torsdag 12 november 2015

SKORPED LYSER!

Hej hopp!


Ni har väl inte missat att Skorped ska lysas upp extra mycket den 28 November. Då blir det
stor invigning av "Skorped lyser". Alla är välkomna att se flertalet ljussatta byggnader runt 
omkring i byn. Kommer att bli riktigt intressant och nåt helt nytt för byn. Längst ner på inlägget
kan ni läsa ett reportage från Allehanda.se om ljusprojektet. 

Så då sparka ni ur klövarna och drar till SKORPED....och ta med er storbörsen för 4-5 an
kommer att sälja hembakt, korv osv.
Ja, vi ska till och med reva igång Chokladhjulet!!


ÖAs reportage:








Det handlar om ett tiotal byggnader – bland dem kyrkan, den gamla prästgården och tidigare stationshuset – som ska ljussättas på ett effektfull och vackert sätt.



– Jag har gjort liknande ljusdesignprojekt på andra håll i landet, bland annat "Lights in Alingsås" i tre år. Det här är första gången som jag gör ett sådant här projekt i egen regi, säger Lars Studsare.
Arbetet ska ske i form av en veckas workshop i Skorped, tisdag till lördag, i slutet av november. Medarrangör för workshopen är Intresseföreningen Skorpeds Framtid.
Lördagen 28 november, lagom till första adventhelgen, ska belysningen vara på plats och i gång. Den ska sedan finnas på plats under december månad.
Lars Studsare, tidigare Hägglund, är född och uppväxt i Sollefteå. Att valet föll på just Skorped beror på att han har anknytning till byn.
– Min pappa är från Skorped och jag har tillbringat alla mina somrar där. I dag har jag också stuga i Skorped.
Idén till "Skorped lyser" fick Lars Studsare för fem år sedan när en vän till honom köpte gamla stationshuset i byn och öppnade barservering.
– Vi pratade om att ljussätta stationen inför invigningen, men det blev aldrig av den gången. Nu har idéerna vuxit till att ljussätta ett antal byggnader över hela byn.
Tack vare modern ledteknik kan projektets elkostnader hållas nere.
– Fastighetsägarna står för sin egen elkostnad. Men det rör sig bara om runt 300-500 kronor per fastighet för hela månaden, säger Lars Studsare.
För Parkskoleelevernas del kommer workshopen ingå i undervisning. Åtminstone den del som ligger på skoltid.
Eleverna blir en välkommen resurs i projektet.
– Det blir ganska intensivt, så vi kommer vara i gång och jobba även på kvällarna. De elever som vill stanna och vara med då också, får gärna vara det.
Invigningen av "Skorped lyser" sker på kvällen lördag 28 november. En rad föreningar kommer att delta den dagen och Skorpeds Framtid ska ordna med torgförsäljning och andra aktiviteter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar