söndag 2 november 2014

Helsingfors forts...

God morning!

Åh, vad nice att sova på land istället för på havet. Måste erkänna att jag har lite fobi för att båten ska sjunka. Så sömnen dom två nätterna ombord var väl inte direkt att skryta med.
Så här såg barnens sängar ut. Man kunde fälla upp dom mot väggen på dagen. 

Nova längst fram i fören. 
En liten toalett och en ännu mindre dusch. Inget för dom som ä riktigt tjocka skulle jag tro :-)
På väg in mot Helsingfors. Det här måste va nåt gammalt fort. Fanns kanoner på baksidan såg jag,
Livbåtarnas placering var viktigt att speja in. De tre båtarna rymde tillsammans 390 pers. Och lika många på andra sidan. Alltså 780 pers allt som allt. Måtte det finnas några uppblåsbara livbåtar också.....med tanke på att båten rymmer ca 2 500 pers!
Finland i sikte. 

Blåsig däck-seflie :-)
När vi klivit iland hoppade vi in i första bästa taxi (mercedes såklart) och åkte bort till Flamigobadet, som ligger ca två mil utanför Helsingfors. Ett Jättefint, modernt och VARMT bad. Passar en "frössenhara" som jag utmärkt. I vattnet var det 32 grader :-)
Här i solstolarna var det jätteskönt. Måste ha varit nån slags infravärme som strålade ut. Härligt att kunna sprätta omkring uppe på land också utan att frysa. Men dagens fråga: Varför har ALLA finska karlar speedos på sig när dom ä på badet??? Inte en endaste en med vanliga badbraxer! 

Efter en heldags badande landande vi på rummet igen. Nova ligger och väntar på att vi ska gå på taxfree och shoppa. Helsicke!! Vad stökigt vi har på rummet :-) 

Länsman redo för Middagsbuffén. 

Stor middagsbuffé med fri tillgång till allt både mat och dryck. Lax och potatis var godast på buffén. Tycker förresten att det är mysigare att äta på vanlig restaurang. Det blir ganska "stärmigt" på såna här stora tillställningar. 
Avslutade hemresan på karaokebaren med en supergod Irisch coffee. Och Nova var helnöjd med sin nya taxfree docka. 

Näpp! Vört man ska äta lite frukost.....nu får det bli bara salladsblad i flera veckor efter denna svullohelg :-) 

Puss å kram/










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar