söndag 9 mars 2014

Angla gädda!!

FISKA det ä grejjern de! Jämarns vad skoj det var på Stugusjön igår. Men, vilken stormdag....och massor med vatten och slask på isen. Fast vi hängde inte läpp för det :-)
Oscar kämpar på med isborren
Vi satt ut nio angeldon med prima mörtar på krokarna! Gäddorna blev nog alldeles till sig där nere i djupet kan jag tro!
Tre fullvuxna fick jävlas en låååång stund innan det blev nån fyr på elden :-) 
GRILLA! Barnen mumsar marsmallows....Synd bara att vårat mackjärn försvann under skoterfärden. Så är det nån som styper på järnet nånstans i krokarna så hör det till LÄNSMAN :-) 
JÄKLAR!! Vilken fart det blev på oss, när vi upptäckte att tre angeldon hade löst ut! Här är det bärgning av största gammelgäddan på G :-)))
Synd bara att vi blev helt utan fångst. Själv blev jag tre krokar fattigare innan dagen var slut....En gädd-idiot for ju med hele donet! Bara själva träpinnen kvar. 
Annica, Mats och Nova hjälp åt att vira ihop trasslet som gäddan ställt till med :-)

Typiskt!! Att vi var så fågla lat och klantiga....Det var ju sjublött på sjön och blåste storm, så det var mycket trevligare att sitta uppe vid vindskyddet och uggla, vilket i sin tur ledde till att man inte såg så bra om det blev några "fällningar" på donen. Så när vi äntligen upptäckte att det var napp hade gäddorna hunnit dra ut hela linan och såklart snurrat in sig allt bråte = NOLL fångst! Men, roligt ändå med fyra fällningar på de timmar vi var där. Ofta nappar det ju ingenting! 

Hoppas det frys på så isarna blir bättre, för jag skulle gärna dra iväg på ANGELDONS fiske igen :-)) Riktigt kul!! Å härligt att vara ute..

Nu ska OSCAR NÄSSTRÖM firas=


TÅRTA.NU!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar