torsdag 30 oktober 2014

Bada i isvak

Å de gå gött!!

Trevligt värre att åka båt!! Just nu testar vi bubbelpoolen, isvaken, bastun och EN KALL ÖL :-))))

Lev å må önskar LANTISLYGDMAN ;-)


<-----ursprungligt meddelande-----="">
From: 46706501662@mms.telia.com
Sent: 10/30/2014 7:49:06 AM
To: lindaandrettia@spray.se
Cc:
Subject: Kall-bada på VIKINGLINE!!

Kall-bada på VIKINGLINE!!

Hålla andan..

Tjolahopp!!

Mot Stockholm!! Strålande sol, frost på marken, och en kaffetermos som läkt ut över hela bilgolvet. Kaffedoften sprider sig kan jag meddela....

Å nu blir det "hållaandanöverhögakustenbrontävling" Inte så enkelt då bron ä över en kilometer låååång....

HÖRES//


<-----ursprungligt meddelande-----="">
From: 46706501662@mms.telia.com
Sent: 10/29/2014 11:09:25 PM
To: lindaandrettia@spray.se
Cc:
Subject: Håll andan!!

Håll andan!!

onsdag 29 oktober 2014

shoppa!

Hej hopp,

Nu har Lantislygdman gått på HÖSTLOV! Två semesterdagar och lite komp kostade det, och då blir jag ledig hela fyra dagar i rad!! Greate :-)
Häromdagen fick jag hem ett STORT paket ifrån H&M, och Nova var den som shoppat mest. Ny jacka, nya coola rosa skor, byxor och tröjor. Bra, då får hon va fin imorgon när vi bränner ner till Stockholm. Men, jag då? Vad tusan ska jag ha på kroppen? Fulla jäkla garderoben med kläder å ändå ingenting å ha....Lustigt!
Fast jag köpte ju faktiskt ett par nya jeans. Dom får nog följa med.....men, "regnbågskilklackarna" lämnar jag däremot hemma. Sparar dom till Pridefestivalen ;-)Puss å kram/

Pyjamasparty!!!

Tjo ho!

Igår skjutsade jag Nova till Bjästa. Pyjamasparty hos kusin Mira i deras husvagn vid Bjästabacken. Åh, vilken helschysst, superbra husvagn Johan och Malin har! Och vad trevligt det ser ut att campa vid en slalombacke. Blir lite sugen på att dra husvagnen till Bjästa jag med....
finns visst nån enstaka plats kvar :-) Fast då måste jag snickra till ett "spiketält" först, det är liksom ett måste på vintercamping...

Och varför blir man aldrig bjuden på vuxen-pyjamasparty? Man får nog ordna ett själv kanske...

Och då är det såna här fina nattlinnen som gäll! Nr 2 ser ju rätt nice ut :-)


Fast i verkligheten blir det väl ett sånt här...NEJ TACK!


Nu till lite lustigheter från lajkat.se:

3

He, he...den här festivalkillen ä ju bäst. Nä, hörrni..Nu drar jag iväg mot sista jobbardagen för veckan. Mohahahaaaaa!!!!

tisdag 28 oktober 2014

sista svampletarturen?

Igår brännde jag, mamsen och Nova iväg på en troligtvis sista svampletartur. Nu är det verkligen på slutspurten då det gäll trattisar. 

"Hängna"

Plöjda lägdor

Nova hittar en "älglega"
Å Linda Länsman hittade några ynkliga, trötta kantareller. Men, jag tog reda på allihopa! Behöver mycket svamp :-)

inspektion av en rävlya
BAD HAIR DAY....någon??


Nu mot kaffepannan. Behövs flera koppar för att kvickna till efter denna vaknatt...

