torsdag 5 november 2015

Randig rulltårta

Lite-göra-klubben?

Bra, då kan ni ju alltid baka en randig rulltårta till kaffet....eller för all del. Låt ungarna göra grovjobbet, sen kan ni vuxna bara vara med och äta upp godsakerna :-) Här kommer receptet

Randig rulltårta:

Ugn: ca 225 grader

3 ägg
2 dl socker

2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

1/2 dl mjölk

3 st olika hushållsfärger

Fyllning
2 dl hård marsankräm
125 g rumsvarmt smör
3 tsk florsocker
2 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner i äggsmeten tillsammans med mjölken. Häll upp hälften av smeten i en annan skål.
Blanda hushållsfärg i skålarna efter behag. 
Nu kommer det pillriga. Fördela smeten i ränder på bakplåtspapper. Jättekul :-) 

Grädda i ca fem minuter och stjälp sedan upp rulltårtan på sockrat bakplåtspapper, dra försiktigt av pappret.
Gör krämen till fyllningen och blanda i den tredje hushållsfärgen. Vi blandade ihop allt med hjälp av elvispen.
Fördela på den kalla kakan och rulla ihop. Lurva in rulltårtan i folie och ställ i kylen nån timme. KLART för att mumsas! Den var jättegod, har aldrig provat att ha i marsankräm i fyllningen förut.
Dom här är nog goda att göra bakelser av också. Det måste vi testa nästa gång!

Ps. Som ni kanske har upptäckt så hade vi tyvärr bara två färger karamellfärg, så vi fick göra fyllningen i samma färg som på kakan. 

Nu ska Länsman fortsätta plugga. Tack vare väl för den odontologiska ordboken. Den är den mest användbara bok jag har just nu....

/Over and out





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar