyårsafton idag, och jag har nu på morgonen skickat iväg ett väldigt låååångt arbete i Radiologi. Huga vad nervöst...

Och nu håller jag på att förbereda årets uppdragstävlingar. En liten tradition vi har på Nyårsafton. I år blir det riktigt SVÅRT för ungdomarna.
Här ska GRILLAS!!!


Och letas ord, i bokstavsjakten...

Nä, nu ska jag ut och spraya upp något kul i snön

Hörs och syns/

onsdag 30 december 2015

Champagneprovning ;-)

Tjo och tjim!

Nyår närmar sig med stormsteg och enligt tradition ska den i år firas lite längre bort i byn. Trevligt!! Och jag har hört från säkra källor att det vankas Champagneprovning! Sagt och gjort, jag har beställt på ett superdupergott bubbel som absolut säkert kommer att ta hem höga poäng av alla finsmakare..
Tasting champagne
Vet ni egentligen vad som menas med Champagne? Det visste då inte jag ;-) Så jag gick en liten snabbkurs på Google, och nu vet jag att för att få kallas Champagne måste vinet komma från från ett visst distrikt, Champagne, i Frankrike. Sedan skapas bubblorna i flaskan genom en tidskrävande och komplicerad metod. Dom fina bubblorna uppkommer genom en andra jäsning.
Bildresultat för champagne
Champagne är alltså från början ett stilla vin som hälls upp i den slutliga flaskan tillsammans med socker och jästkultur. Långsamt uppstår då bubblor och smak i flaskan. Sedan ligger Champagnen på jäsning en viss tid, En mycket dyr och kunskapskrävande process. Flaskorna jäser klart på några veckor och sedan lagras dom i lugn och ro i en vinkällare, i minst 15 månader för en standardchampagne och minst tre år för en årgångschampagne. Ju längre lagring, desto bättre och finare Champagne.

Krav för att klara Champagne-provet:
 
  • Måste komma från Champagneregionen i Frankrike.
  • Måste framställas med Méthode Traditionelle.
  • Måste göras på Chardonnay-druvor.
Ett vanligt mousserande vin då? Jo, det kolsyras med kolsyra :-) 

Å herrege vilket surr! Vört man känn nån skillnad på olika bubblor?? Rapen bli nog lik än vilka bubblor man slurpa i sig :-)))) 

Det är knappast en sån här Champagne jag ska bidra med i alla fall

Puss å kram/


tisdag 29 december 2015

En sexa satt fint!

Hej hopp! 

Åh, vad roligt det är att kunna springa igen!! Körde sex kilometer nu ikväll efter att "skoldagen" var slut, och inte en tillstymmelse till nåt ont i vaden. Jag är bara helnöjd :-) Trodde ju att min karriär var över, men, det verkar faktiskt som att jag kan hålla ihop ett tag till? Nu är jag så himla sugen på att prova springa milen snart. Om jag orkar förstås. Sprang åtta kilometer på juldagen och det gick skapligt...
Spring man inomhus får man chans att visa upp sin SNYGGA tatuering också.  Jag måste ta mig i kragen och fortsätta med konstverket snart. 

Nä, hörrni! Nu ska jag googla iväg och kolla upp lite roliga tillbehör till NYÅRSAFTON 

Tjingeling/


måndag 28 december 2015

Stefan Löfven i Skorped ;-)Huj!

Håhå jaja....Då var det vanliga arbetsdagar igen....Så idag har böckerna och datorn åkt fram. Måtte detta Endodonti och Parodonti arbete duga nu då. Usch, det är rakt jobbigt att studera. Man får vara orolig över dessa rapporter hela tiden, hö, hö, hö!!

Nu till nåt mysigare:
Bildresultat för julmusik i skorpeds kyrka
Visst var ni väl på JULMUSIKEN i Skorpeds kyrka igår?? Vilket drag!!! Är så SUPERTREVLIGT att få lyssna på alla duktiga sångare/musiker vi har här i Skorped. Hur går det till egentligen, så många talangfulla och duktiga människor på en och samma plats?? Fantastisk bra gjort alla ni som bidrog till gårdagens stämningsfulla kväll. Kristoffer Arvidsson glänste som vanligt extra mycket med sin ljuva stämma :-))))) Han kom till å bli kändis den där pajken, va så säker!
Bildresultat för skorpeds kyrka
Glömde visst att ta med kameran. 
Bildresultat för stefan löfven
Jo då! Sveriges statsminister fanns också på plats i Skorpeds Kyrka. Han ville väl höra på FIN musik han med antar jag. 

Nä, nu gör jag kväll från studierna och slänger mig i soffan och äter knäck istället 

/Tjo å tjim

söndag 27 december 2015

JULMUSIK i Kyrkan

Tjo och tjim!

Kyrkobesöken avlöser varandra. I går var det julspel i Baptistkyrkan och ikväll är det dags för julmusik i Svenska kyrkan. Nova ska vara med i barnkören och sjunga. Klockan sex börjar det, så sparka ur klövarna och traska iväg och lyssna på finstämd julmusik :-) Jag önskar att jag också kunde sjunga!
Nova väntar på att få byta om till Herde :-) 

Å annars då? Jo, igår kväll hade vi trevligt besök från en familj lite längre bort i byn.  Alltid skoj att träffas! Och idag har det väl inte hänt så mycket, förutom att jag lyckades kränga fem kilometers löpning. Det verkar som det går en minut fortare för varje springtur jag tar, så på några gånger till då kanske jag är på min rätta nivå igen.....hm? 

Nu mot kyrkan /

lördag 26 december 2015

Glöggprovning :-)Tjo faderittan! 
Bildresultat för tomte skämt

Igår blev det äntligen lite hederlig glöggdrickning. Mums vad gott! Det var syrran och Mats som var glögg-inbjudare och vi fick smaka både vit och röd sort. Mycket starka och goda var dom bägge två.
Bildresultat för glöggfest tecknat
Efter välsmakande glögg, sparkade vi vidare in mot byn igen och kvällen fortsatte här hemma med spel och surr i lagom form. Men, VARFÖR hade inte STATION öppet så där på juldagen??? Fanns nog många som skulle vart spekulanter på att gå dit...

Ja ha, idag då? Jo, nu laddar Länsman för att få sig lite guds ord. Det är nämligen dags för det årliga julspelet på Baptistkyrkan, Nova ska spela herde i år. Får man ju inte missa!!

Tack å huj/