onsdag 31 juli 2013

Sjukgymnast igen.

Japp! Då har jag vare till sjukgymnasten igen....Å hon gjorde en grundlig undersökning idag med. Svullnaden har gått ner litegrann sen sist och jag kan röra mig bättre! MEN!!! Det verkar inte finnas nån diagnos på knä-dyngan....Idag har minisken, ledband, korsband, muskelbristning mm mm uteslutits. Sjukgymnasten är väldigt förbryllad över vad det är för fel. Å det är jag med!! Vill liksom gärna veta vad det är :)

Så nu blir det till att avvakta 1 1/2 vecka till och medans göra övningarna å sen blir det återbesök och är det inte bra då vete tusan vad som händer??? För då är det nära att Länsman ska börja arbeta.....Gymnasten sa att om jag ville kunde jag kontakta Läkaren redan nu om jag ville ha "ett till utlåtande". Fast det skiter jag i!! Nu jävlar ska jag "bänngå" på bene så det bli bra igen,

Nu hörrni!! Har jag INTE tid att sitta här och uggla längre:

Linda Länsman är nämligen bjuden på 40års "förfest"!!!

När man fyll 40!!

He, he, he! Än fast man ha vorte FULLVUXEN så går det att få ihop en diger önskelista:
 Jag har ju slagit sönder min lampa i hallen, så en sån här snygging vore ju fin.
Ett spabad har jag nästan tänkt att ge MIG SJÄLV i present.....MEN, det ä ju inte bare å köp... Det torde vara en hel del jobb innan badet står på plats också. Å vem ska göra det???
Jag är galen på min timer som helt lagt av....så en ny skulle sitta fint!

 Och en ny timer kräver väl ett nytt kök också....Tackar!
 En gasolkamin för att värma upp altanen med, när jag ska sitta å chilla på hösten :-)
 En golvlampa är alltid kul!
 Blommor = Me like!
 Konjakskupor! Nu drick jag inte konjak själv.....men det är ju så SNYGGA glas :-)
En sketasnygg tatuering vore nice!! Det ska jag också ge mig själv har jag tänkt....bara så himla svårt att bestämma vad man vill göra. Åsså måste man va så vältränad för att göra på magen. Ha, ha!!
 Ljus är jag storkonsument av, så det gillar jag ALLTID :-)
Massage!! (av en snöggen karl såklart..)
En sån däringa dockningsstation te mobilen skulle va schysst, så man kan poppa musik! Fast på den fronten är jag ju helt stendöd. Så jag har inte en susning om vad man ska ha förnåge...


Ja, ni ser: Länsman ha vorte dyr i drift :-)))))

tisdag 30 juli 2013

Göra sin läxa...

Jodå! Jag är väldigt noggrann med att göra mitt träningsprogram som jag fick av sjukgymnasten, annars förtvinar väl musklerna illa kvickt? Jobbigt som tusan, men jag kämpar på så gått det går.
Träningsprogrammet innehåller typ likadana övningar som jag bruka hjälpa gamlingarna med om dagarna....He, he! Får nog lägga in mig själv på Service snart...
Å inte kan jag skryta med att jag bli nå mycket bättre heller...knäet är fortfarande svullet efter två veckor.  Och när jag ska böja eller lyfta på bene äre tvärstopp! Helt omöjlig att få upp...skumt....Å råka jag snubbla till eller få för mycket tyngd så det tvärböjs tror jag att bene ska gå av. ONT som helvetet!!
 
Ja, ja! Slut klagat för idag. Nu blir det allsång :-))

Kuckeliku!!!

Herregud! Man ha ju rakt vorte som en bebis på gamla dar.....Gick å la mig elva igår kväll och sov tame tusan till klockan nio i morse!!! Fattar ingenting....fast, jag är ju i och för sig vaken bra mycket på natten också. Benhelvetet får nog amputeras snart :-)
Skalman och jag gillar att SOVA!!
 
Nu är det tårtbakning på schemat för mig,
 
Hejsvejs!

måndag 29 juli 2013

Hittelit!

Vad behändligt att det regnar just idag, eftersom vi sådde gräsmattan igår kväll. Tackarrr ;-)

Idag ska jag roa mig med en "något" försenad fönsterputs och gardinbyte....bruka man inte göra det innan midsommar??? Jag verka ha ändrat mina regler ja! Fast det bero ju OM jag nu mäkta med att klöster upp på nån stol förstås...Annars få det bli högläge och bokläsning HELA dagen :-)

Bye, bye!

söndag 28 juli 2013

Vilken dag!!

OJ! Vilken heldag vi hade nere i Vika igår! Vi härdade ut till sista man....Men, det berodde mest på den spännande volley-boll uppgörelsen mellan Kåkstan och Station! Jämarn, vilka lirare. Synd att jag är skadad annars ha jag varit med :-)
Nova gör det hon ä bäst på! Mumsa chips...

Här är hårdingarna som gjorde upp om mästartiteln....Kåkstan vann tillslut den mycket spännande matchen med 2-1. Dom offrade sig för laget kan man säja :-)

Det var länge sen man träffade Robert Tibäck, Annica Jacobsson och Helena Helgesson, och alla andra som var med. Sist var väl ifjol på Midsommar. Då var vi också nere i Vika och maroderade :-)
Nils och Nova sitter och svettas i sanden. Tur att det är nära till vattnet.

Kvällen avslutades på våran altan med samma recept som på fredagskvällen. Grillat, goda tillbehör och kalla drycker. Trevligt!!
 
 
GRILLAT ÄR GODAST :-)
 

 Nu ska jag parkera i tv-soffan och se på en skräckis....OM jag törs förstås, nu då ordningen är återställd så man ha vorte särbo igen :-)

Tjillevippen!

Mot Bjästa! Nu ska helgens ranson av tårta ätas, inte mindre än TRE stycken ska firas på samma dag. Betyder det att man får äta tre gånger så mycket då??? Hoppas....

lördag 27 juli 2013

Laga mat...

Tralalalaaa! Idag håller jag på att lag mat till min 40-års fest! Hoppas det blir gott nu då :-) Jag förväntar mig att alla kommer hungriga....Helst du mamsen ;-)))))

Annars då?

Jo, jag tror fågeln knä sprängs snart....Mycket sämre än igår. Jag hade ju liksom fått upp hoppet efter besöket hos sjukgymnasten. Undra om det är dom däringa övningarna jag gjorde plus att jag skulle försöka att gå så "normalt" som möjligt hela tiden som gör att det ha förvärras? Morr!! Vad jag ångra att jag va med den där fotbollsmatchen!!!

Kolla här! Vad fint det ska bli runt altanen. Det byggs upp med matjord och sen ska det på med gräsfrö.....Ni kan ju gissa om det är jag eller sambon som jobbar med detta??

Jäklar, vad schysst det verka bli!!

Tjingeling,

fredag 26 juli 2013

Kära vänner!

Nu är ordningen återställd....Doktor Lage ä tebaks på Hälsocentralen i Bredbyn. Han har alltså repat sig från hästattacken. Jag såg Mr Norberg sprätta omkring i korridorerna idag när jag var till sjukgymnasten för mitt knä.

Å apropå knät så fick jag både goda å dåliga nyheter. Det braiga var att varken ledband eller korsband var skadade. Det dåliga var att hon inte vet vad jag har för skada....Minisken kunde hon inte svara på, eftersom knät är nog så svullet för att undersöka riktigt. Hon hade liksom inget konkret, förutom att det troligen är en mjukdelsskada och att min orörlighet beror på att det är så svullet att det tar stopp vid ett visst läge.  På onsdag ska jag dit igen och har det inte blive nå bättre då måste läkarn titta på eländet och ev blir det magnetröntgen. Men, jag fick ett träningsprogram att göra fram till dess, så nu jävlar ska det fysas!!! Snart ä jag på banan igen.... :-)

Skål på de, nu är jag bjuden bort på middag så här på fredagskvällen. NICE!!!

Bada i Vika..

Tjo ho!
Igår blev det en baddag i Vika igen....Man kan ju liksom inte göra så mycket annat med det här knähelvetet. Varmt och skönt att ligga på stranden å gäsa... men det var många som mumlade om att det var kallt i vattnet?? Mätarn vid bryggan visade en badtemperatur på 19 grader. Jag hade gärna hoppat i om jag inte vore så handikappad?
 Det var massor med bad och solsugna nere i Vika. Stranden kryllade av folk :-)
 Kul att Nelia och Mira var på besök i Skorped...här håller dom i sin nyaste syrra Flora. Söt!!
Och här sitter Prem och Katarina i skuggan. Jag var snabb med kameran och tog lite nya bilder på sötgumman :-)
 
Sen avslutades kvällen med en kall, svalkande Norrlands Guld på STATION!! Vi har det för gött i Skorped!
 
 
See you,


torsdag 25 juli 2013

Dra gädda!!

Igår kväll lånade vi båten av Hasse F och försökte dra nå storgäddor i Stugusjön! Härligt väder med strålande kvällssol....men, urdåligt med napp! Jag hade nått enstaka hugg men ingen gädda ville fastna, däremot drog jag upp en abborre på "gäddsorken". Den var stor å fin, men fick hoppa tillbaka i sjön igen. Jag tar den nästa gång igen :-)))
 Kapten Nova sitter längst fram!!
 
Hö, hö, hö!! Värsta fisken...?? Störst för kvällen i alla fall...För vi fick ju bara den här!
 Oscar provade sina nya drag som han köpte på Åsele marknad
Det är så roligt att fiska! Något som också var väldigt roligt igår var att jag ÄNTLIGEN fick träffa och hålla i lilla Katarina! Jämarn, vad söt hon är!! Vi träffades nere i Vika, och Prem bjöd oss på jättegod hemmagjord "slush". Gott och läskande som tusan i denna törhetta :-)))
 
Värst var att jag tog jättefina bilder på Katarina och sen råkade jag av misstag radera alla bilderna! BAJS!!!
 
