fredag 31 maj 2013

Strålande tider :-))

Tjo ho!

Men, alltså!! Fy tusan va NICE att va ledig :-) Och redan klockan åtta i morse hade jag gjort bort springrundan. Skönt att göra det innan det blir för stekande hett. Det kommer att blir värre på eftermiddan.... Då ska det bli cirkelträning borta på Bränna. Hur i hundan ska jag orka med de?? Kan man låtsas att man ä sjuk?? Nej, det bara att bita i det sura äpplet. Ska man bli nå "spänstigare" är det väl träning som gäller.....Fast det kanske är liiite sent påtänkt.... Beach 2013 är ju liksom här.NU!!

Idag måste jag inta ryggläge i solstolen å bränna lite fläsk också. Man ä ju blekast i kvarteret i år igen. Åsså är det riktigt ÖL-drickar väder. Vilken tur då! Å helst för mig som har en systembeställning att hämta ut på Konsum idag. HÖ, HÖ, HÖ!!
Ölmagar passar väl också på Beachen?


torsdag 30 maj 2013

Sommarfest!

Idag är det sommarfest på Bakfickan, så Nova fick komma dit redan klockan nio i morse. Det passade bra för då kunde mamsen fara ut på sitt träningspass innan det blev för varm. 5 väldigt jobbiga kilometer blev det. Knepigt vad olika det är med dagsformen. Ibland går det gött som tusan, å nästa gång går det urdåligt...

Men, hörrni! vilket sommarväder vi har fått! Så här vill jag ha det JÄMT :-)) )) Igår kväll gallrade vi morötterna som redan har kommit en bra bit på väg i växandet, och Salladen har börjat skymtas i sina krukor, å sist men inte minst, igår åkte pärerna ner jorden. MUMS! Vad gott det ska bli när man får provsmaka dom egenodlade godsakerna.
Nova var inte så intresserad av potatissättning...

Nu gott folk! Är det full fart mot ledig helg!!! Ett sista pass, sen blir jag TRE DAGAR..

see you,
onsdag 29 maj 2013

SKRATTAPPEN :-)

He, he, he....

För alla ni som har lite barnslighet kvar i kroppen! Ladda hem "skrattappen" till mobilen och börja fåna er...Syrran hade av någon konstig anledning skrattappen i sin telefon under Lördagens grillkväll. Tror att det var en brorsa som ombesörjt hemtagandet av den fåniga appen??

Den är så djävulskt värdelös egentligen....Men, man kan inte sluta skratta. Här provar jag den på hos Morsan på morsdag, och den var ju lika rolig då som på Lördan, (fast det hade slunkit ner några vinglas vid Lördagens test)
Nova passar utmärkt med en skäggig mun. Appen är nog till för SURA människor. Ser du en sur citron, så stoppar du helt enkelt mobilen framför truten på surisen. KLART!! Bara att börja asgarva!! Det finns massor av olika munnar att välja bland, men, skäggisarna är roligast...
 
Vem tusan är det som kommer på alla olika appar?? Jag ska genast börja spåna på en egen App. Sen kan jag kanske ge förslaget vidare till Emil. För konstruera den själv är väl rakt stört omöjligt?
 
Ja, det var allt ifrån BARNSLIGHETS KOMMITÉN!!
 
Sätt igång och va lite fjantiga ni med. Ladda hem appen på stört! Behöver jag nämna att den tar sketamycket plats i telefen, och att den egentligen inte har nån som helst funktion....
 
Men, vad gör väl det?

tisdag 28 maj 2013

"Springdjävulen"

Jag måste ha blive skogstokig eller dragit i mig för mycket ångor från murkelkokningen. Igår kväll var jag var tvungen att dra iväg ut på en "springtur" igen. 7km blev det, och dessutom tyck man att de ä halvroligt.....Usch! Vad tusan har det tage åt en???

Sen har Nova och jag varit ute och mätat  olika sträckor med bilen, så nu vet jag exakt hur långt man springer åt alla möjliga håll. Herregud!!! Snart köper jag väl en pulskocka med...

Nej, skärpning behövs! Mera öldrickning å mindre springning får det bli :-))) Fast det blir nog en liiiiten springtur redan ikväll, för då är det dags för cykelkvällen på Bränna igen.

Tjoflöjt!

måndag 27 maj 2013

Förvälla murklor,

Jag berättade aldrig hur "himla mycket " murklor vi hittade igår....Ja, inte var det enorma mängder direkt. Men, det kanske är lika bra de, med tanke på hur giftiga fulingarna är :-)
Här ser ni skörden....Dom här svamparna ska bli mumsiga att göra sås av. Passar nog utmärkt till grillad älgfilé!

OM ni råkar hittar några murklor ute i skogarna och vill tillreda dom kommer Livsmedelsverkets rekommendationer här. Fast denna text har jag hittat i ett reportage från Aftonbladet år -99. Jag tror att Livsmedelsverket avråder helt från att äta murklor nu för tiden...

* Koka murklorna i två omgångar, 5 min varje gång

* Tre delar vatten, en del svamp, helst i bitar

* Vattnet slås bort efter varje kokning

* Använd inte lock

* Andas INTE in ångorna

Dessutom stod det att man ska äta murklor högst en gång per år....Herrejösses! Jag som tänkte ge mig ut och leta mera :-) Fast jag garderade mig och kokade i tre vatten och tio minuter varje gång. Nu jäklar gett väl gifte va borta???

Nån som vill komma och provsmaka på sås´n?

KRAM,

Proppmätt!

Tjo å tjim!! 

Vilket kalasande det blev hos min Mor igår. Vi tog cyklarna och tröade iväg till "hängna" på eftermiddan, väldigt sugna på TÅRTA! Och morsan hade i vanlig ordning bullat upp med värsta go´sakerna....Hon kan man lita på då det gäll å fika :-)
 Supergod Tacopaj slank ner i våra magar...
Negerbollar i stora lass, och sist men inte minst massor med tårta!! (spana in morsans nya, snygga bänkskiva)
 
Efter att vi vräkt i oss så vi mådde illa kom vi på att vi skulle ge oss ut och leta murklor....Så vi for iväg på en skogstur som tog flera timmar?Nova i full färd att bärga hem en murkla. Väldigt lämpligt klädd för en skogstur. Prinsessklänning och glitterskor....
 
När vi kom tebaks till Torpet, blev det till att fika igen. Man vort ju hungrig av att gå i skogen så länge....
 
Nu mot nya jaktmarker. SYNES!

söndag 26 maj 2013

De gå gött!!

Men!! Vad roligt det är när man känn att det går bättre å bättre att springa! Idag gick 5.5 km lätt som en plätt.....Konstigt nog, med tanke på att man svirade till klockan halv fyra i natt :-))

Syrran och jag roade oss med att grilla igår kväll. Och vi torde nog inte ha varit dom enda i Sverige som gjorde det.....Vilket perfekt grillväder!
 Chilimarinerad lax och kyckling stod på menyn. Mumsigt värre.
 Jodååå! Det slank ner både en och två fördrinkar medans vi skötte grillen :-) Det är ett tungt jobb, som kräver vätskekontroll...
Vört man bli nå less på grillat innan sommarn är slut??? Fortsätter värmen och solskenet så här blir det ju till att grilla var och varannan dag.
Och tillslut landade vi på STATION. Det var sketa längesen jag var dit, så det var på tiden. Persans hade förresten kvällen till ära invaderats av ett gäng från Byvattnet! Flera ur familjen Kangas fanns på plats, trevligt värre :-))
Det här var också trevligt. Tänkte hiva iväg den här Kappahl tidningen i sopsorteringen, men upptäckte att där fanns 100kronors rabatt! Tackar :-) 
 
 
Nä, nu måste jag fortsätta att försöka få tag i min mor. Det är ju MORSDAG idag! Jag vill ha tårta!!!
 
 
Tack och adjö, 

lördag 25 maj 2013

Gräsänkling!

Hej å hå! Nu är man gräsänkling på riktigt.....Inte bara på veckan. Nepp! Jag har "föräldrafritt" hele helgen. Och igår kväll var jag dessutom utan barn också. Dom fick sova över hos farmor. Å vad gör jag då?? Jo, går å lägg mej! Inge bus så långt ögat når :-) Men, det finns en anledning till det. Jag ska ju iväg och slava på hemtjänsten idag. Tack till farmor som tar hand om barnen.

Men, ikväll = Då blir det annat ljud i skällan..? Hade tänkt att umgås med syrran hela kvällen lååååång, för imorgon har jag tagit SEMESTER!! Nu jämarn ska isen på kylning och Mangodrinken ska äntligen göras! Och drickas :-))))
Igår fixade jag lite kuddar och sånt till altanen. Dom får väl ligga där tills soffan till vardagsrummet dyker upp.
Också har jag "ansat" mitt olivträd som jag försökt att övervintra. Trädet var ju fint ifjol. Frodades som tusan ute på altanen. Men, jag hade ingen lämplig plats för det på vintern, så trädet är i princip dött! Halva sidan har några ynkliga grenar som lever. Trädet får stå där ute en stund...får väl se om det åker i soporna snart eller? Utifrån vägen ser det ANSKRÄMLIGT ut!!

Puss å kram,

fredag 24 maj 2013

Tur x 2...

Hö, hö, hö!

Igår kväll roade jag mig med att skrapa tre trisslotter som jag bytt åt mig på Ica Nära, Bredbyn. Det slutade med "värsta" storvinsten! 120kr...INTE illa med mina mått mätt. Brukar ju aldrig vinna nånting :-) Så nu ska jag håva in fyra nya lotter, och då blir det storvinsten, jag känne på mig! Härligt...

Sen hade jag en himlarns tur med en annan grej! Jag får SEMESTER när Lisa tar studenten!! Semesteransökningen låg ju jävligt risigt till. Jag skulle inte få ledigt eftersom det inte finns några arbetare...Kändes surt som tusan!! Jag jobbade när Ethel tog studenten med. Så jag tänkte att den här gången ska jag då ta semester så man få vara med. Men, igår fick jag ett meddelande att semester blir av ändå!! Lovely :-)))) Undra om det är Amerika-resenären som rycker in?? En få tacke!  Än vem det är.

Idag gott folk!!

Är det VÅRMARKNAD utanför Konsum, Skorped. Det ska säljas grönsaker, frukt, blommor. Så knalla iväg dit och gör nå fynd. Det ska jag göra i alla fall.

Marknaden har ÖPPET mellan 11-18 och dom bjuder på kaffe. Schösst!

Tjingeling,

torsdag 23 maj 2013

GRATTIS Rikard Wallin!!

Nu ni!! Skorpeds sötaste PÖJK har gått å blive stor!
 
GRATTIS Rikard på 40-årsdagen!! 
 
Det här är några år sedan....Kortet är taget i lägenheten som jag och brudarna från Hädanberg delade när vi gick gymnasiet :-) Känner mycket väl igen skåpluckorna!! 
.
Å här är Rikard, jag och "mina" andra Skorpedsgrabbar ute för att fira nått jubileum med alla Skolklasser!

Rikard, hoppas du får en trevlig dag och ät mycket tårta för bövelen!

Jag hade en specialpresent som jag skulle skicka med posten till 40-åringen, men han bor ju i stan numera, och jag kunde fågeln inte hitta nån adress! Tur att RW har en mamma som jobbar här på Konsum....hon var snäll och tog paketet med sig :-) Tackar!

Bye, bye!

onsdag 22 maj 2013

Ledig igen :-)

Tjo ho! Då går jag in på ledig dag nr 2! Att vara ledig två dagar i rad hör inte till vanligheterna direkt. Men, eftersom jag inte jobbar riktigt heltid så blir det värsta lyxet ibland...

Igår var det premiär för motionskvällarna här Skorped. Massor med hurtiga typer hade letat sig upp till Bränna. Uppskattningsvis ca 30 pers!! Bra jobbat motionssektionen :-) Nästa Tisdag är det dags igen, så var beredd och ta tillfället i akt att motionera lite under trevliga former....Själv drog jag till och "småjoggade" upp till Lännäs medans barnen tog cyklarna. Usch! Vad jobbigt det var, vi hade ju liksom redan sprungit fyra kilometer nån timme tidigare.

Lite bilder från Brandbils besöket på Skorpedskolan:
 Nova cyklar en runda i väntan på att Brandkillarna ska dyka upp.

 Frågorna haglade över Brandmannen....Barn i den här åldern vill ju veta ALLTING!

Här visas det hur skumsläckning går till. Väldigt intressant!

 Det här var populärt! Provkänna på skummet. Ja, jag gjorde en skumboll jag med...
Och sist men inte minst drog Brandmännen igång sirenerna såklart!!

Vi fick också en liten lektion i första hjälpen och hjärtstartare. Ni kommer väl ihåg att det finns en hjärtstartare borta vid stora entrén på Servicehuset?? Bara att hämta från lådan på väggen där om det skulle hända en "situation"! Det kan rädda liv!! 

Ut i trädgård.NU

tisdag 21 maj 2013

Brandmän...

Ho, ho, ho! Idag har jag ledigt, nedsättning pga kvällsskiftet. Känns bara fint de!  Och dessutom ska jag få fara bort på Bakfickan och titta på en brandbil....(tittar nog mest på Brandmannen jag).

Nova ville inte missa denna "happening" på förskolan, så det är klart att mamsen ställer upp och hänger på! Man kan ju alltid råka lära sig nått nytt om man har tur :-))

Kanske är det "mina kompisar" ifrån sotelden som dyker upp??

Nu mera KAFFE!

måndag 20 maj 2013

VM-GULD!!!

Grattis Sverige!!! Till VM-guldet :-)

Härliga tider!  


söndag 19 maj 2013

Wow!!

Men, skitt!! Vad jag gillar sommarn! Det här är ju rakt för härligt....Dagen har fördrivits med allt ifrån springtur till kyrkobesök....Åsså gräsklippning, glassätning, midsommarplanering och solning såklart...

Igår kväll blev det precis som jag utlovade tidigare, dvs grillning! Gött som tusan med ett kallt glas vitt vin till. Sen roade jag och Oscar oss med att "törglo" på Melodifestivalen...inte äre nå mycke att se på direkt....men, det är roligt att speja in alla scenkläder och sånt :-) Dom spökar ut sig hur som helst...
Och ikväll har jag "spökat" ut mig i mitt SVERIGE-linne. HEJA SVERIGE!!! Nu bärgar vi hem VM - guldet!!!
Så här slutade det för Nova igår kväll. Hon lyckades fläka upp ett sår fram på stortån då hon fick den i kläm då hon drog igen glasdörrarna på altanen. Tur att jag är rustad med sår-stripes, så jag drog ihop det hela och bäddade in tån...Ikväll tappade hon bandaget så jag fick kolla upp det lite, och det var inte så djupt som jag trodde igår. Bra det då, då läker det ihop på några dagar.
Och här har Nova tappat sin andra tand! I morse ramlade den ut. Nova är helnöjd över den nya gluggen, och har lagt mjölktanden i ett glas med vatten och längtar till imorgon då hon får se om Tand-fen har varit i farten nått :-))))

Ja, jag undrar om den däringa fén kommer förbi nåt i natt?? Själv ska jag fortsätta att heja fram VM-guldet så jag har ingen aaaaaning om nån Tand-fe....

Puss/puss!

lördag 18 maj 2013

Strålande tider!

Jämarn! Vilken sommarvärme som kommit på besök. Hoppas det blir långvarigt! Åsså är jag dessutom ledig i helgen = Nice!

Igår var det dags för ytterligare ett pass på Cirkelträningen. Tror vi va 15 deltagare. Väldigt populärt....hur det nu kan vara det?? Springa runt som ett tok och bli alldeles slut på :-)) Efter att v i slavat klart borta i gympasalen blev det grillning hos Näsströmmarna längre bort i byn. Väldigt trevligt! Nu jämarn är grillsäsongen här!! Jag ska ta och slänga ner lite kött i marinad idag med.....Soligt väder är lika med grillväder :-)

Idag har jag brännt iväg på affärn och köpt ett lass med frusen mango! Så ikväll ska jag testa att göra en "Frozen Mango Margaurita"!! Måste ju belöna mig själv med nått gott när jag har lyckats med att putsa ALLA glasen på altanen idag.....Jobbigt....


Tack å huj!

fredag 17 maj 2013

Mooorning :-)

Hello out there!

Ny härlig vårdag i sikte....och för min del gäller att sitta å vakta telefon, OM resursplanerarna skulle ringa. Jag har ett såntdäringa poolpass idag, som fortfarande är obokat. Så då är det bara att vänta på direktiv vart i tusan man ska åka och jobba nånstans...

Själv hoppas jag att jag förblir obokad. För då har jag fått till uppgift att putsa fönster borta på Servicehuset...Trevlig sysselsättning en sån här fin dag. Dessutom har jag rotat fram min Kärcher fönsterputsmaskin, så nu jäklar ska här putsas!!

Nu är det full fart mot LEDIG HELG!!!  Å det verkar bli grillväder hele helgen :-)))))

torsdag 16 maj 2013

Bärodling säljes!!

Nu hörrni!

Nu går det att rycka in Överå Bärodling som är till salu! Gillar ni jordgubbar och vill ha en kul sysselsättning?? BRA, då ringer ni Bengt Westman och resonerar. Pris: 60 000kr! Funderar själv på att slå till :-) Då vet man ju vad man ska göra om sommarn i alla fall.
Kanske kan jag utöka och börja förädla jordgubbarna på nått vis.....Jordgubbssylt, Jordgubbslikör, jordgubbsvin, jordgubbsbrännvin!! Ja, nu känn jag att det hela blev ännu mera intressant. Ska genast börja räkna på detta. :-))))


Tjo flöjt!

onsdag 15 maj 2013

Sätta morötter :-)

Äntligen!! Nu ikväll har jag och barnen satt årets morötter. Mums, vad gott det ska bli att knapra på i sommar....Mycket godare än godis och glass? Vi ska försöka få ner rucolasallad, potatis och lite annat också såsmåningom. Jag skulle vilja prova att odla egna majskolvar, men, det torde väl vara svårt som tusan.

Annars då? Jo, jobb å jobb å jobb....och efter arbetet blev det en liten "springtur". Usch, vad det tar på en latrok!! Å sist men inte minst kokade vi en supergod tacosoppa till middag. Min Mammas Mumsiga recept. Tur det blev över till matdosan :-)))

Kolla in! Vilket fint armband jag fick av "Amerikafolket". Passar mig utmärkt...TACKAR!!

Nu mina vänner! Mot klädprovning....Måste checka av kläderna jag fick hem från Zalando igår,

God bye!


tisdag 14 maj 2013

Tralalaa!

Ho,ho,ho! Vilken tur jag hade idag.....En jobbarkompis skulle över på Bredbyn och kunde hämta hem två paket till mig! TACKAR!!

Och sen ikväll var det särskilt  roligt att öppna posten... Mina fyra triss hade dykt upp.
Ja, nu vann jag ju inte riktigt så här mycket pengar...Men, väl 60 välbehövda kronor! Plus att en triss fortfarande ligger oskrapad å väntar :-) Jag tror på bättre vinstchans om man väntar ett tag mellan skrapen...?
 
Sen hade även mina markisvävsprover kommit som jag beställt. Ibland sitter det inte fast. Skickade efter fem prover igår och redan idag fanns dom i min brevlåda. Hade liksom tänkt att jag skulle dra till och byta tyget själv......Hur svårt kan det va????? Ja, ja, det är inte bestämt än :-))
 
VI SES,

Ugnstekt fläskytterfilé

Hej hopp!

Vill ni göra nått gott  och enkelt till middag? BRA! Far först på Konsum och ryck in ett stycke fläskytterfilé på extrapris. Sen är det bara att sätta igång:

Ugn 200 grader. Putsa filén, salta, peppra och pudra över kött/grillkrydda runt hela filén. Släng sedan ner klumpen i en lämplig ugnsform. Vispa ihop 3dl matlagningsgrädde med 1tsk sambal oelek, 1tsk kött/grill (ev lite salt/peppar). Häll alltihopa över filén.

Skjuts in i ugnen! Skala potatis och koka å fixa till en sallad. När potäterna är klara är det troligen dags att bärja ut fläskytterfilén ur ugnen. Låt vila en stund och skär sedan i tunna skivor.

GOTT!!! Och ENKELT!!

måndag 13 maj 2013

Varför köpa nytt??

