söndag 30 juni 2013

3 liter senare.....

Åh! Herrejösses! En stillsam grillkväll igår slutade med att det gick åt 3 liter Rosé plus typ hundra öl :-) Roligt!! Men, det tråkigaste med kvällen var att datorn också fick en öl över sig....Nu jämarn ska det bli förbud för vuxna att använda datorn också! I alla fall nattetid...

Tur i oturen är att jag lyckats få datornjäkeln att fungera med hjälp av en sladdmus som jag hade liggandes från nån annan gammal dator. Den inbyggda musen i datorn fungerar ingenting. Stendöd kan man säja....Än så länge fungerar tangenterna. Men, det är väl bara en tidsfråga innan dom dör också. Bajskorv!!! Kanske läge att kopiera alla bilder medans tider är?

Vad händer annars då?

Jo, det var nytt rekord på Cirkelträningen igår. 19 tappra deltagare!! Jätteskoj :-)

Det sattes rekord i hur många människor det ryms i en Nissan Micra = 12 personer!! Jätteskoj :-) Å jättetrångt!! Tyvärr satt vi ju alla inne i bilen så nått bildbevis finns INTE...Här kommer lite bilder från Novas födelsedag istället:
 Nova öppnar sitt första paket,
 Tårtor i stora lass åts under dagen!
 Nova är helnöjd med sin nya resväska! Tro vart hon ska åka?
 Coolingarna på besök!
Självklart fick prinsessan fina smycken :-)


Till Novas födelsedag hade jag "ävles" å gjort en smörgåstårta! Inte ofta jag gör egen, å helst inte själva botten....Den här tårtan blev väldigt mumsig!

Nä, bäst att öl-datorn får vila sig litegrann..

Tjoflöjt!

lördag 29 juni 2013

Cirkelträning-

Hej hopp!

Sprätt på er träningskläderna och ge er iväg upp på Bränna för nu blir det cirkelträning kl 10.00! Beachkropparna ska formas......fast man får nog sikta in sig på Beach 2014 istället tror jag :-)))

Mot Bränna!

fredag 28 juni 2013

GRATTIS PRINSESSAN!!

Grattis Nova på 6 årsdagen!!

Husets prinsessa fyller år idag och det ska hon fira hela dagen lång.....som hon har längtat till denna dag :-)
Och till en prinsessa ska det vara Prinsesstårta! Den hämtade vi på Konsum igår, så nu är det bara att komma och fika kära vänner :-)

Igår kväll drog jag och Katrin iväg på en fisketur med barnen. Jag har lovat mig själv att fara ut och fiska mer ofta i år. Barnen tycker ju att det är så himla skoj!! Å det tyck jag med :-))) Fisket gick väl sådär....Jag drog upp en liten slips-gädda och sen hade jag en stor baddare på G också, men han fastnade aldrig, konstigt nog?  Barnen fick några abborrar och en mört! Fiskarna var nog inte riktigt på hugget, fast äta upp masken, det kunde dom såklart! Det är fullt sjå för en mamma att serva två fiskande ungar :-)
 Nova och Nils har hjälpts åt att bärga en firre!
Den här fulingen låg och gona sig vid vattnet!
 
Nu mot tårtgörningen!
 
Tack för mig :)

torsdag 27 juni 2013

Köp å sälj :-)

He, he, he!

Så där ja! Då har man sålt å köpt lite aktiefonder så här till morgonkaffet. Låter som att man ä världens lyxlirare, men summan av köp å säljet är ju inte nämnt......Nu äre bara att sätta sej på arsle å vänta på att pengarna ska börja rulla in då??

Läste förresten i ÖA att Ikeas värsting Ingvar Kamprad flyttar hem till Sverige igen på ålderns höst. 87åringen hörs va väldens femte rikaste person!! Trevligt :-))) Hur mycket pengar betyder det egentligen??

