fredag 31 juli 2015

Min nya "läshörna"

Hej hopp!

Jag tror förbaske mig att det är bättre med halsen i dag. Kan till och med prata lite normalt. Måtte eländet ha gått över helt till på måndag :-)

Min ommöblering pågår för fullt. Men, det är ju så fågla drygt att tömma skåpar. RAT ÖVERALLT! Å inte kan man bestämma sig för vad som ska kastas å inte.....En duk som är 20 år gammal och har används en gång, ska man ha kvar den??
Läshörnan under uppbyggnad. Här ska jag sitta å läsa Dan Anderssons dikter....Och kolla in "nya" tavlan. Att en nakenkäring kan va så snögg ;-) Nu ska jag bara försöka hitta en fin tidningskorg att ha bredvid rokokofåtöljen och en fotpall kanske. 

Tralalaa!! 

Få se, nu har nog frysen avfrostat sig klart. Och vilken tur att jag hitta en bytta med marinerat kött där.....Då  tänder Länsman grillen ikväll. Blir NICE de i denna törhetta! 

Trevlig fredag på Er/
torsdag 30 juli 2015

Ska jag eller ska jag inte?

Hupp!

Ska jag färga håret lila eller inte? 
"Lite-göra-klubben" testar Novas peruk som hon köpte i Åsele och en prima hatt som jäntan fick ifrån Stugusjön! Hatten är ju rakt snögg tyck ja ;-) 

Nu till nåt viktigare:

Vad i h-vete vad less jag blir på denna hals! Hela veckan förstörd. Igår försökte jag hålla käften hela dan för att försöka få tillbaka rösten. Gick väl sådär. Och nu verkar hesheten gå över mer och mer till nån form av djävulskhosta. DYNGA PÅ BRÖD! Va inte riktigt så här jag hade tänkt min sista semestervecka...

Idag tror jag förbaske mig att det får bli en stor jäkla Whisky te frukost. Det kanske sätt fart på stämbanden igen?

Nu ni! Nu ska Länsman möblera om. För att göra det behövs ingen RÖST. Visar upp ett strålande resultat senare.

Puss//

onsdag 29 juli 2015

Huggorm = Nej tack!!

Hej hopp!

Vilken trevlig dag och kväll det blev igår. Nova hade tur och fick följa med Engla till Paradisbadet och jag å Oscar cyklade iväg till Mosjö och hälsade på morsan. KUL!! Jättelänge sedan vi var dit. Det blev en lång "sittning" som räckte från två på eftermiddan till åtta på kvällen.


Många skratt och tokheter blev det.....men även skräck och rädsla!! En äcklig HUGGORM kunde ha förintat hela familjen. Ja, den kan ha ätit upp oss allihop!....Höll nästan på att kliva rakt på ormjäveln när vi inspekterade morsans trädgård. Tvi vale. Jag gillar absolut inte ormar. Å förresten, det va inte bara jag som blev rädd. En syster sprang nästan en kilometer bort när ormen upptäcktes?

Huggorm Vipera berus Värsnäs 120226 2 350x262 Årets första huggorm
Riktigt snuskiga! Jag rakt huskes när jag ser en orm på bild....tänk att en del har ormar som husdjur?

Ni vet väl att huggormen är fridlyst i Sverige? Men, finns undantag. Man får döda ormen om man absolut inte kan flytta på den. 

Detta har jag kopierat från Naturvårdsverkets hemsida:
"Alla sorters ormar är fridlysta i Sverige. Det innebär att det är förbjudet att döda, skada eller fånga ormar och deras ägg och ungar.

Undantag för orm på tomten

Undantaget är om du hittar en huggorm på din tomt. Då får du fånga in och flytta den. Endast om detta inte är möjligt, och ingen annan lösning finns, får du döda huggormen.

Man kan till och med bli bötfälld för ormmord! Tack vare face book. En kvinna la ut en död orm på sin fb-sida och blev polisanmäld av någon som tyckte det var olämpligt:


Dödade huggorm – bötfälls

Publicerad 22 september 2012

NYHETER. En kvinna dödade en huggorm i somras och måste nu betala 2500 kronor i böter.
Och hur kunde det bli ett polisärende?
På grund av face book.

Vilken tur att vi gick in och åt tacos istället för att bry oss om ormen då! Och sen blev det både kladdkaka och jordgubbar till efterrätt. TACK för allt gott!!!
Bakgrundsbild Läckra jordgubbarBakgrundsbild Läckra jordgubbar


Och nu säger jag tack för mig =  Nu ska jag försöka vara så TYST som möjligt. Tror nämligen att jag har fått en släng av stämbandsinflammation!

/Puss å kram


tisdag 28 juli 2015

Jäkla "latrokar"!!!

Tjo ho!

Fan, va en del föräldrar ä rakt för LAT! Jag och Oscar besökte arken biblioteket igår och småungarna en del har med sig får riva och slita i böckerna hur som helst...å bara kasta på golvet och lämna böckerna där när dom går. Allt medans föräldrarna sitter å stirrar ner i sina smartphones. Tänk om dom råka missa nåt på FB.....Hö, Hö. Läs en saga för småttingarna i stället! Å låt barnen plocka ihop böckerna efter sig.
Så här lämnar man INTE Bibblan enligt den här "moralkärringen"
Kolla in mina lånefynd! Två Diktsamlingar av Dan Andersson. 

Ja ha, annars då?

Jo, länsman har köpt sig en hejdundrande FIN skrivmaskin, visar upp sötnosen lite senare....måste liksom städa fram en plats åt den först. 

Over and out// 

måndag 27 juli 2015

Mot Arken-biblioteket :-)

God morning

Då var det måndag igen, och jag påbörjar min sista semestervecka. Tiden går fort!

Idag bränner vi in till Övik en sväng. Har några ärenden på Arken-bibblan......Jo minsann! Länsman kan va kulturell när hon vill. Sen hoppas jag på att kunna hitta bättre vårrulledeg någonstans i staden. Måste ju finnas tyck jag??

Här kommer mera semesterbilder:
Lördagskväll i Åsele. Oscar och mamsen tar några partier Poker!
Av tio omgångar vann Oscar nio.....Luktar fusk ;-) I ren besvikelse drog jag senare på iväg på Älgstallet.
Och dränkte mina sorgen med dessa godsaker...
Och lyssnade på SUPERBRA musik av det här gänget! Killen i bandet fick jag se en skymt av redan under fredagen....på systembolaget. Hans slutnota där blev på 11 000 kr!! Vört det va dom dryckerna vi drack upp på Lördagsnatten på Stallet??
Söndagen bjöd på mycket bättre väder i alla fall. Och mycket folk på marknaden. Den här hemska karusellen tyckte barnen va jättekul! Urk...
Yr i bollen efter allt åkande?
"Trolleri-gubben" bjöd upp Nova på scenen för att hjälpa till i sin show. Tror den däringa magikern måste va pensionsmässig snart :-))))) Fast trolla kunde han ju!
Och här ser ni mitt enda och bästa köp på marknaden. En varm och gosig tröja! Ett måste i ett svinkallt Åsele. 

Nä, bäst att reva igång Mercan och dra te stan. Torde ju va proppat med folk där som vanligt. Ha falke inge bätter för sä än å irra omkring där???

Tjing/söndag 26 juli 2015

En ynka solig dag..

Jösses! 

Igår blev det äntligen en "solig" dag. Fast iskallt i luften såklart :-) I alla fall så brassade jag och barnen ner till Vika i en timme eller två. Helt ensamma.....förutom en galen hund som sprang som ett tok fram och tillbaka.
Härligt, Jag vill ha sol varje dag! 

Råka hälla ut typ halva sololjan på benen! Måste ju försöka underhålla brännan jag fick i Turkiet....fast det är klåen inte det lättaste med detta ständiga regnande..
Barnen hade otroligt nog stort tålamod i det kalla vattnet (16 grader). Men, här har dom tagit paus och kollar upp volleybollplanen istället. 

Och idag vräker det ner i vanlig ordning. Så jag har roat mig med att beställa böcker till Tandsköterskeutbildningen. 1 800 riksdaler kostade kalaset....och då är det bara material till första kursen. Harne bli dyrt de!!! 

Nu mot bullbakningen
Puss å kram/

lördag 25 juli 2015

Allergisk reaktion!

HUVVA! Ikväll fick Nova nån slags allergisk chock! Hon har fått det en gång förut, fast det är länge sen nu. Och inget knepigt har jäntan ätit heller....vad jag vet. 
Kliade som svinet! Kan det ha vare tomaterna hon åt? Men, hon har ju ätit tusentals tomater förut.
Gav gumman en halv tablett av Oscars pollenmedicin, och det blev bättre efter ett tag. Skönt! 

Å nu är det full fart på jäntan igen 💪💪
VÅRRULLAR

Morning...

Nu jämarns har jag gjort nåt jag aldrig provat förut. Jag och Oscar har gjort vårrullar. JÄTTEKUL! Fast lite svårt såklart. Fattar inte att Thailändskorna bara tar 10 kronor styck för dessa godsaker i Åsele. Hade jag sålt dom hade rullarna måste kostat minst 100 kr/st för att det skulle bli nån vinst!

Här kommer RECEPTET på vegetariska vårrullar: 

Ett paket glasnudlar
2 rivna morötter
1/4 tunt strimlad vitkål
1-2 tsk fisksås
salt och svartpeppar

äggvita till pensling
filodeg
frityrolja

"Ett gott humör och tålamod" 

Blötlägg glasnudlarna i varmt vatten. Låt stå, Strimla vitkål och riv morötterna tunt. Woka dom mjuka i en panna. Tillsätt nudlarna och krydda med salt, svartpeppar och fisksås.

Vitkål och morötter steks mjuka

"Lurva in" 2 msk fyllning i ett filodegsark. Vi klippte lämplig storlek på arken. Limma ihop med äggvita.
Vi lade rullarna på blöta handdukar i väntan på nästa steg. Fritera vårrullarna i olja ca 180 grader i 5-6 minuter. Låt torka på hushållspapper.
Ganska snabbt insåg vi att det här va för liten gryta....Så det blev till å rusta fram en större. Då gick det bra att fritera 4 st åt gången. 

Oscar va en riktig hejare på att vika Vårrullar!
Resultatet blev helt godkänt för att vara första gången. Vårrullarna var skapliga i smaken och med Sweet chilisås blev dom jättegoda! Synd bara att det blev så få och tog sån lång tid.....fast man blir väl bättre och bättre ju fler gånger man gör dom?? 20 ynka vårrullar. Dom ska vi äta med andakt. Blir nog suveränt som drinktilltugg!!
Blev det lite vårrullar så blev det desto mera "spill" Helvett vad jag förstörde många filodegsark. Hö, hö, hö! Till nästa gång ska jag köpa arken på en Thaiaffär. Tror dom har bättre grejer :-))) 

Kanske slinker det ner några vårrullar redan ikväll

Over and out
from 
Vårrullekungarna!! 


fredag 24 juli 2015

SEMESTERBILDER,Hesjansvejsan!

Nu ä man hemma på "säker" mark igen.....Skörpe, de ä grejjern de! Men, man behövde inte bli svältfödd på Skorpedsbor i Östersund heller. Träffade på inte mindre än SEX stycken "Skorpor" under tiden jag var där. Trevligt!!

Här kommer lite Åselebilder:
Marknadsfredagen började i vanlig tradition med "Sillunch" innan marknaden. OP Andersson var inbjuden gäst. Riktigt gott och trevligt :-)

Här har vi tagit en paus i Parken, och tittar på Gycklaren Mr Pinks uppträdande! Han ä ju SÅ BRA...
Nova visar upp sin nyköpta lila peruk. Väldigt användbar kan jag tro?
"Groupie" jag å grabbarna bus! 

