onsdag 30 september 2015

Vilken TREVLIG överraskning!

Kuckeliku!

Vad förvånad jag blev igår när det damp ner ett lönebesked med 3 000 finfina kronor till Linda Länsman....Hade jag ingen aning om. Fanns visst några insparade semesterdagar som utbetalades från Landstinget. Jo jag tackarrrrrrr! Exakt vad jag behövde för att köpa böcker till nästa kurs, hö, hö!! 

Nu till nåt annat: 
Ni vet väl att det är DANS I BYVATTNET PÅ LÖRDAG??? 
Idag är sista anmälningsdag, så släng er på telefon om ni vill dansa lite :-) 

Tack å huj/

tisdag 29 september 2015

Såg ni BLODMÅNEN?

Tjo ho!

Såg ni blodmånen natten mot måndag? Enda fördelen med att va vaken varje natt.....jag behövde inte ens ställa klockan för att kunna speja in supermånen :-) Jag är ju ändå vaken. Väckte Oscar så han också fick se en skymt av den. Inte undra på att människorna förr blev livrädda när nåt sånt där hände....innan man visste nåt om vetenskap.
Den här bilden knyckte jag från facebook. Adriana är fotografen!! Läcker bild! Jag hade bara mobilen, så det var inte ens lönt att testa å knäppa.

Ja happ. Vad händer idag då?

Jo, man tör väl ska sitta som en jävla lurk å stirra ner i böckerna.....Slänger in en "jätterolig" bild för att få upp studieångan!! Behövs mycket kiss å bajshumor för att mäkta med denna dag! 


TACK Å HEJ FRÅN MIG! 


måndag 28 september 2015

Villabrand i Skorped!!

Huvva!!! Just nu brinner ett hus här i Skorped. Går troligen inte att rädda, men ingen är i alla fall skadad. Usch....


KOPIERADE DETTA FRÅN ALLEHANDA.SE

Larmet kom in till SOS Alarm kl 07.50. Vid halvtiotiden berättade Arne Persson, räddningschef i beredskap på Räddningstjänsten i Örnsköldsvik, att lyckats bekämpa branden i källaren till villan i Skorped.
– Det verkar som att branden begränsades till källaren, där det fanns ett vedförråd. Men det har förstås blivit en del rökskador i resten av huset också.
Uppdatering kl 10.15:
Vedförrådet i bostadshusets källare hade fattat eld. Deltidsbrandkårerna i Sidensjö och Bredbyn är på plats, dessutom är den ordinarie insatsstyrkan från Örnsköldsvik på plats. Totalt är ett 15-tal brandmän på plats, rapporterar allehanda.se:s reporter på plats Per Eurenius.
Elden släcktes men tog sig igen i trossbotten så att innertaket i källaren har rasat ner. Det har även brunnit på husgaveln och det är kraftig rökutveckling på platsen. Rökdykare är fortfarande inne i källaren eftersom elden plötsligt kan flamma upp igen.
Uppdatering kl 12.10:
Huset kommer med största sannolikhet att brinna ner helt.
– Troligtvis blir det en totalskada. Elden har spridit sig från trossbotten, i ytterväggar dit vi inte kommer åt och upp till taket. Vi blir kvar där några timmar till, säger Mats Renning, räddningschef i beredskap på Räddningstjänsten i Skorped.
Ägaren var hemma när branden bröt ut, men ingen person ska ha blivit skadad vid branden.
Vet du mer? Har du bilder? Tipsa Allehanda.se! Telefon: 0611-72006, mms/sms: 72006, e-post: 72006@allehanda.se

söndag 27 september 2015

Svampplockning och pubbesök

Hejsvejs!

Vilken härlig svamp-plockar-utflykt vi gjorde igår, jag, Lisa, Nova och mamsen. Strålande sol och gott starkt kaffe i termosen. Det gick väl lite si och så med själva svampen. Typ tio stycken var hittade vi. Men!! Det fanns desto mer blåbär - stora som golfbollar :-) 

Fikapaus

Lisa ska lära Iris att bli värsta svampsökaren. Bli bra de! Vi behöv all hjälp vi kan få med vårt letande. klockan hann bli sex på kvällen innan vi kom hem och då var det bara att hoppa in i duschen och svida om för att sen gå på STATION och ta en bärs.


Bra att det finns kortlek att låna på Puben. Här spelas det poker för fullt. Vi var väl cirka 15-20 pers som hittat till Station igår kväll. Trevligt!! Bra initiativ av ägarna att ha öppet till 01.00 nån gång ibland.

Nu ska Linda försöka sno ihop en pizzadeg. Har inte gjort hempizza på hundra år!

PUSS Å KRAM//


lördag 26 september 2015

Pubafton på STATIONHej Smiley wink Nu kommer första Pubaftonen Smiley wink Lördagen den 26 september Smiley winkÖppet från 17,30 till 01,00 Smiley wink Välkomna Smiley heart

Ni har väl inte missat att STATION har pubafton ikväll och öppet till 01.00.....Så sitt ni bara å uggla framför tvn på lördagskvällen kan ni lika gärna gå dit och UMGÅS istället 

Nu ska Länsman ta en bamsestor kaffekopp och sen trö näsan ner i Tandvårdens Psykologi. Det är då tametusan ingen lugn och ro!!

Over and out/

fredag 25 september 2015

Klart!!!Fy fågeln!

Där gjorde Länsman kväll ifrån studierna. Tjugo i åtta på fredagskvällen. (obs! Tog en promenad kl 17.00) Och härmed förklarar jag Kvalitetsarbetet utfört!!! Nu kan jag allt om användningen av forskningsresultat i vården ;-)

Detta ska jag fira med det STÖRSTA vinglas jag någonsin skådat. Förresten,  är det  nån som har darn storglasa ifrån IKEA. Rym ju typ en halvliter?  Ett par såna sku jag verkligen behöva nu.
Bildresultat för stort vinglas
Eller ett sånt här...
Bildresultat för stort vinglas
Eller harne....
Bildresultat för stort vinglas
Eller bägge dom här...


Eller....Nä, nu ska jag göra nå roligare

Tjingeling//

ONT i arslet!!

Kuckeliku!! 

Törs man inte springa som vanligt får man ta hjälp av snyggot Bob Harper istället. Han fixar fin form på alla pösmunkar :-)

Bildresultat för bob harper
Jo minsann! Det är svettig att köra workout. Helst med en trekilos hantel i varje hand. Känns lite idag kan jag säga :-)  Träningsvärk till å vä på arsle!
Tre kilo är rätt så tungt för mina spagettiarmar! 
Titta vad smart. En komihåglapp till mig själv när jag ska borsta tänderna.....perfekt att göra tåhävningar medan man borstar. Vill ju gärna få felfria vader :-)

Ja ha, annars då?

Jo, Linda har suttit med kvalitetsrapport från 07-13 och är spyless! Å än är det inte klart...."Int äre önnelet att man te tell flaska"

Bildresultat för idag är det fredag

Tack å huj! 


torsdag 24 september 2015

Ut på svampjakt :-)

Igår kväll fick jag äntligen brassa iväg ut i skogen och leta lite trattkantareller. Bra mycket roligare än att sitta och glo ner i boken Kvalitetsarbete för bättre och säkrare vård....

Trotsade till och med det regniga vädret, i storskogen når inte regndroppar ner så lätt. Men bilderna blev då suddiga som tusan. Ovan syns en liten flock med fina trattisar. 

En fin stubbe modell ihålig

Nova hittade också kantareller som hon själv rensade och la på tork. Hon ska ha dom i en egen burk säger hon, å bjuda mamsen på god middag framöver. Trevligt!
Kvällens skörd. Botten fylld i tre korgar :-) Inte bästa fångsten, fast jag är nöjd ändå ;-)))))) Bara att få gå ut i skogen var GULD värt för mig. 

Tjingeling/
onsdag 23 september 2015

Lyckan har vänt ;-)


Bildresultat för jogga

Igår var jag till sjukgymnasten Peter Gröndal. Var säker på att jag fått nån skada i vaden och var dörädd att jag inte skulle kunna springa på lääääänge. Men, det var inget skadat utan vadmusklerna hade lurvat ihop sig och stelnat till av för ofta och intensiv träning med för dålig stretchning. En muskel i vänster vad var som en stor hård knöl och gjorde fruktansvärt ont när jag gick eller tog ett för hastigt kliv. Så jag fick värsta massagen för att mjuka upp musklerna, å tametusan så fungerade det! Efter en halvtimme hade den där muskelknölen så gott som försvunnit och smärtan var mycket mindre :-))))) Tjo flöjt!!!! Han har botat mig igen. Han läste i journalen att det var ungefär två år sedan jag var dit sist. Hoppas det dröjer två år till nästa gång igen.....Behöver ni uppsöka en sjukgymnast nån gång så kontakta PG idrott och hälsa! 

Jag fick såklart lite tränings och stretchnings tips också, så nu får jag väl försöka följa dom så gott det går? 

Och jodå, jag fick börja småjogga redan idag om jag ville!!

Sen får jag vara lycklig över att mitt arbete blev godkänt direkt efter att jag fixat till den där fågla fotnoten å källförteckningen. Nu är jag på banan igen.....på alla plan ;-) 

Tack å huj/


tisdag 22 september 2015

Tro jag få nå fel!!

Men, nu jävlar äre nära att Länsman hoppar av den här utbildningen! Har lagt ner enormt med tid och energi på min första rapport.....Å sen blev den inte ens godkänd. Jag hade inte infogat fotnoterna korrekt. Vad klåen, en tandsköterska ska väl hålla på med munnar inte fötter. Hö, hö, hö!


Nä, far å flyg! Nu åk jag till GP idrott och hälsa på istället 

Hej då från en snart utbränd elev ! 


måndag 21 september 2015

PG idrott och hälsa!

Förbenade benhelvete!! Har ju som jag nämnt tidigare fått nån skada i benet. Vad less jag bli.....så fort man ä i toppform då blir man skadan! Är nog alldeles för gammal för att hålla på å kute särn :-) Får börja ägna mig åt vindrickning på heltid istället.


Ringde till PG Idrott och hälsa i morse för jag vill ju gärna veta vad som är fel så jag kan träna upp mig igen, och han hade fått en avbokning imorgon! Så då norpade jag den tiden snabbt som ögat. En positiv sak med denna dag i alla fall. Fast nu måste jag plugga till nio ikväll för att kompensera morgondagens utflykt till stan.....Pust å stön. 
Mitt ben blir säkert en enkel match för Herr PG. Han hjälper ju skadade hockeyspelare på löpande band annars :-) Sist för några år sedan då jag hade problem med ett värkande knä, fick jag mycket bra hjälp och jag blev pigg som en lärka :-)))))) Hoppas på samma tur denna gång....

Nu ner med näsan i bokjäveln igen!
Over and out//söndag 20 september 2015

Ännu värre...

Håhåjaja...

Trodde skolarbetet skulle bli aningen bättre nu när etiken är klar. Började läsa lite i Kvalitetssäkringsboken idag. Å herregud vilken otäck bok! Hur ska man reda ut harne?? Har fått ännu större sömnproblem nu sen jag börja den här utbildningen. Drömma mardrömmar om Herr Hare och Herr Kant. Huvvaligen ;-)

Slänger in några bilder från helgen istället
Är så nöjd med min loppisljuskrona. Köpte en guldig ful taklampa i Gottne för ett par år sedan som bara legat och skräpat. Strömkabeln var liksom trasig...åsså fattades det en lampskärm. Nu fick den fortsätta sina dagar i vit skrud och med ljus istället för lampor. Billigt och bra!

Redo för att träffa mina gamla arbetskamrater
Hittade några klematisblommor och nå anne rat i trädgården som fick bli pynt. 
Fördrinkarna klara att drickas upp! 4 cl jordgubbslikör toppat med mousserande vin, och hallon, blåbär och citron på toppen. Säger varken bu eller bä åt den där drinken....ser godare ut än den var :-) 
Det var Barbro som var festens huvudrollsinnehavare. Hon har gått i pension och uppvaktas här av oss arbetskamrater. Johanna fick sig en liten uppvaktning hon med, hon har ju bytt jobb och slutat i Skorped. 
Här är det dags för mat. Lite trångt blev det med 11 pers runt detta lilla bord. Men, Länsman ä ju lat a. Orkade inte leta åt ett bord till :-) Vi hade beställt mat via Carrie Catering. Glömde tyvärr helt bort att föreviga buffén på bild...
En jätterolig och SVÅR bildtävling. Johanna hade fotat allt mellan himmel och jord från Servicehuset. Som vi sen skulle gissa vad det föreställde. Hmmmm, tror jag fick typ två rätt. Himmeln vad klurigt det va. Några påstod sig ha fått sex rätt! Jag tror dom ljuger......

Och nu blir det CENSUR på resten av kvällen. Roligt hade vi och många skratt blev det, å förresten, till å med några danssteg avverkades fram på nattkröken:-))))))

Men, jag är så nyfiken på en grej =  Vem trillade sönder toalettsitsen???


Nu ska jag leka skola med min bästa tjej Nova
/hörs å syns