Tack å huj! Från en snart stenrik Länsman :-))

onsdag 26 juni 2013

Stadstripp,

Idag blev det en heldag i Övik för mej och Oscar. Presenter skulle inhandlas till våran blivande sexåring! Enkelt att köpa till en jänta som kryssat för ALLT i Leklustkatalogen :-)

Dessutom hann vi shoppa lite åt oss själva med, och när vi tröttnade på stadsborna brännde vi hemåt mot Skorped och hämtade upp Nova hos mormor. Där blev vi utfodrade med både mat, kaffe, smarriga wienerbröd och en massa goda skratt!!
Igår kväll tappade Nova sin andra framtand. Nöjd som bara den stoppade hon tanden i ett glas med vatten och idag hade tanden konstigt nog bytts ut mot tjugo kronor!!

God natt sweetharts ;-)

Karpaltunnelsyndrom??

Håhå jaja! Vad enkelt det har blivit sen man kan googla på allt. Ett par knapptryck så vet jag exakt vilken sjukdom jag snart kommer att drabbas av....

Efter att ha haft en avdomnad och stickande tumme i över en vecka börja jag undra vad fågeln det är frågan om. Lätt som en plätt att ställa egen diagnos :-) "Bara" att söka på internet.... Det är karpaltunneln som börja trilska! Vanligast bland kvinnor 40 till 60år. Ja, det här ä tacken det för man börja bli gamm! Fast, det kunde ju i och för sig bero på annat också....Vitaminbrist, ledgångsreumatism osv....

Ja, ja, jag får väl se hur det urartar ;-)) Slänger ut lite fler bilder från midsommar istället:
 Sunes snygga Cadillac väntar på sina passagerare...
 PV ägare från Övik ger Annica en kram!
 Karusellåkning för barnen inne på Festplatsen i Junsele på Midsommarkvällen,
 Och den här flådiga bilen skjutsade hem oss senare på natten...
 Å harne ä ägarn de!! En äkta Kramforsbo :-))
 Glänser i solen som bara en Cadillac kan göra!
 Jodå! Vi hittade till Corner House på Midsommardagen. Strålande sol och en kall öl. Trevligt!
Här är LYCKLIGASTE tjejen!! Nova lyckades vinna hög vinsten i godislotteriet på Lördagskvällen.

Nu gott folk! Nu ska Länsman ut och plåga sig i springspåret,

Syns å hörs!

tisdag 25 juni 2013

Brolle i Junsele...

Hö, hö, hö!! Brolle får fina lovord i dagens ÖA. En lyckad spelning inför 1 500 människor. Ja, han e ju bra på sjunga å snygg som bare den.....

MEN!!! Vilken tönt som inte ens kan dra på smilebanden och unna sina så kallade fans en liten autograf eller bild. (med fans menas i detta fall tre pojkar 8-9år). Nä du Brolle, nu har jag sett dig klart i alla fall. Det är ju för tusan ditt jobb att vara lite småtrevlig ibland tyck jag!
 Nog att man fick fota Brolles bil....
Här är snyggingen uppe på scen och river av några låtar,
Så här såg det ut när Brolle skulle avsluta finsången och åka iväg i sin bil. Det kryllade av poliser och ordningsvakter....åsså var det typ jag och tre barn som tålmodigt stod och väntade, trodde i min enfald att "värstingen" skulle kunna bjussa på en autograf eller så....Kvinnan ni ser bakom vakten kan inte vara nån annan än Brolles morsa! Inte undra på att han inte får stanna ute nå i onödan...Mammi kör iväg honom i säng såklart!
Å här sitter låtsats pappan....Bjussa på skjuts vet ja :-)) Hit till bilen älgade Brolle iväg med huvve ner i backen å jackan uppdragen för att ingen skulle kunna knäppa nån bild. Mesigt värre!! Men, tror man att man ä störst å vackrast så....

Nä, hörrni!! Tacka vet jag Markoolio då det gäll å va trevlig! Han ställer upp både med autografer och bilder. Så lär av honom alla "småkändisar" där ute!!

Hejsvejs ifrån mig :-)

måndag 24 juni 2013

Midsommar!

Midsommarhelgen gick fort som tusan, och ändå var vi på plats i Junsele redan tidigt på Torsdagen. Dagarna bara försvinner då man campar....fullspäckat schema från morgon till sena natten! Inge chilla nånstans :-) Vi har hunnit med allt möjligt och omöjligt. Här kommer lite bildbevis på vad man roar sig med på campingplatsen:
 En omgång KUBB, tjejerna mot killarna.....Behöver jag nämna vilket lag som vann???
Det här var i alla fall det mest KONSTIGA med hela helgen. Hur i helsicke kan man köra ett hårt styrkepass på självaste midsommarafton....Några måste verkligen söka hjälp :-)
 Jodå! Jag var också med....Träna i kjol och linne...

Det här var roligare än att göra armhävningar. Anita och Gösta är alltid lika snälla!! Här fick barnen följa med på en raggarsväng runt campingen. Tackar!
 Ett parti Sten, sax å påse! Morbror Gustav vs Nova.....
 Å här var det allvarligt värre! När vuxna spelar Sten, sax och påse kan det ju sluta hur som helst...
Jag redo för midsommarkvällens bravader!
Och här ska det ätas Midsommar middag = Grillat såklart! Fågeln vad man ät mycket då man campar....
The cool gäng ute på äventyr!!
 
Jag har en dotter som fyller år på Fredag....Bäst att börja baka lite,
 
På återseende! 

söndag 23 juni 2013

Wow!!

OJ! Vilken trevlig Midsommarhelg vi har haft!! God mat och dryck och massor av roliga upptåg :-)
Helgens första sill-lunch ska intagas!
 Och här skjuts Pommacs korken iväg och firandet kan börja...
 Den rökta laxen var suveränt GOD!! "Degersjö-Markus" är värsta rökaren :-)
Snapsviseboken fanns självklart på plats. Joråsåatte.....

Nä, nu börja Wallanderfilmen. Så tack å huj, fortsättning följer...

 Natti, natti :-)

torsdag 20 juni 2013

Tjo ho!!

Nu äre nära!! Premiärturen med Polarvagnen....

Här packas det sista och sen bär det iväg till Junsele! Rolet som tusan ska vi ha :-)) Igår gjorde jag några sista ärenden i Stan inför helgen. Å det var faktiskt INTE att gå på Systembolaget, konstigt nog. Nej, själv hade jag tänkt till och beställt till Konsum här hemma i god tid. Behändligt! Det var i alla fall full fart på Röda näsor affären såg jag när jag gick förbi.....Det konkades och bars tusentals kassar där ifrån :-)

Och nu ni! Nu har jag bekommit en "resebur" till Undulaterna, och den fanns närmare än jag kunde tro. Uppi Holm där finns det resurser, vet ni! Monica Nässlin är snäll och lånar ut sitt bur.....TACK SÅ MYCKET Monkan :-)) Nova blev helnöjd över den rosa fina lilla buren, den passar perfekt till våra semester trippar.
 Titta vilket schysst bur!
Å så här nöjda är sötnosarna i sin nya bostad. Men, det var inte så lätt att fånga in dom och flytta dom....tamheten är inte på topp än.
 
Nä, nu ska jag hjälpa till att fixa frillan på sonen. Han beställde på slingor igår kväll, så nu blir han en riktig snygging inför Midsommar :-)
 
Vi ses = I Junsele såklart!!

onsdag 19 juni 2013

Segt...

eVad händer i mitt hem egentligen??? Nu är det midsommar och jag har inte ens putsat alla fönster och bytt gardiner.....Vilken jäkla tur att man åker bort så man slipper se förödelsen! Fattar ingenting...Jag som brukar ha bytt gardiner typ hundra gånger per år för att jag tyck det är så kul...Ja, ja, skit samma! Idag blir det då INTE nån fönsterputs, för vi ska bränna till stan en liiiiten sväng, och sen  blir det väl till å packa resten av dagen! Det behövs hur mycket som helst :-))) Man vill ju inte fara "oklädd"...

