onsdag 9 april 2014

Fläskytterfilé...

Har ni också ett helt gäng med fläskytterfiléer i frysen efter alla extrapriser som varit?? BRA! Då kan ni göra en superenkel och smarrig middag:

Fläskytterfilé i ugn:

1 Fläskytterfilé
3-4 dl grädde
1 paprika
1 dl mango chutney
1 tsk sambal oelek
1 tsk grillkrydda
Salt och grovmalen peppar, gärna flera sorter

Sätt ugnen på 175-200 grader. Putsa till filén och peppra och salta runt om. Lägg i passande ugnsform. In med en termometer i köttbiten.

Blanda ihop grädde, mango chutney, sambal oelek, grillkrydda i en skål, och häll sedan över köttet. (Går ju såklart att öka på sambal oelek och spetsa med tex chilikrydda om man vill ha mer gadd i det hela....) Strimla paprikan och fördela ovanpå.

Skjuts in i ugnen tills tempen visar typ 75 grader, tror jag? Ta ut och låt stå en stund. Skär sedan köttet i tunna skivor och lägg tillbaka i formen. KLART!!!

Servera med ris eller klyftpotatis och sallad. Supergott och enkelt :-) Glöm inte att ett glas vin passar bäst till denna rätt....Så vänta till helgen innan ni kockar!!

Åh, vad jag blir hungrig.NU

Tjingeling! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar