torsdag 28 februari 2013

Kom ihåg!

Ett litet kom ihåg:

Föräldramöte, Skorpeds Skolan ikväll, kl 19.00!

Jag ska själv försöka masa mig iväg dit. Får väl se hur benet mår imorgon efter all "gåning" som blivit under dagen. Jag var ute på "långfärd" tidigare idag med. APT på jobbet. Det blev ganska drygt innan jag kom fram. Tur att jag fick lifta hem med chefen efter avslutat möte :-)

Men, det är bra att röra på sig! Vila sig frisk har väl aldrig gått? Det är träning som ska fixat!! Ja förutom då det gäll magsjukan.....Då är det ett måste med ryggläge för att överleva :-)

Syns tonight!

Sjukgymnast?

Jösses! Vad det är rakt tråkigt att va handikappad....

Men, Jag känner i alla fall att det blir bättre i vaden :-) Vilken jäkla tur da! Tänk om jag hinner bli frisk till nästa vecka?? Ho, ho, ho!

Igår hade jag sån tur att "Micrafärdtjänsten" kom förbi och erbjöd mig att åka med bort på affärn. Bra! Då fick jag kaffesällskap också. Det blir rätt så törigt att sitta hemma själv och uggla.
Hittade den här bilden på jag och syrran i mitt webbalbum. Den här kvällen avslutades visst på Olympia :-)  Och sen på natten fick jag gå husesyn hos en Fjeldsethare på Bredbyn också! Snyggt som tusan var det där.
 
Ja, ja! Skit samma. Nu måste jag ladda upp för att ringa till sjukgymnasten. Det var ju liksom läkarens rekomendation. Tyck jag kan träna upp harn bene själv ja! Hur svårt kan det va??
 
Tjoflöjt!
 
 
 
 
 

onsdag 27 februari 2013

Nu ä jag less!!

Nej, nu är jag trött på det här....Tredje dagens sjukskrivning å jag är redan döless!! Har liksom ingen ro att ligga med högläge. Hur kul är det att roa sig med att slötitta på "Hem till gården", och efter det fortsätta och glo på "Utvandrarna" i flere timmar :-)) Tur det finns obegränsat med kaffe i huset i alla fall.

Idag har jag ringt till Försäkringsbolaget. Genom Kommunal har man ju en olycksfallsförsäkring. Så nu jävlar äre PAY BACK TIME!!! Nu ska jag roffa tebaks lite av medlemsavgiften som man har ävles å betalat i tusentals år....

Ja happ! Vad ska man göra nu då??

tisdag 26 februari 2013

Trasig vadmuskel...

Ja happ! Det blev till att uppsöka Mr Doktor till slut ändå. Trodde att jag skulle kunna smita undan det....Men ICKE! Igår blev det till att älga iväg hälsocentralen på Bredbyn och därifrån blev jag skickad vidare till Akuten för ytterligare undersökning. Tur att syrran ställde upp som privatchaufför, och Katrin tog hand om barnen. Tackarrrr!

Summan av det hela då? Jo, efter röntgen och en grundlig undersökning, som gjordes en snygg Akutläkare blev diagnosen en eller två muskler trasiga i vaden. Herr Doktor var typ helsäker på att det inte var hälsenan som slitits av.... Men, blev det ingen klar förbättring på två veckor måste jag höra av mig igen, för då kunde det vara hälsenan ändå. NEJ TACK! Hälsena av = Gips i åtta veckor!

Nu är "återhämtningstiden" enligt läkaren cirkus tre veckor. Benet lindades och musklerna ska självläka. Har man tur går det fortare, fast det kunde ta längre tid också....Usch å fy! Både slalomåkningen på sportlovet och den planerade fjällsresan ligger i risigt till!

Nä, nu jävlar äre slutsportat för min del!! Nu håller jag mig till öldrickning hädanefter! Det är en helt ofarlig aktivitet :-)))

måndag 25 februari 2013

Dynga!!

Förbannat! Nu fick Länsman börja veckan med att sjukskriva sig......Inte bra! Sjukskrivning är liksom inte min starka sida....Men, det går för fågeln inte att jobba när man knappt kan ta sig fram, jag går ju sämre än gamlingarna jag ska sköta om.....Å inte går det att köra bil heller. DYNGA!Tur att jag kunde låna hem ett par gamla kryckor ifrån hemtjänsten, så nu kan jag hoppa mig fram i alla fall.

