fredag 28 februari 2014

Smittfeber...?


Nu klåen måste Linda Länsman ha drabbats av nån ovanlig, obotlig, dödlig sjukdom....

Nova har hostat och kraxat i natt och nu på morgonen hade hon ont i halsen, så gumman fick va hemma från skolan. Tog feber och den var det inget fel på 37.5...Värre var det med morsan i familjen....tog febern även på mig själv då jag liks va i farten = 39.2!! Hugaligen jag måste ju vara dödssjuk :-) Vört man måste vila från både löpbandet och cirkel-fys idag??

Eller kan det vara så att feberprovaren har samma fel som alkomätaren vi hade för några år sedan. Den gick ju verkligen INTE att lita på....Efter sill-lunch på midsommarafton i Junsele med tre snapsar och några starköl i magen blåste allihopa NOLL. Skumt? Behöver jag nämna att Alkomätaren åkte i soppåsen?? Kanske feberprovaren måste åka samma väg.....? Fast jag känner mig faktisk lite konstigt sjuk :-))

Tar lite mer kaffe så kvicknar jag nog till..

FREDAG!!!


torsdag 27 februari 2014

Nylackat :-)

Så där ja, då är man på banan igen! Jag har ju varit billös i två dagar, för bästa Mercan har varit å hälsat på herr Hellström. Så nu jämarn går alla dörrar att stänga i ordning...Och bucklor å skit är väck! schysst! Nu kan jag alltså behålla sötnosen ett par tusen mil till ;-)

Det är förresten inte bara bilen som mår bra. Nä, tack vare snällaste brorsan GUSTAV har datorn också blivit kry, till och med tangentbordet gick att skrämma igång...Jäklar va BRA!! Men, jag måste nog fundera på att ladda hem ett virusprogram INNAN jag börja SURFA iväg på andra sidor än blocket och aftonbladet...... :-)

 Burra hade självklart laddat upp finaste bakgrundsbilden åt mig också! 

Vilket kalasande det var borta hos 20-åringen igår!! Lisa hade fixat massor med gott fika, pajer, kycklingspett, sallad mm. Åsså en bamsestor tårta!!! Mums, tårta kan man inte få för mycket av...
 Supergoda tacopajer!
 Och en värsting tårta som vägde typ flera KG!!! Och ja, vi åt upp hele tårtan!

Men , varför luktade det så BRÄNT i morsans kåken??

 Nä, pojkar! Nu tar vi en kopp kaffe på det här :-))))))

onsdag 26 februari 2014

GRATTIS LISA!!!!!

Idag fyller yngsta syrran år:
Grattis SNYGG-LISA på 20 års dagen! 
 Hoppas att du bullat upp med massor av tårta.. För ikväll dyker vi upp!
Bilder från studenten och balen :-)

Igår, gott folk!! Var det en "viktig dag" i Skorpeds Hemtjänst historia ;-) Nu jäklar behöver vi inte bära på kommunikationssystemet RAKEL längre. Vi har ju ingått i en av grupperna som testat hur systemet skulle fungera i hemtjänst. Tanken är BRA, för vissa sträckor på obygden har inte täckning på vanliga mobilen....Men, här i Skörpe har vi inga stora bekymmer med det. Komradion är otymplig och klumpig att bära på, å vi har inte haft så stor användning av själva systemet. Så apparaten har mest bara varit i vägen när man ska utföra sitt arbete....Och sannolikheten att man snabbt måste kalla på insatsstyrkan känns inte så himla stor då man jobbar hos 85-åriga gamlingar?

I alla fall är vi i gruppen helnöjda över att få slippa bära på tungklumpen, för det är rätt så mycket grejsmojs en hemsjänstkärring ska ha med sig i fickorna, så slipper vi en sak blir vi glada. Här är vad vi har kånkat på:
En Rakel ska var och en ha med sig, stor å klumpig

 Jobbmobil. Nu när nyckelfri hemtjänst har införts
 Larmtelefon ska en person ha med sig
Sin privata mobil vill man ju oxå ha
 En flaska sprit är ett måste...om man måste dränka sina sorger :-)

En nyckelknippa. Dock ej så stor nu mera, men bilnycklar och till lokalen...

 Skyddshandskar! Behövs en hel bunt!!
 Papper och penna. Alltid är det nåt som ska antecknas. Plus lite annan smått och gott...

Som sagt. Härligt att få en grej mindre att bära omkring på.

Nu mot tredje koppen kaffe

Syns å hörs!

tisdag 25 februari 2014

Skyddshundar till förföljda personer!

Tusan vilken schysst idé Örebro polisen kommit på....
Dom har på prov börjat låna ut skyddshundar till kvinnor som är hotade och förföljda. Försöket pågår det här året. Hundarna specialtränas tillsammans med kvinnorna, för att kunna skydda dem om det uppstår en situation. Många av kvinnorna har tidigare inte ens vågat lämna sin bostad pga rädsla. Klåen vad bra att ha en rejäl jycke med sig på promenaden än ett litet överfallslarm.....eller man kan ju ha båda förstås! Tycker det låter som succé. Fan, vad gött att få skicka iväg en riktigt tränad best efter såna där idioter!!! Bra jobbat Polisen :-)
Antar att det är schäferhundar som gäller!
Fast vore jag förföljd fick det bli en rejäl dobermanhund vid min sida....eller en engelsk Bulldogg!
SÖTNOS....??
 Som bebis är då Bulldoggen gullig så det räck :-)

Nu måste jag ladda kaffepannan!! Min kära mor är i antågande.

Over and out

måndag 24 februari 2014

Bränna skoter :-)

Fågeln! Vad jag blir sugen på en skoter.....Var ut och körde en sväng igår, fast jag äger liksom ingen egen. Men, ska jag rycka in en blir det många krav: Den ska va snygg färg, lättkörd, snabb som tusan, lättstartad å lätt att dra upp när jag kört fast, och sen ska den väl helst vara billig också. Ha, ha, ha. Blir nog inget skoterköp!
Oscar och Länsman redo för en åktur..
Destinationen blev Lännäs fäbodar!
Schysst att ha en hund som vaktar skotern :-)
 Vilken fin utsikt det är vid Lännäs fäbodar. Ser ut som snyggaste vykortet!
värstingar, eller.....TÖNTAR!
 Engla och Nova väntar på att få grillad korv

Nä, nu ska jag surfa iväg på andra jaktmarker...

Hejsvejs!Ny vecka..

Tjo flöjt!! 

Då vare vecka igen då....Man kan ju inte klaga på att tiden går sakta i alla fall :-)

Slänger in några bilder från i Lördags istället. Det känns roligare än att säga att de ä Måndag! 

 Dukat och klart!
 Två spralliga kockar. Och duktiga sådana!! Jämarns vilken god mat dom här donnorna hade fixat :-)
Här har det bullats upp med ostfyllda biffar, (supergött) hasselbackspotatis å sist men inte minst kantarellsås....SUCCÉ!
Dags att inta middag, men det fattas några gäster på bilden ser jag. Och, jaaaaa! Det blev snaps till maten med....bland den sämsta jag provat :-) Eller föresten! Nu när jag tänker efter så var fördrinken ÄNNU SÄMRE!! Huvva, jag måste ha lagt av mig då det gäller att fixa goda drycker :-)

Mot kaffet!!! 

söndag 23 februari 2014

SOLSKEN!!

Vad härligt att solen tittar fram lite så här på söndagen :-) Jag blir så himla sugen på att åka skoter eller sitta på en sjö och pimpla...Det är grejjer de!

Men, nu hörrni! Vilket trevligt firande det blev igår. Farbror Forsén grattades ända in på nattkröken. Vi hade en superkul kväll med god mat och dryck å många skratt!! Länsman fick till och med prova på nå bugg-moves fram på senkvällen :-)))) Nog äre klåen att man ska va så VÄRDELÖS på dans!! Men, var jag dålig på dansen så var i alla fall mitt lag desto bättre på frågesporten. Vi slog ut gamm-folke lätt som en plätt?....Hö, hö, hö!!

Nä, nu jäklar måste jag reva igång en skoter och fara ut å bränna lite...

SYNS Å HÖRS!!


lördag 22 februari 2014

Klart för fest :-)

Hej hopp! Nu fixas det sista inför kvällens "födelsedagsfest"....och det går fin fint! Maten har anlänt och den ser supergod ut!! Längtar...

Det var massor av skidåkare i farten idag på riksskidan. Uppemot 40 vuxna och kanske 15 barn hade hittat till spåret. KUL!

Nä, nu jävlar komma första festfixarna!!

HUJ!

Förbereda!

God morning!!

Nu är förberedelserna i full gång. Vi ska fira Ubbe-gubben. Han har ju fyllt 50 här om dagen, så ikväll ska vi träffas och käka lite gott tillsammans. Håller just nu på att duka inför festen. Tror att vi blir 11 pers! SKÖJ :-)))

Och väldans enkelt blir det med matfrågan....Jag håller bostad och två andra brudar fixat käket!! Kanoners de :-)

Nu ett litet kom ihåg:

Idag är det riksskidan!! Så mellan kl 12 och 14 bränner ni iväg till Lännäs och åker ett par varv. 50kr är startavgift och intäkterna går till cancerfonden. BRA va??? Lars Jacobsson håller prima skidspår så det är bara att leta rätt på skidorna och dra iväg te Lännäs...

Vi syns i spåret

fredag 21 februari 2014

Mot Myckelgensjö..

Där rök min tilltänkta sovmorgon....

Idag blir det till att hemtjänsta på andra sidan skogen. Närmare bestämt i Myckelgensjö. Men, som tur är, det är alltid lika SKOJ att få vara hos Myckelgensjö-gänget!!!

Nu ska ni få höra:

Det utlovas REKORD VARM SOMMAR i år!! Fy klåen vad härligt :-)))) I dagens ÖA står att läsa att prognosen som blev klar i förra veckan lovar med 75% säkerhet att det blir en rekord varm sommar i Sverige!! Högsommarvärme = TACKAR!! Åh, vad det känns bra att jag har massor av föräldradagar kvar på jäntan som måste utnyttjas inom kommande åren. Tralalalallalaaaa


Its FRIDAY gott folk! Skål för mera kaffe
och
Snart ledig helg!!

torsdag 20 februari 2014

SMS-marodör!!

Hå hå ja ja..

Jämarns vad spännande att få NIO STYCKEN SMS i rad från samma avsändare.....Sen att meddelandena dessutom är helt tomma, gör det hela ännu bättre :-))))

Fast allt har en enkel förklaring....när man ser att skickningarna kommer från en avsändare i Byvattnet. Då förstår jag att de tomma sms-en troligtvis beror på att den tekniska kunskapen inte riktigt är som den ska :-) Undra vad som skulle sägas egentligen? Kanske nåt riktigt smaskigt skvaller? Ja, ja, den som lever får se....
Tjingeling!


Mot Bredbyn!

Hej å hå! 

Idag ska jag över på Bredbyn och snacka lite med chefen....Dax för sånt däringa utvecklings/lönesamtal :-) Vad bra, då kan jag ju säga det jag skrev här på bloggen igår: Ro hit med högre lön tack!! Typ 30 0000kr/mån borde va rimligt tyck jag :-)))))
TACKAR!!

Nä, hörni! Har ni kokat ert morgon kaffe nå än?? Annars måste ni sätta fart. Själv tar jag kopp nummer två NU!  
Skål bönder och drönare!


onsdag 19 februari 2014

Idag slog det mig...

Idag slog det mig igen! (kommer på det nån gång då och då)..... att vi som jobbar inom vård och omsorg har alldeles FÖR DÅLIGT BETALT....Ja, det tål att upprepas igen och igen!
Men, jag hänger inte läpp för det. Nej! Lantislygdman har nämligen 4 trisslotter som ligger oskrapade på köksbänken, plus dagens lottokuponger som väntar på rättning....Bara att håva in storkovan då :-) Och får jag största vinsten kan jag ju alltid säga upp mig och börja jobba inom vården på frivillig basis. Typ åka omkring och vara sällskapsdam å sitta och dricka kaffe å sånt trevligt med gamlingarna. JAPP!! Så får det bli...
Vill farbror ha en semla till kaffet???

Idag är det två år sedan Göran gick bort. Usch, varför måste dom unga gå bort i förtid?
Göran och Rikard på fest hos oss tjejer i stan för typ 100 år sedan....Roliga minnen :-) Tror jag har lagt ut den här bilden förut. Men, den tål att ses många gånger ;-))))

Over and out från en trött kärring!

Provköra :-)

Ha, ha, ha!! 

En snubbe i stan, som annonserade ut sin schyssta Volvo på blocket blev kvitt bil-aset lite väl fort....En intresserad köpare som ville provköra stack helt enkelt iväg med kärran! HA!! Sen i Söndags har bilen inte setts till. Kanske man gett lägga ut gamm-Mercan på blocket och hoppas på att nån idiot sticker med stjärnbilen.....Enda sättet att bli kvitt den? Nä, jag ba skämta! Bäste bilen jag haft, den vill man absolut inte mista :-)

Apropå bil. Bäst att älga iväg ut och starta sötnosen...

tisdag 18 februari 2014

Ensam...

Hoppsan!

Då blev jag visst alldeles ensam hemma...Ett stycke pojke stack iväg på Miniorerna och tösen for till en kompis. Vad fågeln ska morsan hitta på då:

Äta en semla?

Slänga sig i soffan å glo på tv?

Mumsa upp Chokladkakan jag köpte tidigare idag? 

OJ! Vilka svåra val man ställs inför hela tiden.....Jag funderar medans jag gör det som verkligen behövs =  Nämligen GÅ NER I KÄLLARN OCH ELDA!!

Tjofaderittan! 
måndag 17 februari 2014

GRATTIS Urban!

Tjolahopp!! 

Idag fyller Urban år. 50 stycken närmare bestämt! Coolt.Men det var fågeln inte lätt att hitta nån bild på farbrorn....men tillslut så...
GRATTIS!!! 
Hittade den här bilden från typ artonhundratalet i mitt webbalbum. Här håller vi på att plåga ihjäl oss med vedstapling. Fast gänget ser ju rätt så nöjda ut trots den tråkiga sysslan :-)
Till helgen tänkte vi hitta på något för 50-åringen. Det blir skoj!!

SWEET DREAMS allihopa....det ska jag ha i alla fall ;-)

söndag 16 februari 2014

SEXIGT VÄRRE!!

Hej å hå!! 

Sexigheten ligger på topp kan man säga!! Idag har det varit rena rama porrvarningen på mig, jag har bl a:

Avfrostat frysen = Det mest upphetsande med det var att jag hittade en frusen gammal ost som jag fick kasta bort...

Tvättat två maskiner  = Jämarn vad pirrigt att få se hur många sockar som passar ihop när det är klart...

Bakat en kaka = Här kan vi snacka sexskandal...Mums vad gott att få slicka skålen...

Nä, ro hit med lite GLITTER OCH GLAMOR....NU!!
Varsågoda att titta och lyssna på nå riktiga HUNKAR....??


OVER AND OUT ;-)

Härligt med Söndag!

Men, fågeln vad BRA det känns att det är söndag idag....Det betyder att min jobbarhelg snart är förbi! Å för er helgslediga betyder det att en ny jobbarveckan börjar igen....HÖ, HÖ, HÖ!!

Dagens fråga:

Hur i h-vete kan en surfplatta bara gå upp i rök??? Pojkens surfplatta har varit borta i flera veckor. Sist den syntes till var uppe i allrummet....sen dess är den försvunnen! Har letat som en jäkla dåre. Överallt!!

Tror förbanne mig den har fått ben och lämnat huset...

Nä, hörrni... Kanske man ska ta och baka en kaka? Så man har nått gott att knapra på till herrarnas stafett....Japp, så får det bli.

Vi hörs! 

lördag 15 februari 2014

Skogstokig!!

Men, herrejävlar!! Nu hare brunnit ordentligt...
Man kan ju undra om man har alla hästar hemma i stallet...Vore det inte bättre att köpa sig typ en torktumlare...eller en ny kyl och frys, (den man äger är ju från 70talet)...Fast nu är det ju beach 2014 och Stockholm marathon som gäll!!

Måste ta mig en premiärtur på löpbandet idag :-)

KLART SLUT från en totalt hjärndöd!!

fredag 14 februari 2014

Det går bra nu..

Nu jävlar är man "löfte bårda dynga"!!
Mitt spelande börjar verkligen ge resultat.....Knappt har jag hunnit sätta sprätt på dom 17 kronorna jag vann förra veckan, så drar jag hem ytterligare en vinst...80 kronor på Jokern!! Jämarn, vad gött det går, och jag är säker på att turen håller i sig, så nu väntar jag bara på att mina trisslotter ska dyka upp :-))))) Syns i tv rutan om några veckor...
MEXICO HERE I COME!!!

Ja, ja..dream on, it´s friday again :-)

torsdag 13 februari 2014

Drygt!

Usch, vad drygt.....det är att vakna vid två snåret på natten å inte kunna somna om. LESS!! Och det är väl ingen sån där idiot-fullmåne i farten??

Usch, vad drygt.....det var att springa 8 kilometer igår. Tar på en lathund :-) Tur att jag laddade ner en ny låtlista innan jag for ut på rundan. Blev genast mer fart i benen med lite BRA musik i öronen.
Den här gamla godingen går utmärkt att flänga runt till

Synes ;-)

onsdag 12 februari 2014

0.74 promille!

Ha, ha, ha! 

Det ska då finnas statistik på allting...Något smarthuvve ha fört statistik över hur hög promille unga Stockholmare har efter en helgkväll på krogen. Studien visade att genomsnittet för krogbesökarna var 0.74 promille :-) Det innebar att vi svenskar inte är mer berusade än andra européer en helgkväll...

Jag ska tusan göra en egen statistikundersökning som gäll ute på vischan efter en rejäl hemmafest. Då ska jag stå med drägern i högsta hugg när partyprissarna släntrar hem vid fem snåret på morgon!!

Annars då?

Jo, jag fördriver som bäst min lediga dag :-) Donar med lite utav varje bl a fixar jag storkok på matfronten, kan va bra att hitta i frysen. Sen funderar jag starkt på om jag ska ut och springa eller inte? Får väl se om andan faller på...
I söndags var det bästa klubbsnön för att göra snögubbar! Barnen va ute i flera timmar och byggde....Ja,  jag tyck det är lite småroligt själv a...
Jämarn!! Vilka schyssta rattar snögumman fick. Tänk att Linda Länsman knäcker extra som bröstkirurg :-) Idag ser jag att konstverken snart är ett minne blott....Gummans bröststorlek har sjunkit betydligt sen i Söndags.

Tingeling!! 


tisdag 11 februari 2014

Prästgården SÅLD!!

YES!! Då va Prästgården såld.....men, tyvärr INTE till mej...
Dom lyckliga ägarna är en familj med fyra barn (om jag är rätt underrättad). Helt perfekt alltså!!!


VÄLKOMNA TILL SKORPED :-)


 

Premiär :-)

Igår kväll var det premiär för måndags skidträningarna här i Skorped. Kul!! Men, vad tusan, Nu får det ge sig med det här slaskandet. Snart finns det inget spår kvar. Får se hur det ser ut till torsdagens frivilliga träning...

Här kommer några bilder från helgens skidtävling:
 Nova har på sig sin nya SSK mössa.
Det var full fart på Skyttis, ca 300 åkare under dagen. Vört dom sålde många hamburgare?:-))))))
 Oscar värmer upp inför start
Prisutdelning!

Å vad kul det var igår att få se så många åkare i SSKs nya mössor på träningen. Riktigt snygga!! Ja, jag krängde på mig min nya mössa med och plågade mig 8.5 km i spåret. PUST!! 

Nu mot kaffepannan