Tjoflöjtmåndag 27 oktober 2014

Lycka är:

Att svänga in till min mor och bli bjuden på rektet kokkaffe och nygräddade kanelbullar.....Och sen dessutom få med sig en påse hem :-) TACKAR!!
Själv ä jag värdelös på att baka bullar....bakar kanelisar typ en gång vart femte år. Annars?
Jo, vilken himla tur att jag är ledig idag eftersom barnomsorgen har stängt hela dagen. Då får jag va hemma och mysa med barnen, för det är ju höstlov också, så alla barn har fritt ifrån skolan. Härligt! 
Funderar starkt på om man ska hä iväg sig te skogs och leta några sista trattkantareller. Idag borde det väl inte va så många älgjägare i farten heller....sist vi va ute gatt vi ju köra typ tio mil för att hitta ett ställe där det inte kryllade av jägare :-)

/Over and out

söndag 26 oktober 2014

Vilket trevligt byte :-)

Ibland har man flyt...Christer kom in på Service och fråga om jag ville byta pass med honom. Min kväll mot hans dag. JÄTTEGÄRNA!!! Ett finfint byte tyckte jag. Alltså har jag gjort bort min jobbarhelg klockan 12.00 idag istället för 22.00... Dagtid det är mycket trevligare än kväll tycker i alla fall jag.
 Nåt annat som är supertrevligt är statistiken på bloggen. Över 600 besök varje dag i flera dagar nu. Och fler än 3 500 på en vecka. Jo, jag tackarrrrrr :-)

Nu till nåt helt annat....Läste ni eran ÖA noggrant igår? BRA! Då såg ni reportaget om killen som startat upp ett GIN-destilleri i Härnösand (tror jag det var?) Att starta ett destilleri har jag ju surrat om nån gång ibland med. Tror förbanne mej att det får bli så! Är det nåt som går hem i stugorna så äre väl brännvin???? Ska genast kolla upp vilka tillstånd jag behöver......kan ju inte va så många...hm?


LANTISLYGDMANS
prima
rom


Denna affärsidé firas med extra rivigt starkt kaffe
/Tjingeling

lördag 25 oktober 2014

De verka regna...

Tusan vilket höstväder vi fått. Regn å rusk för hela slanten....Tur att man få va inomhus i alla fall.
Tror jag ska roa mig med att reva igång symaskinen idag och sy till lite kläder. Jag ska ju ut och kryssa te veckan å då måste man väl ha nåt snyggt att kränga på sig?

Regn och ännu mera regn...

Äh! Jag slänger in lite finare bilder istället = NOVA inför skolfotograferingen:Tack å hej från LANTISLYGDMAN 


fredag 24 oktober 2014

Förändringarnas tid...

Hej å hå! 

Det blåser kyliga vindar för oss hemtjänstbrudar här på Skorpeds Servicecenter. Vi som jobbat länge har fått vara med om stora förändringar då det gäller Servicehuset genom åren. Köket som var husets hjärta lades ner för många år sedan. Under "storhetstiden" ordnades jul, påsk, midsommarfirande, surströmmingsfester mm. Nu blir servicehuset mindre och mindre utnyttjat och köket står tomt. Det är så synd på "våra" fina lokaler som ligger perfekt placerade mitt i byn!

För ett tag sedan plockades Träffpunktens aktiviteter bort från oss hemtjänstflickor, så nu kommer det anställda från annat håll och sköter om det. Servicen blir väl densamma för gamlingarna, men för oss Skörpejänter blir det mindre gemenskap och tid med gamlingarna.

Och nu det senaste: Skorpeds Servicecenter övergår till Konsult och Service. Hemtjänsten blir alltså hyresgäster som vilka andra i huset. Vi har vår lokal där helt enkelt. All städning osv som vi haft i dom allmänna utrymmena försvinner, och kommer att skötas av nån annan. Vi tycker det känns riktigt tråkigt. Och i slutändan behövs det väl mindre personal eftersom all städning/skötsel av huset försvinner. (min egen teori..) TRÅKIGT! 