Här är fetaostpajen under tillverkning. Härligt att kunna gå ut i sin egen trädgård och plocka ruccolasallad till pajen :-)
 Å här ska den in i ugnen. Mums, vad gott det här ska bli till sill-lunchen på Midsommarafton!
Vi hann ner till Vika och bada lite igår också. Kallt som svinet!! Blåste isvindar! Behöver jag nämna att jag INTE badade...

//Kramelikram

tisdag 18 juni 2013

Viktigt meddelande!!!

Skitt!! Jag glömde att berätta:

Jag har gått på SEMESTER!!! Tusan, vad skönt det känns. Här ska chillas som aldrig förr. Och vad härligt det ska bli att vara ledig midsommarhelgen. Ifjol jobbade jag så då var vi hemmavid hela helgen, men i år packar man husvagnen och drar till Junsele! Så idag har jag fullt sjå att förbereda all god mat som ska med....Det brukar inte råda nån brist på det ätbara när jag och Katrin är i farten :-)

Fast det ska inte bara chillas framöver. Jag har ett mål som uppnås.....Jag SKA springa 5 000 m under 5min/kilometern. Låter kanske enkelt för Er vältränade typer, men för mig är det inte så lätt :-) Fast det går sakta men säkert framåt i alla fall. Det känns för roligt när man känner att man orkar mer och mer :-) I morse sprang jag på 5.17/km....Å jag ger mig inte!! Jag ska kämpa på tills jag klarar det!

Hejsvejs.

måndag 17 juni 2013

Förbjudet!

Huvvaligen! Det har tillkommit många förbud sedan nysoffan anlände har jag märkt.....Bla får man inte fika i soffan och än mindre dricka oboy. Å inte äta glass eller middag och absolut inte dricka hemkokad blåbärssaft....JOBBIGT! Det är ju jättetrevligt att sitta framför tvn och mumsa :-)) Förbudet håller väl i sig ett par veckor max kan jag tro?
Ja, här ser ni varför allt roligt är förbjudet numera.....En sketasnygg LJUSGRÅ soffa. Minsta lilla fläck kommer att synas :-)
Kuddar köpta hos Ellos, och gardiner från Ikea. Får väl an se hur länge dom rosa längderna får sitta uppe :-)
Tror att jag ska ta och spraya om renhornet igen. Vitt får det bli!
 
Nu gott folk, måste jag sno ihop en pajdeg inför midsommarens festligheter...
 
Puss å kram!söndag 16 juni 2013

40års FEST!!!

Yahooooo!! Vilken pangfest det blev i Lännäs Byskola igår kväll/natt. Lars och Harriet hade ordnat värsta partyt med massor av god mat och dryck :-)
 
Innan middagen var det mingel med alla gäster. Vet inte hur många vi var men jag gissar upp emot fyrtio pers! Här uppvaktar vi Lars med lite "bra å ha" grejer. Sånt som kan behövas då man blir 40. Bla en burk med Viagra och en ball-pump!

Den yngsta och coolaste gästen var såklart John!

Massor med smarrig mat, olika sorters pajer, potatissallad och mumsiga tillbehör. Ute fanns det grillar uppställda där man fick grilla jättegott kött!
 Sen var det bara till att mumsa i sig allt gott!
Herr OP Andersson var en självklar gäst vid bordet.....
Länsman hade kvällen till ära krullat till håret :-)
 Lars = En mycket nöjd och glad fyrtioåring!
Glada partyprissar! Det var full fart på gänget hela kvällen. Senare på nattkröken blev det både dans, disco och bugg! Trevligt värre :-)

Sent om sider äntrade gästerna sina cyklar och drog iväg hemåt. Kallt som tusan! Man blev som värsta isbiten innan man va hemma...Och klockan var nästan halv fem innan Linda hoppade i säng....Kul igår = trött idag :-))))

TACK snälla Lars och Harriet för att vi fick komma och va med på denna fantastiska fest!! Absolut högsta betyg. Jag närmar mig förresten själv 40-strecket och har börjat fundera på vad jag ska hitta på....men, hur ska man kunna toppa det här PARTYT???

Tjo flöjt!