måndag 28 september 2015

Villabrand i Skorped!!

Huvva!!! Just nu brinner ett hus här i Skorped. Går troligen inte att rädda, men ingen är i alla fall skadad. Usch....


KOPIERADE DETTA FRÅN ALLEHANDA.SE

Larmet kom in till SOS Alarm kl 07.50. Vid halvtiotiden berättade Arne Persson, räddningschef i beredskap på Räddningstjänsten i Örnsköldsvik, att lyckats bekämpa branden i källaren till villan i Skorped.
– Det verkar som att branden begränsades till källaren, där det fanns ett vedförråd. Men det har förstås blivit en del rökskador i resten av huset också.
Uppdatering kl 10.15:
Vedförrådet i bostadshusets källare hade fattat eld. Deltidsbrandkårerna i Sidensjö och Bredbyn är på plats, dessutom är den ordinarie insatsstyrkan från Örnsköldsvik på plats. Totalt är ett 15-tal brandmän på plats, rapporterar allehanda.se:s reporter på plats Per Eurenius.
Elden släcktes men tog sig igen i trossbotten så att innertaket i källaren har rasat ner. Det har även brunnit på husgaveln och det är kraftig rökutveckling på platsen. Rökdykare är fortfarande inne i källaren eftersom elden plötsligt kan flamma upp igen.
Uppdatering kl 12.10:
Huset kommer med största sannolikhet att brinna ner helt.
– Troligtvis blir det en totalskada. Elden har spridit sig från trossbotten, i ytterväggar dit vi inte kommer åt och upp till taket. Vi blir kvar där några timmar till, säger Mats Renning, räddningschef i beredskap på Räddningstjänsten i Skorped.
Ägaren var hemma när branden bröt ut, men ingen person ska ha blivit skadad vid branden.
Vet du mer? Har du bilder? Tipsa Allehanda.se! Telefon: 0611-72006, mms/sms: 72006, e-post: 72006@allehanda.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar