lördag 31 augusti 2013

Rekord björn skjuten i Degersjö!!

Huvvaligen!!

Värsta fetbjörnen har fällts i Degersjö, Solberg. BRA jobbat alla inblandade....Björnen är den tyngsta som skjutits i Sverige med en vikt på 350 kg!! Nallebjörnen har alltså haft mycket mums att smarra på där uppe i Degersjötrakterna.
Den här bilden har jag knyckt ifrån FB. Det här gänget är nog helnöjda över jaktdagen...(Äre en Backlunds pöjk, han med grön keps??)

Att man inte ryckte in Farfars huse när det skulle säljas....Då kanske jag ha vöre med på den här björnbilden :-)))))

Apropå björnjakt. Jag har hört ryktas om att det är idag det ska ske...Björnen i Uberg ska få flytta till himmelriket...om det går som jägarna har tänkt. LYCKA TILL!!

Nä, nu behövs det mera kaffe i detta hus...

Syns å hörs ;-)

fredag 30 augusti 2013

Det luktar fusk!!!

Men, herrejösses!!

Jag gjorde mig själv lite väl duktigt på att springa i förra inlägget :-) Det var nån som undrade om det verkligen va sant att jag sprungit så HIMLA fort....och då först ser jag att tryckfelsnisse har varit i farten. Jag har liksom påstått att jag sprungit 10 minuter fortare än jag egentligen gjorde.....Experter i ämnet springning såg igenom min bluff direkt kan jag säja! Min sluttid på 1 mil ska alltså vara 56 min och ingenting annat!! Jag ska åtgärda skrivfelet på direkten :-)

Men, jag är fortfarande lika NÖJD med min tid :-)))))

Sweet Dreams...


På banan igen :-)

Yes!!

Nu ä man med i matchen igen efter knäskadan....Idag lyckades jag kränga en mil på 56 minuter. Kanske inte snabbt för er sprinters....Men, jag är helnöjd!!

Ja ha, vad händer annars idag då? Jo, jag har lite småfix att kolla upp inför morgondagens FEST! Hur fågeln ska man få till en 60 tals frisyr? Är det sant att man stoppade limpor innanför håret för att få till den "rätta bullen" ovanpå huvve???
Vört dom här brudarna har gamla limpor under det höga håret??
 
MOT DUSCHEN!!
Hare gött!

torsdag 29 augusti 2013

"Nå djävulskt"...

HA!!!!!

Herrejävlar vilken potatisskörd jag verka få i år.....rekord i liten mängd kan man säja, å det är inte konstigt alls. Inte en vattendroppe har dom fått på hele sommarn. Sen odlas pärerna i pallkrage så det blir ju ännu torrare än i backen :-) Hmmm.....skärpning behövs till nästa år!!
Dom här ynkliga stackarna grävde jag upp igår. Fanns typ tre, fyra potäter under varje riska. Ha, ha, ha, vilken kass skörd! Å inte ser det bättre ut på äppelfronten, på två äppelträd kan jag räkna till NOLL äpplen på det ena och på det äldre finns 6-7 äpplen högst upp i toppen. Why??? Jag bruka ha mycket äpplen varje år på "gammträdet"....

Tur det finns makaroner på KONSUM, de är ju också gott :-)

Mot kaffet hörrni!!

onsdag 28 augusti 2013

70 biljetter!!

Har hört ryktas om att det SÅLTS 70 STYCKEN BILJETTER till Pubkvällen på Lördag. Fantastiskt trevligt!!! Vad roligt vi ska ha....Ja, vi som va så smarta att införskaffa biljett :-) Om någon av er som sitter med en sån där åtråvärd biljett funderar när tillställningen börjar kan jag meddela att balunset startar med mat kl 19.00 och musiken börjar 21.00!
Dom gillade glass på 60 talet med...Den där tvåfärgade igloon för 50 öre verkar väldigt smarrig :-)

Idag måste jag ta en tur över på Bredbyn, Oscars nya mobil har kommit å han är ju såklart väldigt het på att få hem den :-) Har några andra småärenden jag kan göra också, då jag liks är i farten. Ska bla kila in på KLIPPVERKSTA´N och köpa en tuperings kam. Min är spårlöst borta, nu när jag för enda gången behöver en.

Tjillevippen,

tisdag 27 augusti 2013

Skrattigt!!!

Ha, ha, ha!! Vad jag å syrran har fått skratta gott ikväll.....och jag antar att det blir fler skrattanfall innan det hela är klart :-)

En väldigt nöjd (oklippt) jänta som väntar på att STATION ska öppna. Fotbollsgänget hade avslutning ikväll med hamburgarätning på Persans! En jätterolig kväll tyckte Nova då hon kom hem.
Och Mamman i familjen blev också väldigt nöjd när hon kom hem och fick se vad som stod på bron och väntade.....Trevligt!

Nä, nu sticker jag mot sängen. Fågeln, vad schysst det är när man har en sån SPÄNNANDE bok att man längtar till att få gå och lägga sig....Ikväll läser jag nog ut resten av boken. "Flaskpost från P". Tur att jag var bäg i början och fortsatte att läsa än fast den verkade värdelös i starten. Boken har verkligen tagit sig till det bättre....

Gooood night!!

Usch!! Vad skämmigt...

Fy vale, va hemskt!!

Igår morse gatt jag upp med huvan på Mercan.....Känns inte alls bra :-) Ett hel dött batteri var orsaken. Å tur de, tomt batteri går ju ganska bra att få ordning på igen. Men, det är då väldigt irritersamt när man ska iväg på morgon å de djävlas!! Men, men, jag förlåter sötnosen. Batteriet räknas väl inte som nått riktigt fel :-)))))

En sån häringa Mercedes skulle man haft :-)

Bye, bye!

måndag 26 augusti 2013

Då vare klart!

He, he, he!

Då har jag tråcklat ihop nått som ska föreställa en 60 tals klänning.....av en svart särk jag hade sen förut och ett Ikea tyg som jag hittade liggandes i en låda. Med svärmors symaskin gick det som hejsan, åsså då man gillar att fuska, då går det undan. Fast resultatet blir ju därefter förstås, kastar väl trasan i soporna efter festen.

Ja, jag ska visa upp klänningen här med, fast senare, måste försöka stryka eländet först. Nu är det alltså bara skorna som fattas, och det blir en svårare uppgift....
Såna här vita glans-stövlar vill jag ha. Men, det blir nog inget av de :-)


Snygg klänning! Snygga skor!

 
Nu mot kaffepannan!

söndag 25 augusti 2013

Sy en 60tals klänning...

Hej å hå!
Hur ska detta gå? Nu ska Länsman försöka sig på att sy en 60tals klänning....Kan väl aldrig gå vägen? Och det första jag styper på är att symaskins-aset kurkat igen alldeles! Den har i och för sig inte fått nån omvårdnad på typ 20 år, så det är inte konstigt att den börja jävlas....TUR, att jag kunde snärta över till grannen och låna en prima Brother maskin, så nu äre "bara" att sätta fart da :-)Hur svårt kan det va?????
 
Men, först måste jag pigga upp sig själv med en kopp extra starkt KAFFE!

lördag 24 augusti 2013

Roligt!

Vilken trevlig dag det blev på Bränna! Vi sålde lotter, fika och hamburgare på löpande band och alla såg ut att trivas i solen och värmen. Matchen som spelades slutade tyvärr utan mål, vi hade gärna sett nån av våra duktiga Skorpeds spelare skjuta iväg bollen in i mål. Men, nästa gång då jämarn!!

 Här invigs skylten som visar vad vårat fotbollsställe heter: BRÄNNA!
Jättesnygg skylt som tjejerna tillverkat :-)
 
Här är det dags för boll-lotteriet. Alla kastar inväg sina inköpta numrerade bollar och den som kommer närmast pinnen vinner en pengasumma! Kul och spännande lotteriform :-) Jag var för övrigt väldigt lååååångt ifrån nån vinst.
 
Och nu bär det iväg mot nått TRÅKIGARE!! Utbeordrad på jobb under sin lediga helg. Det gillar vi INTE!! Jag hade andra trevliga planer för den här fina dagen och kvällen.....Grilla eller äta kräftor typ...skulle vart bra mycke roligare... Dessutom fick vi lov att ordna barnvakt också, eftersom sambon är och lägger plåttak i Bjästa hela helgen. Morr!!!
 
Tack å huj from Länsman!

Fotbollens dag!

Nu ni!

Idag är det dags för fotbollens dag här i Skorped. I år blir det variant utan andakt. Men, det blir en fotbolls match och massor med fika, hamburgare och lotter att köpa. Så ta en tur bort på Bränna i detta fina väder och umgås å mumsa lite!!
Kom å köp!! Det börjar kl 11.00
 
Sen har KONSUM medlemsdag idag med fiskedamm för barnen och finfina priser bl a på lösviktsgodis!! Så då åker ni självklart till affärn också när ni liks är i farten :-))))
Vem kan motstå godis för 3.90 kr/hektot???? Inte jag å ingen annan heller :-)
 
Vi ses på Bränna!
 


fredag 23 augusti 2013

Modet på 60 talet??

Tjolahopp!

Nu har jag skickat mina barn te skolan å sitter i min ensamhet och dricker kaffe :-) Tror att jag ska försöka masa mig iväg till stan idag....jag har typ tusen ärenden som skulle vari gjorda :-) Det vankas ju 60 tals fest på Bygdegården och man kan inte gärna komma naken....måste hitta nått att ha på mig, hur det nu ska gå till?? Och vad hade man på sig på 60 talet??
Nått sånt här kanske....Svart/vita korta klänningar
Spana in läckergommarna i ROLLING STONES!! Så här ska väl killarna va klädda??
Aromat fanns på ALLAS köksbord under 60 talet! Mums, mums!
 
Ni har väl köpt biljetter??? Annars må ni slänga er på telefon och ringa Johanna Hellström eller Anders Broman och boka. Det är ju endast förköp som gäller på såna här tillställningar :-)

Ps.... man kan komma på PUBEN "neutral" också...om man inte gillar att spöka ut sig :-))) Ölen smakar nog lika gott oavsett klädsel!!

Puss å kram!

torsdag 22 augusti 2013

Första skoldagen,

OJ!! Vart tar tiden vägen? Idag har Nova börjat i Miniettan!! Vad konstigt det ska kännas att bli alldeles ensam de dagar man är ledig och bägge barnen åker till skolan. Hmmm....vad ska man göra med "all" egentid framöver?
Som Nova har längtat efter denna dag. I flera veckor har hon undrat när skolan ska börja. Idag fick hon äntligen ta sin ryggsäck och kliva på bussen och åka till skolan, och jag hade sån tur att jag va ledig ifrån morgonen så jag kunde åka och va med en stund. Nio barn blir dom i klassen, det ä en stor klass i Skorpeds mått mätt. ROLIGT!!!
Mina busar redo att ge sig av,
 
Dagens första uppgift! Att rita sig själv och skriva sitt namn :-)
Fruktstunden fick bli ute i solskenet.
 
Nä häpp! Vört man ska ge sig ut på en springtur, nu då man ä alldeles ensam i huset.... Men, det känns inte så inspirerande.....Igår gick 5km så jävla dåligt, å det kommer att gå lika trögt idag med? Knät har blive sämre sen jag börja jobba. Man åla ju mer på golvet än står upprätt när man ä i hemtjänsten....stödstrumpor till höger å vänster och fotsmörjningar hit å dit :-) Det tar på när man inte kan böja på knähelvetet i ordning!
 
Ja, ja...BÄGEN SKA RÅ..... Hejsvejs :-)
 
 onsdag 21 augusti 2013

BAJSATTACK!!

Men, fy fågeln!!

Nu hare brunne tro ja! Tre butiker i Örnsköldsvik utsattes för "bajsattacker" i Måndags. Nån jäkla DÅRE har fare runt å dyngt på golvet i tre affärer runt om i stan. Ha, ha, ha!! Vad duge till?? Å hur gjorde han? (jag är nästan säker på att de va en han....och jag själv var ju här hemma i Skörpe, så det var inte jag). Hade han med sig bajs i en påse, eller sket han på varje plats? Ja, sicket jävla tok!!

Bajs, bajs!

tisdag 20 augusti 2013

Vi ses på "Persans"!!

Ikväll var det sista fotbollsträningen för denna säsong, å gissa om barnen blev glada när ledarna bjöd in dom till middag på STATION som avlutning! Synd att inte mammorna få hänga med...
Vad roligt dom ska ha!! Stort tack till Sara och Johanna som hållit i träningen :-))))


Nu mot en mycket spännande bok...


SKORPED levererar!!

Ni har väl hört vilka fina placeringar "våra" Skorpeds jänter fick i Spring/rullskids skytte SM???
Både Tilda och Julia tog medaljer! BRA JOBBAT!! Silver och Brons tror jag? (bilden har jag knyckt ifrån FB) Några år till så blir det OS för dom här brudarna ska ni se:-)
 
Annars då?
Ja, det blev då varken bär eller svampplockning igår....Har en pöjk som känner sig sjuk, så det blev en innedag med film för Oscar och pyssel för mig. Sen på kvällen fick vi föräldrar äntligen höra vilka som blir lärare i förskoleklassen och vilka tider som gäller. Skolan börjar på Torsdag och Nova har längtat i flera veckor!!!
 
Bye, bye!

måndag 19 augusti 2013

Då så!

Då har man gjort bort sin första jobbarhelg efter semestern...... och det var precis sig likt som för sju veckor sedan :-) Idag är det ledig dag och vad ska man hitta på måntro?? Kanske en svamp eller bärtur? Å ikväll är det möte på skolan angående blivande förskoleklass som ska starta upp på Torsdag. Måste försöka älga iväg dit så man får höra vem som blir lärare.
Hallon från förra bärturen. Jag är så sugen att plocka mera bär :-)
 
Nu ska jag surfa iväg och kolla upp 60-tals modet!! Måste ju börja rusta sig inför FESTEN på Bygdegården den 31 aug. Ni har väl köpt biljett???
 


söndag 18 augusti 2013

Plötsligt händer DET!!

Hö, hö, hö!!

It´s payback time.....Nu har det äntligen gett utdelning att jag prenumenerar på TRISS varje månad!!!
Kan väl inte skryta med att det är värsta storvinsten....MEN, man blir då väldigt förvånad och helnöjd över 1 000 kronor med! Det är ju typ 20 bärs på STATION :-)))) Å nu tror jag lyckan håller i sig och vinsterna kommer att bli större och större. Snart ä ja på tvn bara så ni vet ;-)

Idag kära vänner är det kak och tårt buffé på Servicehuset mellan kl 14.00 och 17.00!! Åk dit och fika vetja!! Det är Maria och Maja som håller i det hela....Och det bästa av allt! Behållningen går till Haiti.

Over and out!

lördag 17 augusti 2013

Er kan man lita på :-)

Hej hopp!

Morsan kan man då lita på! Igår höll jag på i rabatterna i princip hela dagen. Å det blev ju såklart ett helt berg med växter som jag grävt upp som inte rymdes längre. Men, mamsen, hon tog reda på en drös med växter. TACK!! Det känns aldrig bra att kasta prima perenner :-)
Här har vi packat fulla bilen med växter....Huvva för å städa upp all jord sen....
Nova klädd för att arbeta med veden
 
Nu är jag klar med den ena rabatten och det blev mycket bättre! Den höll ju rakt på att växa igen....så nu är det bara det roligaste kvar. Att försöka bygga två spaljéer som kommer att bli kanonfina?? Hur svårt kan de va?? Visar upp bilder senare....
 
Annica, hon kan man också lita på i alla väder!! Nämnde för henne här om dagen att jag "så gärna" ville ha nå gammplåtkonserver storlek big.....Gick bara tills nästa dag så kom hon brännande med prima konserver. TACKAR!!!! Nu ska här pysslas till trädgården :-)
Vad tusan ska det bli av detta?? Ja, ni får se om några dagar :-)
 
Puss å kram!


fredag 16 augusti 2013

Drygen...

Hå hå ja ja!! Igår kväll lyckades jag springa (jogga??) 7 kilometer. Känns både bra å dåligt....det är ju så himla svårt att ta korta, låga steg :-) Men, men, det tar sig på nått vis i alla fall :-)))) Och ikväll blir det cirkeln igen. Kom dit ni också, vet ja! Skitskoj!! Om ni känner er manade så träffas vi på Bränna kl 17.00 ikväll :-)

Igår krängde jag min första jobbardag efter en lååååång sommarledighet, och konstigt...det räckte med ett par timmar i hemtjänstträsket så var man tebaks i gängorna igen :-)

Vad händer idag då?

Jo, jag ska försöka pyssla lite i trädgården. För där ligger jag efter typ två år i skötseln....men, nu kanske energin och inspirationen har kommit tillbaka??

Skepp å håj!

torsdag 15 augusti 2013

Lännäs alla vägar!

Herrejösses!! Igår kväll inventerade vi ALLA Lännäs älgtorn kan man säja.....I jakten på bär och svamp fick vi liksom ögonen på ett å annat torn också! Och svamp var som vanligt stört omöjligt att hitta. Tips mottages tacksamt :-)))) Annars såg älgtornen fina och välmående ut. Ett såg till å me nysnickrat ut. Bra jobbat! På min 40-års fest hade jag stora planer att försöka köpa in mig på en plats i Lännäs jaktlag.......men, jag vet inte om "jaktkamraterna" va så pigga på den idén???
 Det är för härligt att gå i skog och mark....OM man har sällskap förstås :-)
Töntiga familjen ska ut på äventyr. Den här gången hade vi i alla fall full ranson med fika me oss. I brist på svamp får man svulla istället.
 Gissa platsen?
 Mums, mums!!
Det här var väl det mest "spännande" som hände under kvällen. Tre tjädrar va ute och spatserade på vägen....Att jag inte drog på med "turbogasen", då hade man fått sig en god tjädergryta!

Tjofaderittan!

onsdag 14 augusti 2013

SKORPEDS-skryt!!

Jag måste bara fortsätta att skryta om hur schysst vi har det här i Skorped. Här om dagen lovordade jag ju STATION och hur himlarns trevligt det är där. Nu måste jag såklart berömma LUNDS också.

Ända sedan jag och Oscar var och tappade storgäddan för nån vecka sen har jag grämt mig över att jag inte ens äger nån håv.....då var jag in på LUNDS i ett annat ärende, å vad hittade jag då??? Jo, en prima håv såklart!! Där finns massor med fiskegrejer :-) Så jag ryckte in håven och nu är jag rustad inför nästa gäddfisketur.....och behövde inte ens lämna byn. Enkelt och bra!!!

Inte alla småbyar som har sånt enormt utbud och service som vi har här i Skorped!

Nu kära vänner ska jag njuta av min SISTA LEDIGA DAG...

Hare gött!

tisdag 13 augusti 2013

HM.com

Idag fick det bli en resa över på Bredbyn för att hämta hem ett trevligt paket ifrån HM. Tycktes beställa bara här om dagen....ibland sitte inte fast! Hoppas det finns nått fint i paketet nu då :-)

När jag travade omkring inne på Ica Nära råkade jag få ögonen på en barnbärplockare. Den "gatt" jag bara rycka in till Nova. Oscar fick en likadan fast vuxenmodell. Så nu jämarn kan hele familjen plocka bär :-)
Här ska plockas!
I morse kokade vi en omgång saft av hallon och blåbär. Satan!! Vad gött det blev. Mer saft till folket!!!

Nu ni! Jag är ju 40 år gammal så nu ska jag se på AKTUELLT :-)

Tjillevippen,

Hallå herr Kantarell??

Igår kväll brännde vi iväg på en liten svamp och bär tur. OJ! Vad mycket fina blåbär det finns fortfarande. Synd att det bara var Oscar som va klok nog att ta plockaren med sig.....Den blev överfull innan vi hade gått våran sväng. Nästan två liter som vägde 1kg fick han ihop. Idag ska det bli saftkokning och blåbärspaj!! Skoj!
På svampfronten var det desto sämre! Bara oätliga svampar syntes till. Det måste va både för tidigt och för lite regn för kantarellerna.
Ha, ha!! Ja, ni ser ju hur det ser ut i min svampkorg....Å då fick jag ta reda på dom andras svampfynd också....ÖKEN!
 
Ja, ja, bättre lycka nästa gång. Vi har flera "nya hemliga" ställen vi ska fara till höst. Å då ska ni få se på proppfulla kantarellkorgar!!!!?
 
Nä, nu ska jag ladda för en springtur. I Söndags utökade jag sträckan till 5km å det gick bara bra med knät. Idag får det bli 6km :-))))) Yippie! Snart ä jag på banan igen, efter tre veckors skada.
 
 
Pusselipuss!