lördag 28 februari 2015

Vuxenpoäng till mig!

Morning,

Nu jäklar ä man löfte bårda dynga!! Igår drog jag till och bytte pensionsförvaltare Har hört klagomål på Solidar länge och väl, så när ett annat bolag ringde och erbjöd sina "superschyssta" och "jätteärliga" tjänster slog jag till.

Hej å hå, vilken hög pension jag kommer och få framöver nu då!....Och det behövs verkligen en ökning, för det var INTE rolig läsning i det oranga kuvertet som kom här om veckan. Jag måste jobba tills jag är 70 år minst för att få ut några stackars tusenlappar. Å det kommer jag aldrig att mäkta med.......längtar ju redan nu till pension ;-)))))

Nä, nu ska jag skrapa mina 4 TRISSLOTTER till morgonkaffet


/Tjingeling

fredag 27 februari 2015

Ledig dag ett minne blott...

Tjofaderittan!

Den lediga dagen förvandlades till en arbetsdag istället....Fågeln vad less man börja bli på denna ständiga brist på personal :-)

Komp och semestersaldot ökar i rasande fart, men vad hjälper det.....sen när någon anställd vill vara ledig för dom jobbat övertid så finns det väl knappast nån ersättare.

Nu ska jag samla ihop fler "HÄRLIGA" komptimmar

Puss å kram

torsdag 26 februari 2015

GRATTIS Lisa!

Tänk att minsta syrran drar till å fyll år idag
GRATTIS 
Lisa!
Ha en nice evening så syns vi väl troligen imorgon kväll :-))))
Enda bilden jag hitta på Lisa just nu. Den här är inte dagsfärsk.

Å varför har jag inte skrive hur gammal Flis-Lisa blir? Jo, för jag ha rakt glömt bort de!

Puss!
"Å de gå gött"!

He, he, he!! 

Vilken rolig läsning jag fick när jag logga in mej på banken. Mina aktiefonder går visst 81% i vinst!!! Jo, jag tackar, tack, tack ;-) Vad ska jag rakt hitta på för alla pengar som formligen bara väller in? Nu har jag i för sig inte avslöjat hur mycket pengar det rörde sig om....Men, jag kan säga som så: Jag önskar att det hade vart MER i grundkapital ;-)
Jag skulle faktiskt behöva en hel madrass full med pengar, för jag har gjort mig intresserad av ett bolag som kostar över 300 000 kr i inköp. Bidrag någon? Eller samarbetspartner? 

Ja, ja, jag tar en kopp kaffe på det här
Over and out/

onsdag 25 februari 2015

VILA sig i form...

Hej å hå!
Jag försöker ställa diagnos på mitt onda knä (smärtan sitter egentligen nedanför knäet), men, det är inte det lättaste. Finns ju hur mycket som helst som kan orsaka knäbesvär vid löpning.

Vad jag begrip är i alla fall att det INTE är lönt att försöka springa nån längre sträcka på ett tag! For ut på en testrunda igår på 5 km och det gick inte alls, och den här gången ska jag inte "bäges" på tills bena ä helt förstörda. Så nu får jag hitta på nån annan motionsform i några veckor och se om det går över....annars blir det till att kontakta PG-idrott och hälsa igen. Han fixade ju mina trilskande ben med bravur sist jag hade besvär.

Kaffedrickning är nog rätta medicin mot knäbesvär....och se skidåkningen på tvn?

/Tjingeling

tisdag 24 februari 2015

Nedsättningsdag,

Hello,

Idag har jag föräldranedsättning-dag.......men, detta är snart ett minne blott, när barnen fyller åtta har man inte den rätten längre. Hugaligen, måste nog ringa till chefen idag och höra om Örnsköldsviks Kommun beviljar tjänstledigt på kvällspassen framöver?

Ja ha, annars då?

Jo, idag ska Länsman baka kakor till SSKs kommande arrangemang - Skidans dag. Å sen finns det ett tvättberg som ska besegras, och kanske eventuellt ska jag provspringa lite......men, jag har så fågla ont under knäet, så jag vet i tusan om det är nån bra idé ;-) Å sist men inte minst måste jag bänka mig framför tvn och se på SKIDÅKNINGEN!!

