måndag 30 november 2015

Nu blir det FIRA!!

Tjolahopp!!

Idag fick jag besked att jag får betyget VG i kursen Anatomi, Anestesi, Farmakologi!! YES, nu ä Länsman helnöjd och kan andas ut en stund.... Och detta trevliga besked ska självklart firas redan ikväll, med glögg och godis!
Dom här citronkolorna gjorde Oscar här om dagen. Smälter i munnen....Recept kommer :-) 
Och ischoklad gjorde vi igår, och knäck som jag tyvärr måste kasta ut åt räven...men, han ska väl leva han a. Hur fågeln kan man bränna knäcken så den bli oätlig??


FIRA.NU!!!!!!!!!!!


söndag 29 november 2015

2 000 kr rikare!!

OJ! Vilket flyt Nova hade i Lyckohjulet igår kväll. Hon drog hem HÖGVINSTEN på 2 000 kr! Mycke perning för en liten tjej. Sen vann hon även högvist i det vanliga chokladhjulet också. Turluvan :-))

Här kommer lite bilder från Skorped lyser:
Brinnande eldkorgar och massor med marschaller lyste upp i mörkret. 
Marknadstältet, här såldes godis, korv, hantverk och allt möjligt. 4-5an stod hela dagen och krängde kakor, korv och annat gott. Ungdomarna gjorde en SUPERBRA insats och dom fick in över 7 000 kr!!! Tack alla som stödjer :-)  
"Allt ljus på Skorped"
Det här lotteriet var poppis. Andelarna sålde slut fort som raketen och det var här Nova tog hem storvinsten. 
Tröstpriserna. 
Här håller Lena Lindström invigningstalet 
4-5ans försäljningsbord.

Nova är helnöjd med sin andra vinst - Polarbrödsmössa! 

Efter en heldag med marknadsförsäljning hamnade Linda Länsman till sist hos syrran och sen bar det iväg på Puben. Trevligt :-) 
En rufsig Länsman redo för puben, 

Syns och hörs/

lördag 28 november 2015

SKORPED SKA LYSA!

Nu gott folk, är det dags! Ikväll styr ni kosan mot Skorped och upplever något helt nytt. Helt otroliga ljussättningar av byggnader i Skorped.

Igår var det full fart borta hos Syrran och Mats. Där ska det ljussättas vid dammen, vindskyddet osv. Längtar till ikväll då jag får se resultatet! Även ÖA var här igår och gjorde ytterligare ett reportage. Skorped är på G!!!!
Det här blir riktigt spännande. Dom verkar sätta lyse i vattnet. Men, varför hade inte syrran nån motorborr åt stackarna? Isen ä väl jättetjock.....
Och här såg jag att dom bl a använde hönsnät? för att få effekt vid ljussättningen. Ja, harne få ni inte missa :-))) 
Smakprov från kyrkan

Dessa bilder är ifrån ÖAs reportage igår. Texten kommer här nedan:

Allehanda har varit och tjuvkikat på den stora ljusinstallation som görs i Skorped.
– Det är trevligt med ljus och ljusdesign, vi hoppas många kommer och tittar, säger initiativtagaren Lars Studsare.
På lördagseftermiddagen invigs en stor ljusinstallation i Skorped.
Det är elektrikern och ljusdesignern Lars Studsare som för några år sedan fick idén att ljussätta det gamla stationshuset som en vän till honom köpt.
I våras tog projektet fart och intresseföreningen Skorpeds framtid nappade på idén.
Totalt ingår ett tiotal byggnader och objekt i ljussättningen.
Lars studsare har gjort den praktiska och tekniska planeringen för projektet och det estetiska tillsammans med konstnären Anders Örnberg från Stockholm.
Projektet är finansierat av både lokala och nationella sponsorer.
– Vi har också haft ovärderlig hjälp av elprogrammet på Parkskolan, sex stycken av tredjeårseleverna har fått en intensiv praktikvecka här i Skorped, säger Lars Studsare.
Blir det här ett återkommande arrangemang i Skorped?
– Det vet vi inte än, men det vore en dröm, säger Lars Studsare.

fredag 27 november 2015

Packa!

Hello,

Nu har jag och Oscar äntligen förpackat alla godsaker till på Lördag. Så nu hoppas vi att alla har storbörsen med sig och stöttar Skorped Skolans 4-5a genom att köpa nåt gott. Vi kommer att sälja Varmkorv, hembakt tunnbröd, godis, kakor, skorpor mm. Och Chokladhjulet såklart = Så alla barn måste styra kosan till hjulet.....VÄLKOMNA TILL VÅRT BORD :-) 
Rätt så kul att pynta och göra små påsar. En fågla tur att Katrin hade cellofanpåsar över till mig med, annars hade jag gått bet. 

Nu mot skolböckerna,

/Syns å hörs!

torsdag 26 november 2015

Fuska.

Tjo ho!

