torsdag 3 december 2015

Citronkola

Hejsan svejsan,

Vill ni göra Citronkola? Bra, då har ni receptet här nedan. Förbered er bara på att det går åt en hel del med svordomar och könsord innan godsakerna är klara!

CITRONKOLA

3 st citroner
5 1/2 dl socker
125 g smör
300 g vit choklad
200 g kokosfett

Riv skalet på citronerna och pressa ur saften, blanda med sockret och koka upp. Sila sedan bort allt "citronrat" och koka upp igen. Koka blandningen till 115 grader och tillsätt smöret, koka till 120 grader. Bryt ner chokladbitar och låt smälta under omrörning. Släng ner kokosfettet i bitar och låt det smälta ner. Rör till en slät smet. Häll smeten i en liten snoddasform klädd med bakplåtspapper. Låt svalna. Skär i lagom stora bitar. KLART!!
Redo för att börja. Kom ihåg att ni behöver en termometer också 
Det var Oscar som va förste kock!
Ut på altan för avsvalning. Som ni ser förkortade jag av formen lite för jag ville ha lite högre kolor. 

Ps, det är här under uppskärningen av kolan som svordomarna kommer väl till pass, helvett vilket söl och klater! Pappre satt fast å svårt som tusan att skära fint.
Klart! Den som väntar på nåt gott? Eller förresten, kolorna va inte så himla goda som jag trodde heller :-) Gör dom ni med och avgör själva. 


LYCKA TILL!! 
Och kom ihåg att äta många bitar ;-) 





1 kommentar:

  1. Ha ha, "söl å klater" fan va jag skratta... Å så slutklämmen - inte särskilt goda heller... De är sig likt när man försök å ävles...

    SvaraRadera