Kuckeliku!

God morgon där ute! Åh, vad härligt att sitta med kaffekoppen och titta ut å se hur det spricker upp och blir soligt!! Hoppas det håller i sig :-)

Ja happ!  Nu är vår gamla soffa utkastad till garaget för att senare i veckan åka iväg bort på Återvinningen. Containrarna är på plats här i Skorped under veckan. Så har ni också fullt med rat där hemma, då är det dags att bränna iväg med dyngan. Själv har jag bilen full och ska fara bara det öppnar fram på eftermiddagen. Helsicke, vilket jävla rat man samlar på sig!!
Säjer hej då till den här soffan, som verkligen har sett sina bästa dagar.....Söndertrasad på flera ställen!
Å rustad som man är, var det bara att hämta ner en annan gamm-soffa från övervåningen, så nu har vi SÅ fiiiint i vardagsrummet. Funderar rakt på att ringa å avboka den nya MIO-soffan....

Nu gott folk: Mot kaffepannan!!

söndag 12 maj 2013

Helg...

Så där ja! Då har en annan gått på "helg"....  Härligt, vad ska man då hitta på? Hoppas det blir fint väder, då kan jag alltid spendera dagen ute i trädgården :-)

Ähhh! Nu säj jag god natt.

lördag 11 maj 2013

Pissigt!

Usch, vilket dyngväder!! Regnar för fullt och kallt som tusan....Sverige är för härligt??

Jag som hade tänkt flytta en massa stenar i rabatten idag....det får nog bero en liten stund till? Det blir ju inte roligare av att det regnar direkt....Sen måste jag ut och bärga en padda igen. Dom trillar ner i dammen hela tiden och tar sig inte därifrån. Dom två som hade ramlat dit här om dagen gjorde då det bästa av situationen. När jag kom hem ifrån jobbet hade dom fullt samlag.....Det fanns väl inte så mycket annat att roa sig med där nere. Å inte kan dom va kräsen på vem dom ska gosa med heller. Det fanns ju bara dom två :-)

Nu ett litet kom ihåg till alla stationsbor!!

Idag är det den årliga "vägsopardagen!!"  Så ladda upp med sopar, skottkärror och spadar å va beredd....kl 15.00 är det dags att börja sopa utav bara tusan :-)

Bye, bye,

fredag 10 maj 2013

Must bye :-)))

Helloooo my friends!!

Skitt - pommesfritt!! Vilken "snöggen outfitt" jag råka ramla över igår kväll när jag surfade in på www.nelly.com :-)

Det här måste jag bara rycka in! Snyggt som tusan....Å kolla in skorna.....Men, när ska man använda dom??? Å vita brallor, det blir ju lagom snyggt efter att man hällt några rödvinsglas över dom??

Skitsamma! Jag köper alltihopa ändå!!


Nu mera kaffe så man kvicknar till, man är ju alldeles "lömmen" efter springningen igår :-)

Skål,


torsdag 9 maj 2013

yes!!

Hö, hö, hö! Vilken tur att jag pricka in och va ledig igår då det var strålande sol! Jag hann kratta klart runt tomten och sen på kvällen fraktade vi bort alla högarna, med hjälp av Oscars fyrhjuling.

Idag verkar det bli dassigare väder. Regn och rusk! Men, det kan ju skina upp senare idag förstås :-)

Nu till dagens viktigaste fråga:

VEM ska rädda dom två paddorna som trillat ner i dammen??? Det är samma visa varje år. Paddfulingarna vaknar till liv efter vinterdvalan och sen hamnar dom alltid nere i dammen. Det är inget vatten där, så dom kravlar bara omkring på botten och kan inte komma upp....

När jag var liten var jag en hejare på att fånga grodor och paddor. Det tyckte man va jätteskoj!! Huvvaligen! Nu vill jag absolut inte ta på dom om jag slipper. Konstigt??

Vört man kan hä dom på grillen ikväll? Njaeee.....Ni vet väl förresten om att KONSUM har öppet idag!! Då kan man ju köpa nått gott istället för att äta paddor.

Puss/puss,

onsdag 8 maj 2013

Tjo ho!

Kuckeliku!!

Vilket härligt väder det blir idag!! Perfekt då jag ska hålla på ute i trädgården. Krattningen är inte riktigt klar, också måste jag se över rabatterna. Funderar på att "bygga" om dom litegrann :-)) Sen finns det en bamsestor trappa/trädäck till altanen som vill ha lite omvårdnad, dvs inoljning...Fast det får nog bli en annan dag. Jag glömde liksom att köpa oljan när jag var på Nordemans Jern i förra veckan...

Men, först en motionsrunda i mina sprillans nya springskor. Jämarn, vad snabbt man sping i dom här Adidas skorna??
 
Hejsvejs!
 

tisdag 7 maj 2013

Trött...

Igår då var man då så "jäkla" hurtig....Vi hann med allt möjligt på kvällskvisten! Men, ikväll då har vi inte gjort ett enda skit :-))) Ja, förutom lite tvättberg, men det räknas ju knappt...

Ja, ja, det här betyder nog att jag kommer att ha massor av ENERGI imorgon när jag har min lediga dag. Ska genast börja fundera vad vi ska hitta på då!

Natti, natti!! Nu bär jag upp Nova, som förövrigt legat och sovit på soffan sen klockan halv sju. Hon är absolut tröttast i familjen :-))måndag 6 maj 2013

När dyrt blir billigt!

Mooohahahahaaa!!

Vilken rolig överraskning det blev idag när jag mot förmodan svarade på ett dolt nummer som ringde på mobilen :-) Det var killen från Miomöbler som talade om att han hade dubbelkollat lite efter att jag var in och beställde soffan igår, och kommit fram till att totalsumman var fel...Det rätta priset skulle vara 2 600 kr BILLIGARE! Otrevligare samtal har man ju fått ibland. Så nu har jag fullt sjå att tänka ut vad jag ska köpa för dom där 2 600 kronorna som jag just fått alldeles gratis :-))) Ett nytt bord kanske? eller en tv-möbel? eller, eller...

Jag sover på saken = Goood night!

DYRT!!

Huvva! Vad dyrt det blev igår i Övik....Insåg ju att MIO också hade Söndagsöppet, så äntligen är soffan beställd! Härligt, snart slipper man sitta i en söndertrasad soffa....eller snart å snart, det var sex till sju veckors leveranstid på soff-aset :-)) Men, den som väntar på nått gott?

Sen blev det en massa andra inköp med, då jag liks hade plånkan framme, ett par nya springskor, en parfym och regnkläder till Nova. När börsen blev tom brännde vi iväg hemmåt igen och började kratta på tomten. Det är rakt en rolig sysselsättning! Man, ser hur allt börjar spira och gro under allt dött gammalt rat som man räfsar bort :-)

Jahapp! Nu är det bara att vänta på att Resursplanerarna ska ringa och "stärme" iväg en nånstans....Mitt poolpass är obokat fortfarande, hoppas dom skickar mig till Solberg!! Nära och bra...

bye, bye,

söndag 5 maj 2013

Succé!

Vilken succé det har blivit med cirkelträningen! Igår var vi hela 14 stycken tappra deltagare, som plågades stenhårt under en timme! Jämarn, vad vältränade vi ska bli :-) Och ALLA kan va med....Man gör ju övningarna i egen takt :-) Träningen känns i mina muskler i dag kan jag säja!

Det tränades en hel del på vedbacken igår också. TACK Annica för hjälpen....Det blev mycket roligare då du var med.
Det här måste va pedanter som ha staplat!! Exakt rakt och jämnt....Nu ska det "bara" krattas bort allt rat som veden drar med sig, sen är det KLART för denna gång :-)
 På kvällen belönade vi oss med en frosen strawberry Margaritas!! Dom är bara SÅ goda!!
Den här läckerheten satt som en smäck efter att vi vräkt i oss Oscars goda potatisgratäng och grillad kyckling :-)

Hej hopp! Idag äre Söndag och jag sitter å funderar om jag ska bränna till stan eller inte???

Tjoflöjt,

lördag 4 maj 2013

Schysst, men inte snyggast..