Sen på fredagskvällen bar det iväg till hembygdsområdet för att titta på Albin.....Vem fågeln det nu är?? Ja, ja...barnen var nöjda i alla fall. Och jag fick känna mig ÄLDST på hela området. He, he, he!
"Låt mig vara din soldat"
På plats längst fram vid scenen. Det var inte alls svårt att armbåga sig längst fram med tanke på att det i princip va tomt med folk...
Nova och Märta ska försöka få sig en autograf
Och se där!!! Här fick dom träffa en av killarna. Själv skulle jag inte ha en aning om vem han är ;-) 
Kolla in "Albin" på armen. Yippie!!  

Nä, bäst att börja med det jag ska göra idag = 
Nåt jag ALDRIG  har gjort förut! Kommer aldrig att gå vägen....

Tjing//torsdag 23 juli 2015

Sollefteå camping

Vad tusan! 

Kom in på Risön igår kväll, och inte en endaste liten sketen plats kvar på campingen. Inte ens oströmmat 😩 fullt överallt!! 

Den häringa LAXFESTIVALEN verka va en populär tillställning. Så det blev till och fricampa utanför....

Detta är emot mina principer ;-) 

onsdag 22 juli 2015

STORSJÖODJURET!!

Tron't ni på faen att Storsjöodjuret i Östersund gav sig till känna! Huvvaligen....här törs man ju inte stanna! Nä, mot Sollefteå fort som klåen 😎😎
Titt vilket AS! Tur att jag lyckades fånga besten på bild i alla fall. Annars skulle ingen tro mig. 

Storsjöodjuret är numera fridlyst och sågs för första gången redan på sextonhundratalet. Omkring 200 personer har vittnat om att de sett nåt oförklarligt i Storsjön. Ett stort ormliknande djur med pucklar....

Ja, ja, resterande fakta får ni leta reda på själva...,och för den delen, hur mycket sanning det är i odjuret också! 

Tjo å tjim/ 


tisdag 21 juli 2015

Nog äre väl!

Fy tusan vilken dyngsommar!! Änte regne så äre kallblåst'n å iskyla! Nä, tacka vet jag utrikes. Där vet man att det är varmt å skönt 😎

Idag blev det shopping i ett burrigt Östersund,
Oscar i köpartagen. Här provas alla möjliga kickbikes. 
Nova hittade en liten lekplats 

Å självaste Länsman fick dra till å köpa nya träningskläder pga denna ständiga kyla. Hade ju bara hotpants å ett litet ynkligt linne med mig för träningen....hur tänkte jag??? 

Men nu är jag rustad och jäklar vad gött det gick å springa i nya dressen 😜

Nu ska jag skvätta upp ett vinglas, mums vad gott det ska bli 

Over and out// 


Turist - javisst....

Hej hopp! 

Idag styrdes kosan till Frösötornet! Väldigt fin utsikt. 


Ett väldans högt torn i trä....funderade mest på hur hållbart det kan vara. Otäckt om det rasar då man ä där uppe 💪💪
Oscar tar sig en titt i kikaren! 
Fin utsikt??

Nä, nu mot centrum och shopping

Bye bye/ måndag 20 juli 2015

Spring i benen!!

Tjao!

Vips hamnade man Östersund. Nu jävlar ska här brännas fläsk å speja in alla snögge kroppar som bruka finnas på almänna bad 😎👍

Själv har jag toppat kroppen med en härlig löprunda nu på förmiddagen, skönt att få bort lite Åselefläsk!! 

Puss å kram/

söndag 19 juli 2015

Högsta vinsten!!!

Hej hopp

Status från Åsele är strålande sol och massor med besökare på marknaden. Lite skillnad på vädret mot igår, då trodde man att en ny istid var i antågande. 

Så idag var det KUNG med en svalkande god mjukglass! 
Och igår va man "KUNG" på Älgatallet.....fullt ös och proppfullt med partymänniskor 😜😜😜
Och se här!!!! Nova hade tur och ryckte in en högvinst på chokladhjulet. En GIGANTISK daimlåda. Lycka!!!! 

Syns å hörs//