tisdag 30 september 2014

SKORPED! En liten by med STORT innehåll

God afton, bönder, drönare, skorpedsbor å alla andra....

Jag skrev ett inlägg på Facebook igår om vår fina bygemenskap här i Skorped. Inlägget blev bara längre och längre.....gick liksom inte att sluta skriva. Det om något är väl ETT BRA BETYG på vår by? Att det finns så mycket bra att det bara flödar över. Vi i byn välkomnar alla som vill flytta hit!!

Varsågod och läs, om ni orkar.
SKORPED har en FIN BYGEMENSKAP!
I Skorped finns alla möjligheter till gemenskap, där ALLA är välkomna. Här finns aktiviteter och arrangemang för de flesta intressen. I sportklubbens regi finns det möjlighet att gå på gympa två gånger i veckan, cirkelfys en gång/vecka. Cykelkvällar på våren, tennisplan, minigolfbana, bad/simning/volleybollplan i Vika. Längdskidåkning och Ishockeyrink vid skolan. För barn har i år funnits möjlighet till fotbollsträning och matcher i Viking cup. Skidträning för barn/ungdomar vintertid. Byn har ett damlag i division 3. Vid hemmamatcherna på Bränna är det alltid stor publik! Allt detta är möjligt eftersom många ställer upp och hjälper till. Städdagar/röjningsdagar tex i Vika annonseras på anslagstavlor/fb så alla som vill kan va med. Och de som ställer upp arbetar helt utan ersättning, däremot blir det "betalning" i form av gemenskap, många skratt och trevligheter. SSK har ett flertal sektioner och massor av bybor lägger ner många timmars arbete för att alla ovanstående aktiviteter ska fungera. Hårt jobb men roligt då man får vara tillsammans.
Sen har vi Babtistkyrkan och Svenska kyrkan som är öppen för alla. Miniorer, scouter och söndagsskola för barn/ungdomar. Även här ett enormt arbete av frivilliga. Bibelkvällar/caféer/underhållning mm. Anslag sätts ofta upp med inbjudan till aktiviteter. Så här har alla möjlighet att närvara.
Skorped har en fiskevårdsförening som arbetar med inplantering av ädelfisk, röjning av åar och bäckar, fixar ved till vindskydd osv. Så för den som är fiskeintresserad finns det absolut en fridfull sysselsättning 
Många föreningar runt om i byn ordnar alla möjliga tillställningar. Bla Lännäs Byskoleförening. Nu sist i Fredags i form av "Vitterhistorier" Helt säkert en stämningsfull kväll med fin gemenskap. Och om ni känner för att dra en styrdans i helgen så arrangerar Byvattnets bygdegårdsförening dans på Lokalen i Byvattnet. (se anslag på konsum)
Här i lilla SKORPED har vi sån tur att det till och med finns en restaurang och pub. Där kan man när som helst slinka in om man känner sig sugen på god mat, en svalkande öl eller kanske en godispåse, och på köpet kan man byta några ord med andra som slunkit in i samma ärende. Trevligt.
I Skorped har det ordnats buggkurser, kurser i timring, matlagningskurser, barngympa, husvagns-kick off, stor och liten mm mm. Vi har ett bibliotek, Vi har en Hästgård, Vi har Konsum, Vi har Guldsmedsaffär, Vi har bank, Vi har lekpark, Vi har skola, Vi har dagis, Vi har en uppsjö av DUKTIGA egen företagare, Vi sopar våran byväg på våren, Vi ordnade med gemensamma krafter en bensinstation, Vi gick man ur huse när det fixades "Haiti-café" på Servicehuset, Vi...
Äh! Nu orkar jag inte skriva längre. Jag säjer i alla fall att:
VI HAR EN FIN BYGEMENSKAP
Tack å huj//
GillaGilla ·  · 


Tack å hej från LANTISLYGDMAN

3 kommentarer:

  1. Blev visst bara två fyrkanter... Skulle va en tummen upp ( igen)

    SvaraRadera
  2. Ja, det är otroligt hur stort och schysst utbud vi har här i Skörpe :-)

    SvaraRadera