Nu har Ikea möblerna landat på plats i hallen. Perfekt med mycket förvaringsutrymmen. Men, jag är tveksam om det blev nå snyggare än förut....Ja, ja, det må inte hjälpas, har man miljoner prylar å rat som ska gömmas undan "gett" de finnas lådor att stoppa det i.
Byrå och skoskåp från billiga Ikea. Möbler därifrån kostar nästan ingenting alls :-) Fast dom håller väl därefter också?
Orkidén jag rykte in igår när jag va över på Bredbyn är väl dyrare än skoskåpet, ha, ha, ha!

Elementet är ÄNTLIGEN färdigmålat! Tog ju typ bara flera år...
 
Ja ha, gott folk! Vad händer idag då??
 
Joooo! Länsman har ledig helg, så nu är man på G!! Ska fortsätta med mina målningsprojekt, också blir det hårdträning borta på Skolan nu kl 10.00. Cirkelträning! Välkomna dit om ni vill bränna nå fett såhär på Lördan...
 
Sen bör man väl hä ut sig å stapla ved idag också....Tur de ä Lördag, då kanske det går att lura ner en Norrlands Guld medans man slavar på vedbacken. Borde ju bli pyttelite roligare då :-)))))
 
 
Hejsvejs! 

fredag 3 maj 2013

Pantfiffel :-)

Hö, hö, hö!!

I Piteå där finns det påhittiga tjyvar minsann! Läser i ÖA om två skurkar som lurat till sig 11 000 kronor med hjälp av en och samma pantflaska! Dom tog helt enkelt ett snöre och band fast i flaskan....å sen vare bara att panta flaskan och sen dra tillbaka den om och om igen.....Fågeln, va drygt! Fifflarna måste alltså ha dragit "flaskaset" 5 500 gånger för å få ihop den nätta slanten....och sen åkte dom fast också! Ha, ha, ha :-)
 
Den här killen, han har nog ärligt förtjänat sina pantflaskor i alla fall! Nått för Piteå-skurkarna att ta efter??

Mera kaffe!

torsdag 2 maj 2013

Packad..

God moorning!

Åh! Vad trögt det går med mina måleriprojekt....Men, det är inte för att jag är lat. Nej, först tog den vita sprayfärgen slut, å nu har den enda penseln jag ägde torkat ihop, så nu är det ofrivillig paus i målandet! Måste åka över till Bredbyn och besöka "Edvarssons" för diverse inköp nån dag. Å penslar, det finns här hemma på våran schyssta KONSUM affär! Så dom kan jag rycka in redan idag :-)

Igår hamnade äntligen det nya skoskåpet från Ikea på plats i hallen! Snyggt som tusan blir det, förutom benen på skåpet. Dom va då ful som stryk. Det måste jag åtgärda.....sen verkar det bara vara gipsskivor på väggarna i hallen, så det är väl bara en tidsfråga innan skåpet ryker i golvet!! Ja, ja, lägger ut en bild på skönheten senare, måste bara städa upp lite först.

Nu ska jag se hur det går för storpackaren Nova Näsström....hon har fullt  sjå med att packa ryggsäcken! Hon ska få sova över hos farmor ikväll, så nu är hon på G!!!

 Synes,

onsdag 1 maj 2013

12 år sedan??

Jag har nog inte missat en "sista april brasa" här i Skorped på 12 år. Men, igår var det dags! Det var så varmt å skönt att sitta på altanen efter grillningen så där blev jag kvar....Ja, vi var några fler också :-) Surrade om ditt och datt, och barnen smällde smällare och sköt raketer för fulla muggar. Kusinerna Nelia och Mira var också och hälsade på en sväng. Det var skoj!!

Sen var det bara att gå å lägga sig för min del. Det är ju jobb tametusan varenda dag!! Jag vill ha ett jobb där man är ledig helger OCH "röda dagar". Vilken dröm det skulle va :-) Så vet ni av nått sånt schysst arbete.....hojta te mej! Jag är öppen för alla förslag....?

Hej å hå! Då äre väl bäst att hä iväg sig på jobbet då. Hade jag vart ledig idag skulle jag ha brännt iväg till Åhlens garaget och spejat in alla snygga bilar! Det är hur lääänge sen som helst jag var dit :-)

Ha en HÄRLIG första maj där ute!!