Försökte hitta en bild av Servicehuset på nätet men det var då omöjligt :-) 

Jag tror förbanne mig jag rycker in Service själv!! Det vore grejer de ;-))) Men, frågan är bara vad ska jag ha för verksamhet där? Får väl bli den däringa Pannkaksfabriken som jag surrar om i tid och otid....


Kopierade denna information från kommunens sida:

Skorpeds servicecenter

Från och med november månad övergår även uthyrningen av lägenheterna på Skorpeds servicecenter till konsult- och serviceförvaltningen.
Ansvarig fastighetsförvaltare är Rickard Salomonsson
tfn 884 99, rickard.salomonsson@ornskoldsvik.se
Kontaktperson för uthyrning blir Christina Nybergh
tfn 886 15 christina.nybergh@ornskoldsvik.se


I alla fall så finns det TRE STYCKEN prima lägenheter lediga på Service! Så ring till Christina Nybergh om ni är sugna på en liten lya :-))))


Tack å huj/

torsdag 23 oktober 2014

E-cigaretter!

Tjo ho!

Ibland vid speciella tillfällen och på fest händer det att Linda Länsman tar sig en cigarett eller två....och i helgen fick jag prova en e-cigarett. Jag har liksom aldrig vetat riktigt vad det är och hur den fungerar. Men, jag blev väldigt betuttad i fanskapet! En elektrisk cigarett är ju helt perfekt. För är det nåt jag hatar med rökning är det denna surstank av rök i hår, kläder osv. Och alla dessa fimpar som ligger kastade ÖVERALLT!......sen är det väl inte allt för nyttigt heller?

I alla fulla fall, det första jag gjorde på Söndagsmorgonen var att klicka hem ett eget exemplar av e-cigarett. Sen köper man till vätskor med olika smaksättning och väljer vilken nikotinmängd som man ska fylla ciggen med. Tar man nikotinfritt blir det väl som att puffa på en vattenpipa ungefär?
Å snabbt som ögat fanns paketet i postlåda. Tre smaker och ett stycke cigarett. Och jo, jag köpte
en nikotinfri variant också.
E-cigaretten har uppladdningsbart batteri
Och efter lite pyssel är min cigarett redo att användas, fylld med mintsmak.....Nu är det bara att vänta på en fest, så jag får chans att prova pipan! Ger väl ett betyg efter jag testat den riktigt :-)

/Over and out

onsdag 22 oktober 2014

Får man bjuda på lite snusk te morgonkaffet???

Morrn, morrn :-)

Länsman ä ledig idag....å förresten det är enda lediga dagen på hela veckan. Så då passar det ju utmärkt att mitt huvve håll på sprängas! 


Men, jag piggar upp mig själv med lite smarriga bilder ifrån http://www.lajkat.se . Faktiskt en ganska skoj sida, i alla fall om man är barnslig som jag är :-))) 

Varsågod och titta på synvillor av snoppar å bröst och annat lustigt. Gott till morgonkaffet:

rel

8

Ha, ha!! Den här snorrebilden ju bäst!!


11/Hörs å syns

tisdag 21 oktober 2014

TACK! 1000 kr till mig!


AnvändarkontoKvinnaManBarnKläderSkorSportAccessoarer
Hej Linda! 
Tack för ditt tålamod.

Jag kan nu bekräfta att vi har betalat tillbaka 979,00 kr för beställning till ditt bankkonto.

Jag önskar dig en trevlig vecka.
User-added image

HE, HE, HE!! Ja, det här va inte dumt. Fick precis en återbetalning på nästan tusen spänn av Zalando......för en beställning som jag skickade tebaks i slutet på 2012!!!

Ja, det säger väl lite om hur djävulskt rik jag är. Har alltså aldrig upptäckt att dom inte återbetalade pengarna :-)))) (eller så är man kanske en aning slarvig att kolla upp sitt konto?)

Och ovanpå denna plötsliga extrainkomst damp det ner 22 kronor ifrån svenska spel med....lottovinst!! Så summan blev vips 1 001 krona plus te mej. Ja, en få tacke!!! Pengarna ska jag göra av med på taxfree när jag drar till Helsingfors :-)))

KAFFE.NU/måndag 20 oktober 2014

FRITIDSGÅRDEN ÖPPNAR IGEN!!!

Helsprättn!!! Vilken rolig inbjudan Nova hade med sig hem från skolan idag. SKORPED Ä PÅ G!! Jag har sagt det förr, men det tål att upprepas :-) Det tillkommer nya aktiviteter hela tiden. Byn är verkligen inne i ett bra "flow". Och nu ska fritidsgården i Mosjö öppna för barn och ungdomar igen. KANON BRA!! 

Alla barn från förskoleklass upp till sexan är välkomna. Sista fredagen i varje månad är fritidsgården öppen mellan 18.00-22.00. Man får komma och gå som man vill. Vill man vara med och baka är det bra att komma kl 18.00 eftersom bakningen inte pågår hela kvällen.

Det kommer att finnas snacks, godis och dricka att köpa. Det är bra om man är medlem i Vi unga eftersom fritidsgården arrangeras genom dom. Här kommer datumen för vintern:

*Fredagen 31 Oktober: Halloween. Kom gärna utklädd om du vill

*Fredagen 28 November: Vi bakar pepparkakor och dricker glögg

*Fredagen 12 December: Discokväll!! 

Frågor??? Ring Malin Sundberg 073-8120972 eller Johanna Hellström 076-8436576

Vilket superduperbra initiativ!!!


Nu till nåt annat....här ska släppas ut undulater på friflygning. Så åker ni förbi och tyck det ser ut som om nån konstig sektledare bor här, så är det bara jag som täckt för alla fönster....

Over and out/


Morning...

Titt ut!

Måndagar är väl för skoj??? Å helst då man jobbar åt Kommunen och har poolpass....Har ingen större lust att bli utkallad typ till Moliden nu på morgonkvisten. Jag får väl hoppas att alla anställda inom äldreomsorgen blev så utvilade i helgen att ingen är sjuk???? Ha, önsketänkande...


söndag 19 oktober 2014

Nu är jag RIK!!

Hej hopp! 
 
Äntligen kom vi oss iväg på en svampletartur. Synd bara att vi fick köra typ tio mil innan vi kom till ett ställe där inte älgjägarna var i farten. Man kan ju inte gärna kliva ur bilen tre meter från en passare å börja plocka svampen.....Då blir man nog INTE populär :-)

Trattkantareller är en svamp som går finfint att plocka även i frostigt tillstånd...
Kaffepaus! Iris tyckte de va skoj i skogen :-) och vilken proffsig fotograf....Lisa blev visst bara halv!
Min skörd. Nu känner jag mig RIK!! Måste nog ut på en sväng till också innan snön kommer. Är så kul att plocka svamp. 

Jag hann med lite annat än bara svampplockning igår också. Skorpeds sportklubb hade nämligen planeringsmöte! En trevlig tillställning med högt antal deltagare. Vi startade med att ha möte på Servicehuset och sen efter det var avslutat blev det middag för alla deltagare på STATION. Känns så BRA att vi har så kul tillsammans i föreningen och allt bara fungerar lätt som en plätt!! Och jätteschysst att det har blivit sån stor uppslutning till dessa möten sista åren. ALLA kämpar och ställer upp, och då blir ju resultatet där efter också = En välskött, stark förening med stor framåtanda, och nu har förresten Sportklubben stora planer på G igen. 

DET ÄR I SKORPED DET HÄNDER!!! 

Nä, vört man gett äta lite frukost sent om sider....

Tjing/

lördag 18 oktober 2014

Aldrig sluta å förvåna sig....

Tralalalala...

Läget under kontroll! Eld i pannan, kaffe i muggen och en djävulsk träningsvärk efter gårdagens fyspass :-)

Och igår kväll fick vi trevligt besök av Syrran och Mats. Vi snackade POLARVAGNAR på högsta nivå.....och senare fick vi sitta å sukta efter Prins Carl Philip som var gäst hos David Hellenius :-) Snögge karlar bägge två!!!
Mums!

Nu till överskriften. Igår roade jag mig med att städa skåpar i köket. Å snacka om oreda!! Enda trösten i det hela är att jag hoppas och tror att det är fler än jag som har kaos! Typ tusentals lock som inte passar te nån burk....?
Jag räknade ihop till inte mindre än 23 lock som inte hade nån kamrat. Vem fan äter upp burkarna? Eller har dom ben å spring iväg själv? Som sagt, man slutar aldrig att förvåna sig.
Å här är nåt ännu märkligare. Massor med spritflaskor med små ynkliga skvättar kvar på botten. Vad äre för veklingar som har haft fest? Har man slurpat i sig i princip hele flaska, då kan man väl för klåen mäkta med sistskvätt´n också, eller hur? 

Nä, bäst att älga iväg ner te pannan. Jag gillar VÄRME :-)))))

/Bye, bye
fredag 17 oktober 2014

Strålande!

Hejsvejs :-)

Vilken strålande morgon! Temperaturen visar -8,5 grader, solen börjar titta fram och det gnistrar av frost.....och Linda är LEDIG!!
Känner på mig att det här blir en bra dag!
Tror att jag måste masa mig ut och plocka in allt grejsmojs som Nova har dragit ut på tomten. Å sen ska väl cyklarna in på vintervila i förrådet. Nu kan det ju komma snö när som helst :-)

Men, först en springtur och en kaffeslurk...


Over and out/

torsdag 16 oktober 2014

De gå tungt!!!

Hujedamej!! 


Vad det går tungt med min så kallade springkarriär......orkar ju för klåen knappt masa mig fram 5 km längre. Är bara trött och orkeslös! Tro förbanne mej jag ha klappgröt´n däri bena å tjära önner skorna.....


Men, jag hänger inte läpp för de....för jag ä kvinna och vi lever enligt statistiken längre än män. Det är en liten tröst i min raserade löp-karriär ;-)

Och här nedan kan ni se VARFÖR vi lever längre än karlarna:


Fiffig lösning?De va allt från mej, för tillfället/Puss

onsdag 15 oktober 2014

Åka båt??

Morrn, morrn!!

Då klyver vi veckan.....och jag går mot den BÄSTA helgen = Ledig fre-sön!! Härligt, tror att jag måste försöka lura ut min mor på lite svampplockning på lördag. Jag har NOLL trattkantareller i förrådet, å de gå ju inte??
Harne ä nog bland goaste svampen!

Nu till nåt helt annat: Funderar om man ska boka in sig på en kryssning te Helsingfors under höstlovet. Kan ju va skoj för barnen att fara iväg på en liten tripp :-) Å mamman får gå på taxfree!! Sen finns ett stort äventyrsbad där i Helsingfors som man kan roa sig på hela dagen innan båten tuffar hemåt igen. KUL!! 

Och som vanligt finns det en UPPSJÖ av olika båtar, turer, prisklasser, hytter, tillval osv. Jobbigt värre :-)

Å stor buffé där vin och öl ingår.....HÖ, HÖ, HÖ!! Passar Länsman utmärkt. Mums va gött med räkor å vin!

Ja, ja, jag surfar iväg .NU och kollar upp lite resor,

Hare bäst, synes!! 


tisdag 14 oktober 2014

Ny mobiltelefon!!

Tjao!

Idag fortsätter utbildningen om dokumentation och schemaläggning i mobiltelefonen. Så idag får jag ragga över te BREDBYN och kursa. Skoj!