Det gå då att fuska sig till allt. Ja, inte i skolarbetet såklart, där fick jag ett G på Anestesin, alldeles utan fusk.  Tack vare väl att det är klart, ä ju dörädd att måsta "tenta om" på nåt samtidigt som nästa kurs är i gång.
Men, här däremot har det fuskats rejält! Så här snabbt har jag aldrig gjort advent i ett rum nån gång. 
Måste fira ikväll med en glögg för att jag klara Anestesin. 
Nä, vört man ska fortsätta med Karies-rapporten nu då. Fast först en STOR kaffekopp :-)

/SKÅL 

onsdag 25 november 2015

Klubbtillverkning pågår...

Tjo å tjim! 

Nu har Oscars klass fått leveransen med kakor och godis. Så nu kommer barnen snart och levererar till er som har beställt.
Oscar i full fart med att reda ut alla kakburkar. Klassen har verkligen gjort det superbra med försäljningen. Tror att det var 376 burkar Katrin och jag tog emot idag. KUL!! Tack alla ni som bidragit och köpt kakor. 

Är ni sugna på ännu mera kakor och godis??  Bra. Då är ni välkommen till 4-5ans marknadsbord på Lördag i samband med SKOPRED LYSER, där kommer det att finnas massor med gott att köpa! 

Här har Linda Länsman provat nåt nytt....Jag har kokat karamellklubbor, dom blev väl inte direkt så fina.....men, kanske goda. Resultatet är då bättre än det jag visade upp i Söndags 😀 Dom röda är colasmak och dom blå är tuttifrutti. Mer klubbor åt folket! 

Bäst att fortsätta förpacka då. Det tar jussom sin lilla tid. 

/Puss å kram

SVINHALT!

Hej hopp! 
Bildresultat för hal väg
Fågeln vad halt det är idag. Vägen här utanför är som en isbana. Barnen halkar omkring ute på vägen i väntan på bussen......
Bildresultat för halkigt
Ja happ, och själv har jag hunnit med två och en halv timmes arbete nu på morgonkvisten. Brassade upp tidigt i morse ;-) Tur man har kaffe i obegränsad mängd. Nu vill jag pynta för advent!!!

/Over and out


tisdag 24 november 2015

En liten paus...

Men, så drygt....  
Bildresultat för gamnacke
Snart har jag utvecklat värsta gamnacken!! Igår satt jag med Kariesarbetet från åtta till åtta, och idag har jag suttit hela jävla dagen också, och än är det inte kväll, får väl se när det blir. Ska det bli nån tid till att göra advent gäller det nog att arbeta både dag och natt.....Sen har man ju en massa som ska fixas inför 4-5ans försäljning under SKORPED LYSER också :-)

Bildresultat för gamnacke
Ha, ha!! Precis så här ser jag ut. Det gör rakt ont i nacken också. Kan aldrig vara hälsosamt att sitta som en dönick hela dagarna.

Nä, nu är kvartsrasten slut/

/Tjingeling 

måndag 23 november 2015

Ljussättningen av SKORPED har börjat!

Tjao!

Nu händer det grejer här på byn. Såg att Herr Studsare och hans gäng har smygstartat ljusprojektet. KUL! Ni kommer väl på Lördag kl 16.00 till den stora invigningen? Lena Lindström ska inviga Skorped lyser, ser jag på affischen  :-)

Det här får ni inte missa!! 

Nä, nu ska Linda kolla pärpanna! Och sen blir det till att fortsätta studera. Ikväll blir det drygt. Känner mig väldigt stressad......Det ligger liksom på. Tänk om jag inte hinn göra mysigt inför advent. Usch, hemska tanke!

/Tack å huj

söndag 22 november 2015

Vilket skämt....

Men, jösses!! I morse då jag liks vakna strax efter sex tänkte jag att nu jämarn ska Länsman koka dom där karamell-klubborna som hon varit så sugen på att testa.

Sagt å gjort, här kokades det efter konstens alla regler, och här nedan ser ni resultatet:
Glykos, socker, florsocker, vatten, och smaksättning.

"å särn vort nä" 

Jävla dynga!! Blev bara en stenhård, grynig massa. Vört jag koka det lite för länge? 
Jag säger: GÖR OM GÖR RÄTT :-) 

Fast det får bli senare idag, nu måste jag hoppa in i duschen och sen knata iväg bort på scoutinvigning.

/Kram

lördag 21 november 2015

Kuckeliku!

God morning :-) 

Varför vaknar man klockan tre på morgonen och är DÖ-HUNGRIG?? Åt jag rakt för lite igår kväll? I alla fall så var det bara å ligga å tjures på till man somna om igen. Äta på natten kan aldrig va bra...

Idag blir det en sväng till stan. 4-5an ska ju ha försäljning under Skorped Lyser och då behövs lite grejsmojs till det. Plus att mamsen köpte en jacka till Oscar som var alldeles för stor, bara att leverera tillbaka till Stadium. 

Gårdagens praktiska övningar på Tandsköterskeutbildningen. Dra ut tänder? Nu ska jag inte till Sollefteå förrän i slutet på januari, och det smäll bara till så ska jag på praktik i Domsjö. Längtar, ska bli kul att få "jobba" igen. 

/Tjo flöjt

fredag 20 november 2015

Första sprutan CHECK!Tjo ho!

Fredag och en heldag i Sollefteå väntar för mig. Föreläsning av en tandläkare om karies och bettavvikelser. Blir bra de :-)


Bildresultat för lokalanestesi i munhålan

Tjing/