Bye, bye!


måndag 23 februari 2015

Nu har det hänt nåt..

Morrn,

Nu har det hänt nåt som jag aldrig varit med om förut......Att det kommer så MYCKET FOLK på ett årsmöte att fikat inte räcker till :-) Bra säger jag! Det är ytterligare ett tecken på att Skorped är på G!!! Å nästa år då jämarns ska det bullas upp med ännu mer fika. Varje år planerar vi för 30 pers och det blir alltid massor över. Igår dök det upp nära 40 st!!! Succé :-)
Oscar var förste kock i köket. Rulltårtsbakelser med hallon var kvällens meny. Tror förbaske mig jag tar och ryck in Servicehuset och blir fastighetsförvaltare. Tråkigt att så fina lokaler används så lite.

Nu mot nya äventyr
Over and outsöndag 22 februari 2015

Vilken succé!

Tjo flöjt!

Vilken superdupersuccé det blev med kombinerad riksskida och skotervisning i Lännäs igår! Stort TACK till Öviks Marina som kom och visade skotrar och fyrhjulingar. Hoppas på återseende :-)
Jag fick ihop sex kilometer i skidspåret. Snacka om härligt väder! 
Proppat med folk. Uppskattningsvis var det nog upp emot 130 personer som besökte Lännäs under dagen. Succé :-)
Den här sötnosen har jag gärna tagit med mig hem

Skidsektionen hade fullt upp med hamburgerstekning. 110 burgare tror jag!
Skotrar i alla former. Synd bara att om jag skulle rycka in ett sånt här vrålåk måste jag ju köpa nya matchande kläder och hjälm också....
Helt amazing tur med vädret! 
Och här var den lyckade dagen slut och Lars å co lastar upp skotrarna igen.

TACK alla för en underbar dag!! 
Det blev ett fint bidrag både till Cancerfonden och till SSK

Ps. Ni kommer väl ihåg SSKs årsmöte ikväll kl 18.00 på Service

Vi syns!

 
lördag 21 februari 2015

Laddar upp!

Läget under kontroll,

Kaffekopp nr 2 slinker ner just i denna stund, kakorna till fikat på riksskidan är klara och solen skiner från en klarblå himmel:

Det här blir en kanondag i LÄNNÄS! Välkomna dit allihopa, köp en hamburgare, åk skidor, drick kaffe och speja in nå snögge skotrar!!

Nä, nu ska jag ta och printa iväg en jobbansökan. Annonsen som plötsligt försvann här om dagen har vips kommit tillbaka igen, så nu jämarns ska jag svänga ihop en ansökan dit med :-)

Vi syns i Lännäs om några timmar

Over and out!

fredag 20 februari 2015

Nu händer det grejer!!!

Tjo ho alla glada Skorpedsbor!! I helgen få ni mycket att stå i:

Fredag: (Ikväll) är det AFTERWORK för Anundsjös företagare på Persans!! Trevligt....synd att jag inte hunnit starta upp min firma nå än....

Lördag är det RIKSSKIDAN i Lännäs med skotervisning, 11-14. Missa inte det!! SSK samlar in pengar till cancerfonden och Öviks Marina visar skotrar. Fika och försäljning av hamburgare. VÄLKOMNA!

Kopierade detta från Olivia Karlssons inlägg på FB:
Halloj!
Nu på lördag den 21/2 mellan 11-14 är det Riksskidan i Skorped, en trevlig dag med fika/hamburgare.
Vi kommer att visa maskiner från Öviks Marina och Motor som finns att provköra och kika på. Även kläder!
(Skotrar och fyrhjulingar).
Plats: Mittemot Bränna IP, vid korsningen upp mot Önskan.
Det kommer bli en riktigt trevlig dag, hoppas vi ses!

Söndag: Skorpeds sportklubb håller årsmöte på Skorpeds Servicecenter kl 18.00. Kom och va me!

Nu ska jag räken perninga å se om jag kan rycka in en skoter i maran, skulle verkligen behöva en frän liten en!!

Tjing!

torsdag 19 februari 2015

"Lönesamtal"

Hej hopp!

Idag är det dags för det årliga lönesamtalet med chefen. Mer lön till mig TACK!! Jag har ju så himla stort klädkonto så jag behöv en rejäl ökning!!

Konstigt att man köp så mycket kläder när man ändå bara travar omkring med samma kläder på jobbet dag ut å dag in :-)

Bäst att ladda med en andra kopp kaffe nu då

Tjing! 


onsdag 18 februari 2015

Man tror inte det kan va SANT!

Morning,

Man tror inte att det kan va sant när man läser en del företags anställningsförmåner....hör bara på detta:

* 35 dagars semester per år från då du fyller 40, och du får även ta semester i timmar

* Dagtid mån-fre med flextid. 39.10 timmars vecka och då är alla klämdagar inräknade

* Vid föräldraledigt får du ytterligare 10% ersättning från företaget

* Möjlighet att förkorta arbetstiden med  25% tills barnen är 12 år!!!!!

* Friskvårdstimme varje vecka

* Kan få bidrag till vissa motionsaktiviteter

* Besök hos företagshälsovård under arbetstid, även besök hos andra läkare kan ske på arbetstid


Jag blir alldeles matt av avundsjuka då jag läs detta! Anställ mig snälla......Här måste ju dom nöjdaste, friskaste personalen finnas!!

JA, JA....DREAM ON LÄNSMAN :-)
tisdag 17 februari 2015

Skitt!

Typiskt.....

Hade ju hittat ett suveränt jobb som jag skulle söka igår. Men, då jag klicka in mig så var annonsen bortplockad. Efter fyra fjuttiga dagar på AF hemsida.....Tråkigt för mig, fast roligt för den som fick roffa åt sig tjänsten :-)
Jobba på en bilverkstad har passat mig utmärkt!

Ja, ja. Fick iväg två ansökningar i alla fall, fortsätter väl ikväll om andan faller på

måndag 16 februari 2015

Vilken BRAKFEST!!!

Tjolahopp!

Vilken pangfest det blev i Lördags när Skörpeborna gick man ur huse för att förlusta sig på Bygdegården. Massor med folk, supergod mat och dryck, å bästa underhållningen via Wake Up som spelade trevlig musik :-)
Mycket bra ordnat GRABBAR!! En sån här kväll ser vi gärna en repris på framöver.......synd bara att MODO förlorade. Fast jag såg inte så mycket av matchen för jag var snabb att erbjuda mig att sitta med ryggen emot tvn.....jag var liksom mer intresserad av vad som hände i baren ;-)))))
 
Lisa provade på nåt ovanligt när kameran dök upp = En grimas! 

Och det här gänget hade inte heller sån stor koll på matchen. Däremot avhandlades en hel del andra intressanta ämnen....Man fick MÅNGA skrattanfall!! 
Jag hade kvällen till ära slängt på mig en svart topp. Nu får jag tametusan ge mig med denna svarta klädsel!! Nästa gång jag ska ut på party ska jag ta på mig en rosa dress :-)
Den här bilden har jag knyckt ifrån FB. Jag har blivit så himla slarvig med min egen fotografering. Glömmer helt enkelt bort att ta bilder.....skärpning behövs. 

En superkul kväll som vi gärna gör om!

Och idag då? 

Jo, Idag roar jag mig med att söka nytt jobb. Har just mailat iväg en ansökan.....så nu återstår bara tre ansökningar till då. Det tar ganska lång tid att söka jobb har jag märkt. Å nu börjar jag ha tidsnöd.....nu är det bara fyra månader kvar till jäntan fyll åtta!

Och "smart"? som jag är la jag även ut några krokar om att jag är ute efter nytt jobb på festen i Lördags. Det kryllade ju av egenföretagare där. Fast det var nog ingen som ville ha mig. Hö, hö, hö!! 
'
Puss å kram/
söndag 15 februari 2015

Im alive!!

Titt ut!! 

Linda Länsman överlevde allt firande igår. Vilka kanontrevliga fester man fick äran att vara med på! Först ett jättekul kalas hos Gunnar med massor med god mat och tårta.