Apropå mobiltelefonerna inom äldreomsorgen.....För inte så länge sedan "drössade" Örnsköldsviks kommun till å köpte mobiltelefoner till alla anställda som berörs av den sk nyckelfri hemtjänst. Telefonerna ska användas som arbetsverktyg. Dokumentation, arbetsplaner, schemaläggning, öppna dörrar osv.......Knappt hade mobilerna landat i de anställdas händer så kom det fram att telefonerna har alldeles för dålig kapacitet för att klara de uppgifter vi ska använda dom till. HE, HE, HE!! Man kan ju nästan tro att det är jag, LANTISLYGDMAN som är inköpsansvarig på Kommun, (jag är helt stendöd då det gäll teknik i mobiler). I alla fall måste både köpare och säljare gjort en stor missbedömning.
Så idag ska den här bytas ut mot en annan bättre modell, och kommun får flera hundratals mobiltelefoner över...

Behöv jag nämna att Kommunen har infört KÖPSTOPP då det gäll mobiltelefoner :-))))) Så är det nån anställd i kommunen framöver som behöver en telefon i arbetet, så blir det en av dessa han får bära på. 


Tack å hej/

måndag 13 oktober 2014

Godaste thaisoppan!!

Hello,

Tusan, vilken djävulskt GOD thailändsk kycklingsoppa jag gjorde här om dagen. Den ska jag absolut göra fler gånger....Eftersom jag alltid hittar på mina recept eftersom finns det inga exakta mått, men här kommer ett ungefärligt recept:

2 st kycklingfiléer
1-2 st morötter
1-2 st röda paprikor
1 gul lök
1 burk kokosmjölk
1 buljongtärning
5 dl vatten
2-3 dl grädde eller mjölk (efter behag...)
1 tsk sambal oelek
2 st portionsnystan äggnudlar
Rivet skal av en lime
Salt, peppar, chili, curry, kött å grillkrydda.

*Strimla kycklingen i smala strimlor, hacka löken. Stek i gjutjärnsgryta och krydda med salt, peppar, chilipulver, curry och kött å grill. (Jag tog rätt mycket curry och chili. gott)....Riv sedan ner lite skal av en lime i grytan.

*Häll på 5dl vatten, kokosmjölken plus buljongtärning och sambal oelek. Låt koka upp. Under tiden strimla morötterna med osthyvel och strimla paprikan. Lägg ner i soppan och låt koka en liten stund tills grönsakerna/kycklingen känns klar. Häll i 2-3 dl mjölk/grädde. Koka upp och släng i två nystan äggnudlar, koka några minuter = KLART!!
Riktigt jättegod soppa! Det blev i princip slagsmål mellan mej och Oscar om vem som skulle få äta upp resterna av soppan dagen efter.....en match som jag förövrigt VANN :-))))

Idag har jag ledigt efter jobbarhelgen, och då passar det utmärkt att fara på utvecklingssamtal med Oscar.

/Over and out


söndag 12 oktober 2014

Klippa sig??

God morning :-)

Strålande tider! varmt i huset, brinnande ljus på bordet och en kopp kaffe i handen.....Lugnt och fridfullt med andra ord.

Och igår kväll hade Lantislygdman också det VÄLDIGT mysigt. Låg i bubbelbadet i flera timmar, lyssnade på bra musik å ba chillade :-) Sen blev det middag alá Lindas favorit = Halloumisallad.
Gött som tusan. En riktigt NICE lördagskväll kan jag sammanfatta det till, och sist men inte minst.....så såg jag på fredagens avsnitt från IDOL på tv4 play.

Nu till nåt helt annat....satiken vad lååååångt och mycket hår jag börja få:
Är nog dags att besöka frisörerna på ATTITYD snart :-) Minns knappt när jag klippte mig sist? Fast jag blir aldrig less på långt hår, men luggen kan man ju alltid variera, å eventuellt uppklippning....kanske, kanske inte....ska tänka på saken under dagen :-)
Sån här lugg ä ju sketasnygg!


Ja, ja. Slutsvamlat från mig för tillfället. Kaffet kallnar ju!

PUSS Å KRAM/