Over and out from Länsman,
 
Ps. Tack Hasse för lånet av båten, och tack Maria och Krister för lånet av flytvästarna :-)

onsdag 24 juli 2013

Sunshine!

Hellsprättn vad varmt det verka bli idag :-)) Härligt, passar mig utmärkt! Får nog bli en Vikadag idag...för man får då absolut inge annat gjort med det här knähelvetet! Å svårt att få nån undersökning av knät är det också. Först på Fredag ska jag få komma till en sjukgymnast...LESS!!

Nä, sluta klaga nu Länsman!

Sista dagen för oss på Åsele marknad. Här skulle Nova pråmt vara med på disco med godisregn. Trevligt!

Vi härdade ut dagen ända till Robin Stjernbergs uppträdande. Hade liksom lovat barnen det. Han är väl inte direkt i min sångsmak, men barnen var helnöjda!!
Robin har äntrat scenen,
Vi ställde oss allra längst fram :-) Så vi fick vänta en stund innan det var dags...och jag tror? att jag var äldst bland dem som stod så långt fram :-) :-) Jag å typ hundra 7-14 åringar...
 Nova är nog allt lite kär i Robin???
Det var MYCKET folk som letat sig till hembygdsområdet. Synd bara att det var kallt som svinet!! Höll för tusan på att frysa bort innan killen sjungit klart!
 Nelia stod längst fram!!
Youuuoyuuuuuuuu!!
 
Kram å puss!!

tisdag 23 juli 2013

Vårdcentral....

Hej å hå! Idag drog jag till och ringde Bredbyns Vårdcentral för mitt "trasiga" knä, eftersom det inte verka bli nå bättre.  Men, där fanns det inte mycket hjälp att hämta. Först undrade hon varför i friden jag inte sökt vård tidigare.....å i nästa stund sa hon att det inte fanns några tider att få, så nån läkare skulle jag inte få träffa. Ja ha, vad ska jag göra då? Jo, hon tyckte jag skulle ringa sjukgymnasten och få komma dit istället....då jag påpeka att dom har telefontid och att den gått ut, så tyckte hon ändå att jag skulle ringa dit.

Sagt å gjort. Jag gjorde som hon sa å mycket riktigt kom man ju inte fram på telefonlinjen pga att tiden var slut. MORR!! Ringde tebaks till "rådgivning och läkarbokningen" och fick svar att jag får vänta tills sjukgymnasten har teletid på onsdag istället. Jag trodde att man gick till en Läkare först och träffar sjukgymnasten sen. Så här gör dom enbart för det inte finns några läkartider att få fram. Det blir roligt att se vad gymnasten säjer i morgon....då jag hade muskelskadorna i vaden hade dom inte en tid ledig på flera veckor, så jag fick aldrig träffa nån. Vört det bli likt nu???

Skit samma! Nu Åselebilder:

Nygräddade bullar som en liten flicka kom och sålde. Hennes PAPPA? hade visst hjälpt henne med baket..
 Lars kollar storleken på kupan!
 Och Nova med såklart!
 Äta sockervadd = Det äckligaste jag vet!!
 Knäskadan stoppade mig inte från att gå till ÖL-tältet på fredagskvällen...
 Oscar provar tjur ridningen,
Den nya "familjen"...Pappor gjorda av plast. Mycket behändligt om ni frågar mig :-) :-)

Nä, ska man få sig nån sol idag äre bäst att hä ut sig!!

Syns,

måndag 22 juli 2013

Svinstia :-)

God afton!

Det tar på att vara på marknaden en hel helg....å helst när det tar typ hela dan idag att reda upp kaoset i husvagnen. Tvättberg stort som ett hus och smutsigt som om det vore grisar som bott i vagnen :-) Men, nu är svinstian bortstädad och nu blir det bakning på mitt schema ikväll. Jag ska visst fylla 40 år den 4 augusti!!!! Å klok som jag är flyttar jag firningen till Lördag den tredje istället. Smart va? Bra mycket roligare att fylla år på en Lördag än en Söndag....

Nu lite bilder från Åsele:
 Att äta grillat är jäkligt viktig när man ä på Camping...
Här har vi hittat till "Älgstallet". Lustiga stolar va? Som å sitta i en rullstol från artonhundratalet :-)
 Nova är bara SÅ supernöjd över sin splirrans nya prinsessklänning och väska!
Å systrarna Lygdman verkar också vara helnöjda där dom sitt....Är det för att gubben på scenen spelar Johny Cash? Eller kan det vara för att vi har en Minttu i väskan???
Kapten Morgan var på plats....Det hör liksom också till Campinglivet.
Så här såg mitt ben ut när jag vaknade på Fredagmorgon. ONT som tusan. Det hade svullnat till långt upp på låret! Dynga!!
 Sexi leg!!? Ser ut som en jävla badboll....
Här har vi "tvingat" Burra å Pierre att prova varsin peruk...Tyck blondinen ser mer avslappnad ut än the Redhed....HA!! Nu fick Gustav känna på hur det ä att vara långhårig. Håre te munn hela tiiiiin!!!!

Hoppsan! Nu ring timern...Tårtan ä klar!!

Puss&kram,