Och sen på kvällen blev det en hejdundrande fest på BYGDEGÅRDEN där vi hjälptes åt att samla in pengar till herrlaget.

Tack för en superkul kväll!!! 

Bilder kommer......men nu ska jag koka kaffe åt dom som ä BAKIS :-)

lördag 14 februari 2015

Vi har bästa arbetskamraterna!!

He, he!! 

Nu ä humöret på snopp!! Tack vare snälla jobbarkompisen Björn som ändrar sitt arbetspass så att alla partyprissar som köpt Hockey-pub-biljetter kan fara i godan ro :-))))) TACKAR!!! Men, vad ska vi återgälda med? Prinsesstårta kanske...

Å nu till dagens stora fråga? Vem möter MODO då???? Tro jag måste ta å googla fram det så man kan brättes å tyckas va riktigt insatt i hockeyvärlden :-) Kanske pluggar jag in tabellen också så jag kan den utantill.

Sen har jag hittat bästa pyntet tills ikväll när jag ska försöka styla till mig. Harne måste vara en verkligt nödvändig produkt......Avtagbar läppförstoring? Falke ä faan inte klok ;-) 

Syns å hörs

fredag 13 februari 2015

Mot fullspäckad lördag :-)

Tjo å tjim! 

Nu går det spikrakt mot en fullspäckad Lördag. Proppad med trevligheter dessutom :-) Först ska en 50-åring firas å sen på kvällen blir det Hockeypub med förhoppningsvis vinst för MODO.....själv ska jag försöka hålla mig i baren så mycket som möjligt, eftersom jag inte är så himla insatt i hockey.

Och som kommunalanställd jobbar jag ju varannan helg så allt detta skojiga inträffar på en jobbarhelg såklart! Så Linda Länsman har sökt semester, och det är här det tråkiga kommer in.....Det finns fler än jag som också vill vara lediga, och när Kommunen verka ha satt system i att vara så underbemmade det bara går, så kommer en del nekas semester! Usch, vad tråkigt.

Äh! Nu tala vi om nåt annat:

Som att jag ska ta mig en fjärde kaffekopp :-)

torsdag 12 februari 2015

Några avskräckande exempel.

Tjao!

Kom på att jag helt glömt bort att visa min nya tatuering....å jag kan inte göra det nu heller, för jag har liksom ingen bild på G :-) Men för all del, här kan ni få se några avskräckande exempel hur man inte bör tatuera sig.....hämtat från Lajkat.se:
Huvvaligen!!!! Man svimma väl om man stöt på en såna här varelser....


Tack å huj!onsdag 11 februari 2015

Vad less jag blir..

Åh! Vad trött jag blir på mig själv. Den här träningsdjävulen är svår att råda bot på. Förra veckan blev det sex pass på sju dagar, och resultatet av det är att jag blir alldeles väck i benhinnorna. BAJSKORV! Fast jag får tusan skylla mig själv..... Att jag aldrig lär mig?? Men, då det är såååååå himla kul å springa :-) :-) :-)
Så nu blir det till att slappa ifrån springningen idag.....Skit också! 

Vad ska man då roa sig med? 
Dricka kaffe och äta negerbollar kanske

Hörs å syns..tisdag 10 februari 2015

GRATTIS Annie!

Halloj!

Idag fyller coolaste och snällaste Annie 60 år. GRATTIS! Inte för att man kan tro att en sån ungdomlig person ska blir sextio ;-)

Och jag har knåpat ihop en smörgåstårta till jubilaren. Hoppas verkligen att den blev god nu då. Körde med de vanliga smakerna skink och räkfyllning. Det bruka ju bli smarrigt.
KLAR!

Ha en riktigt BRA dag Annie!!!

Over and out
från 
LANTISLYGDMANS
CATERING

måndag 9 februari 2015

Smörgåstårta beställd :-)

Morning,

Jag tror att jag avskriver den däringa Analblekningsgrejen.....och börjar med catering istället. Känns ju bra mycket trevligare och godare!

Jag har fått den stora äran att göra smörgåstårta till Annie! KUL!! Tack för förtroendet :-)
Så electroluxen fick jobba igen
Botten klar! Tror att den blev lyckad :-)

Så ikväll blir det ihopsättning och det roligaste. Garnera! Hoppas den blir god nu då...

Mera kaffe.NU!

söndag 8 februari 2015

Julfirandet börjar tidigt i år :-)

Hej hopp!

Jämarns vad bra det gick att fira den blivande 60-åringen igår kväll. God mat och dryck på STATION och den största tårtan jag någonsin sett! En trevlig kväll på alla vis.
Kolla in vilken fin tårta. Hoppas Annie var nöjd med överraskningskvällen :-)))

Sen när "gamlingarna" och barnen blev trötta å gick hem "råkade" Linda Länsman bli kvar på Puben med resterande gäster och det var då alla intressanta ämnen avhandlades bla ANALBLEKING och BOTOXBEHANDLINGAR. Det var nog rätt så många i sällskapet som va lite småsugen på en blekning av arslet! Och därför har jag nu kommit på min senaste affärsidé. Jag bygger helt enkelt om bageriet nere i källarn till en prima Analblekningscentral.......Kan inte bli annat än succé!! Är jag dessutom riktigt bra och dyr får jag säkert massor med kunder. Ja, det tål att tänkas på. Jag kanske blir Öviks första och enda Analblekare :-) 

Hej! Linda Lygdman heter jag och arbetar som auktoriserad analblekare......He, he! Det bli ju kanon när man ska presentera sig för okända. 

Och nu till överskriften på detta inlägg:

Lördagskvällen avslutades nämligen med en stärkande och god GLÖGG uppe hos Emil på Konsum. Det kan inte va många som firar jul redan i februari. Å det va ingen "låtsasglögg" Mr Wallin bjöd på.....Nej, jämarns vad rivig den va :-) Sen roade vi oss med att spela gitarr, ståbas och elgitarr. Rena rama orkestern! 
Och det bästa på hela kvällen = Att få träffa en finfin labrador. Vilken sötnos han är Peps. Här håll han på checka om jag har nåt gott i väskan.......Emil! Du måste höra av dig om du behöv hundvakt nån gång :-) :-) 

Ja happ, idag då?

Jo, vi har bedrivit sponsorsverksamhet tillsammans med Rickard och Katrin. Under tiden kaffet dracks jagades det ihop massor av sponsorer till en kommande happening. Bara så där....lätt som en plätt! Vad är det för konst när Skorpedsborna ä på hugget hele tiiiin!! BRA JOBBAT :-) 

Tjingeling

lördag 7 februari 2015

Mot STATION!!

Tjo å tjim!! 

Hur firar man bäst en blivande 60-åring??? På Persans såklart! Nu drar vi iväg och hoppas på trevligt sällskap och en glad å nöjd jubilar :-))))
Skål!

Skorpeds herrlag!

Kuckeliku!!! 

Inte varje morgon man väntar besök från delar av SKORPEDS herrlag i fotboll :-))))))  Vi i styrelsen ska ha möte och hoppas att några fotbollsspelare också ska dyka upp. Ni vet väl om att Skorped kommer att stoltsera med både ett dam och ett herrlag till sommaren! Helt otroligt, jag har sagt det förr, men det tål att upprepas: byn är på G!

Igår kväll roade jag och Oscar oss med att förbereda kalljästa frukostbröd. Man slänger ihop en deg på kvällen och sen får bullarna jäsa över natten också skjuts in i ugnen på morron och du har supergoda? frukostfrallor.
Elektroluxen kan man lita på! Gammal är bäst :-) 
Runda fina bullar....efter ett par svordomar....fågeln va degen var kletig.
Å tron´t ni på FAAN att bullarna har sjunkit ihop till nå jävla missfoster nu på morgonen....suck! Får väl se om dom går att bjuda på ändå?Bäst att koka lite kaffe tills sötnosarna kommer 
Puss å kram

fredag 6 februari 2015

Äntligen piggare!!

Tjo ho!

Äntligen har stackars Nova blivit piggare.......Jäntstackarn har varit sjuk sen i måndags. Men, igår kväll vände det och hon blev "normal" igen. Fågla dyngsjuka till att va långdragen. Nova är i alla fall hemma idag med och vilar upp sig, och jag är LEDIG fre-sön. Känns ju rätt nice!! Bara man klarar sig från magsjukan själv nu då....tror jag ska ta mig några rejäla supar ikväll i förebyggande syfte ;-)

Och nu = Bäst att starta dagens motionspass! Mot löpbandet. 

Syns å hörs


torsdag 5 februari 2015

Nord Sverige :-)

Hö, hö, hö!! 

Här om dagen ringde "Nord Sverige Göbben" och ville förlänga prenumerationen på tidningen.....Å då passade jag såklart på att nämna hur SUR jag är på Nord Sverige eftersom jag inte fick äran att bli deras nya journalist i Sollefteå :-) Inte för att han kan göra nåt åt saken.....
Och faktiskt så tog jag några nya nummer av tidningen trots min besvikelse. RO hit med ett jobb nu för bövelen!!! 

Bye, bye


onsdag 4 februari 2015

En Anka Dricker Grogg...

En 
Anka 
Dricker
Grogg
Bara 
Ensam 

Jajamen!! Linda Länsman har gått i Mats gitarrskola och lärt sig en prima ramsa. Han sa: Har man hört den en gång kommer man ihåg den.....Kan inte annat än hålla med :-) Sitter som en smäck! Ikväll ska jag ge mig på ett försök att stämma gitarren, nu är den alldeles upp i tok igen.
Köpte ju en sån här pryl också, när jag ryckte in gitarren. Hur svårt kan de va??

Ja, ja....apropå GROGG, tror jag behöver minst tre, fyra starka groggar för att bota eventuell magsjuka. Man blir rakt psyko när djävulsksjukan är i farten.....Väldigt grävande i magen. Känns inte alls bra att åka iväg och jobba! Men, det går ju gärna inte att vara hemma i förebyggande syfte.


SKÅL DÅ POJKAR!


tisdag 3 februari 2015

Dåligt flyt!

Hujedamej!

Nu är det dåligt flyt häri går´n.....Sjukstuga tredje veckan i rad! När Nova kom hem från skolan igår var hon helt febrig igen. BAJSKORV! Å sen på kvällen la hon iväg en spya. DYNGA på bröd! Så idag blir det såklart till att va hemma. Inte alls bra. Behövs verkligen ALL personal på hemtjänsten just nu. Finns inte alls utrymme för några sjukdomar eftersom vi redan går på knäna pga personalbrist.....

Men, men, barnens sjukdomar rår man tyvärr inte över. Bara att gilla läget = Sitta i soffan hela dagen med sin stackars sjukling och hoppas på att INTE bli smittad ;-)

Tjo å tjim

måndag 2 februari 2015

Skotta å skotta ännu mer..

Hej hopp! 

Jämarns vad det snöar. Det vill liksom bössa på hele tiiin :-) Har varit ute nu på förmiddan och skottat en vända.....och det torde väl bli en vända till innan dagen är slut? Tur att det är lätt och fluffig snö.

Och igår när jag va ute å hemtjänstade i snöyran fick jag bli SÅ glad och tacksam! När jag kom fram dit jag skulle hade farbrorn varit ut å revat igång "Bolindern" och skottat hela vägen fram te huset. Allt för att hemtjänsten skulle ta sig fram.....Det kallar jag omtanke! Blev alldeles varm om hjärtat :-)

Nu ska Länsman masa sig iväg på KONSUM och handla
/over and out

söndag 1 februari 2015

Snart är det över..

Morning...

Åh, vad skönt! Snart är denna jobbarhelg över. Bara idag kvar. Är rakt för törigt å jobba helg, och varannan är alldeles för mycket. Jag skulle så gärna vilja arbeta på ett vardagsjobb istället. Tips mottages tacksamt......TUR att gamlingarna är så snälla och rara i alla fall :-) Tänk om det skulle finnas mitt nuvarande jobb fast på dagtid mån-fre. Jag skulle söka direkt!!! För det är absolut inte arbetet med gamlingarna man är less på ;-)

Ja, ja! Bäst att rusta sig med ytterligare en kopp rivigt kaffe!
Over and out