Ja, ja! Nu blir det kaffe å högläge resten av förmiddan,

söndag 24 februari 2013

Invalid!

Jahapp! Slalomkarriären blev kortvarig.....Totalt obrukbar efter ett fall...Dynga!! Nu blir det till att halta sig fram på skidtävlingen i Vårby idag. Annars, förutom skadan var det en superfin dag i Bjästabacken. Solen sken hela dagen!

Efter slalomresan blev vi bjudna till Lännäs.....Mexicomackor stod på menyn! Mycket gott och trevligt :-)

Bäst att linka iväg mot duschen så kanske man kvicknar till.

Bye, bye,

lördag 23 februari 2013

Mot Bjästabacken!

Härliga tider!! Strålande sol och ledig helg!! Fikat är packat och nu drar vi iväg mot Bjästabacken för slalomåkning. Premiär för denna vinter....Jämarn va gött de ska gå..??

Och igår kväll var det längdskidåkning som gällde. Plågade mig 13km med fullt klubb under skidorna. Gick trögt som tusan. Vilken TUR att syrran bor granne med skidspåret, efter jag åkt klart snärtade jag in till henne för vätskekontroll....Å det var inte blåbärssoppa hon bjöd på. Nepp! En kall, god öl fick denna utpumpade skidåkare. Tackarrrr!!

Nä, nu måste jag checka var jag har solbrillorna,

Hörs å syns!!

fredag 22 februari 2013

Bredbyn x 3

Tralala, det blev till att hälsa på i Bredbyn tre dagar i rad för mig....Först med Nova till hälsocentralen, dagen efter kurs i demens, å igår fick man härsa iväg på ett poolpass till andra sidan skogen. Idag håller jag mig för fågeln på hemmaplan....förhoppningsvis.

När jag är ute på poolpass har jag kommit bästa knepet vad gäller samtalsämnen med dom "okända gamlingarna". Jag berättar helt enkelt att min farfar va´n Artur Edström ifrån Degersjö!! Lätt som en plätt! Samtalet är vips i full gång och jag får höra värsta historierna om den starke, svärande muraren ifrån Degersjö! Enkelt å bra...

Nu kokar kaffet :-)

torsdag 21 februari 2013

Poseidon!

Hej hopp! Poseidon bygger ut....Bra, då torde man rymmas om man ska dit nån gång. Åsså ska båten ha öppet en timme längre också, till 02.00!

Fast när jag tänker efter passade man nog bättre i Syrrans gamla båt...
Här drar båten iväg till Hällvattnet!
 


onsdag 20 februari 2013

Sörgården,

Idag har det varit en bra dag på jobbet. Alltid intressant med lite utbildning emellanåt! Eftermiddagen fördrevs på Sörgården där hemtjänstare och vårdare förhoppningsvis blev lite klokare i ämnet demens. Usch å fy! Måtte man inte drabbas av det....en del är ju bara typ 50 år när dom insjuknar :-(

Ikväll var det egentligen dax för möte med SSK-gruppen igen, men p ga manfall är mötet uppskjutet....Så nu har gruppmedlemmarna ett tag till på sig att spåna på värsta ideérna :-)

Nähäpp! Nu måste jag rusta fram symaskin och designa om några kläder..

Hejsvejs,

tisdag 19 februari 2013

Ruinerad...

Huvvaligen! Vad dyrt det vort i stan idag....Hur i helsingland kan man betala femhundra spänn för två blomkrukor med tillhörande växter som troligtsvis är döda inom en vecka?? Snygga krukor var det då i alla fall. Så länge dom nu får stå kvar på fönsterbrädan.....dom är väldigt stora och rangliga så det är väl bara en tidsfråga innan krukorna hamnar på golvet :-) Så troligtvis blir jag utan både krukor och blommor inom en snar framtid.

Första anhalten för dagen var Novas besök hos Doktorn. Å det gick snabbt och lustigt. Typ fem minuter så var det klart, med spruta och allt! Men, vart har Dr Lage Norberg tagit vägen? Det brukar ju vara han som sköter om barnen när man är på Vårdcentralen...

Sen irrade vi iväg till stan och gjorde en massa ärenden. Ja, jag slank in på Systemet också....Köpte bl a en flaska av Per Morbergs Rosévin. Hoppas på provsmak i helgen.... och sen bar det iväg raka spåret hem å in på Konsum, för där hittar man alla varor man behöver. Lugnt och skönt!

Det är nog en sån här mumsig rätt man ska ha till vinet.... :-)

Tjoflöjt!

måndag 18 februari 2013

Kämpa på!

Då var veckans första skidträning avklarad....11km för mamman och 6km för sonen! Dottern lämnades hos farmor. Hon är liksom lite underligt klen fortfarande. Klagar i huvudvärk varenda dag, och ser blek ut....Not god! Hoppas hon inte blir sjuk tills i morgon då hon ska till doktorn, eller få se nu...det är väl då man ska vara sjuk??

Fy tusan, vad en ledig dag går fort! Och idag blev det liksom inte som man tänkt när strömmen vips försvann i ett par timmar. Typiskt! Precis då jag va på väg till affärn....Fast, strömavbrottet var inte så dumt ändå, för då kunde jag hålla på med "hemläxan" från SSKs framtidsgrupp. Att sitta och tänka ut schyssta idéer, det gör man lika bra utan ström :-) 

Tjingeling,

H&M

Skitt! Va snögge skor jag klickade hem ifrån H&M här om dagen...
Tro när man ska få sprätta omkring i dom här då??

Jag köpte inte bare skor. Nä, det slank ner lite utav varje i varukorgen....Men, vad besvärligt att man inte kan få hem HMs paket med posten. Går bara att hämta å lämna tebaks på Åkerströms....Fast, då får man ju hälsa på där ibland a :-)

Å här är värsta raketbilen som jag fick äran att driva igår :-) TACK, syrran för lånet!! Jämarn, vad jag kände mig cool när jag va ute å rattade den här...
 
Nä, nu ska jag fortsätta att vara ledig!

söndag 17 februari 2013

Köksa...

Då så! Nu är sonen på väg mot Kommunskidan i Moliden. Å själv ska jag försöka agera köksa till skidlägerdeltagarna....Borde väl gå bra :-) Det är ju inte svåraste rätten på denna jord som står på menyn, makaroner å körven!! Åsså är vi två kockar som hjälps åt. Det kan rakt inte misslyckas....

Harne ä inte sämste måltiden.....Mums!! För stora och små,

Bäst att sätta fart da!

lördag 16 februari 2013

Billån!

Så där ja! Då har man varit till syrran och lånat ett stycke rekorderlig, pålitlig bil. En grön gullig sak med en falsk mercastjärna där fram. Imorrn ska jag ragga runt hela byn!

Och jag å Nova får husera alldeles ensamma i natt....Föräldrafritt med andra ord :-) Synd att Nova redan gjort mört, så jag får inge sällskap ikväll. Ja, ja, jag hoppar väl i säng jag med, då gör man ju inge annat dumt i alla fall...

Sweet dreams

Mot Riksskidan!!

Hä iväg er nu gott folk. Mot Arnes skidspår i Mosjö och åk Riksskidan!! Pengarna går till cancerforskningen.

Sen har Byfadderprojektet Haiti lyckats få företagare att sponsra pengar per varje åkt kilometer....Så ju längre du åker, desto mer stålar skänker dom!! Bra va??

Så spänn på er skidorna och dra iväg.....Själv står jag och serverar kaffe :-)

VÄLKOMNA!

och åk utav bara klåen...

fredag 15 februari 2013

Skidåkning!!

Vad roligt det känns när man åkt 13 km längdskidor och känner att det går ganska GÖTT!! Alltså, då menar jag såklart gött med mina mått mätt.... :-)

Ja happ! Annars då? Jo, det laddas för fullt inför SSKs Skidläger som drar igång imorgon Lördag. Då ska Skorpeds ungdomarna träna skidor som aldrig förr! Kommer att bli superskoj för alla barn :-)

Nä, ska man få nå kaffe i det här huset måntro??

torsdag 14 februari 2013

SSKs framtid :-)

Ikväll har startskottet gått för Skorpeds Sportklubbs framtidsgrupp!! Fem tappra, glada bybor träffades och påbörjade spåningen om vilken inriktning klubben ska slå sig in på i framtiden?? Ett spännande och roligt projekt :-))

Har ni hjärnan full av ideér och förslag på aktiviteter och inriktningar? BRA!! Kasta ur klövarna då, och hör av ER....Alla ideér är välkomna: roliga, tokiga, realistiska eller helknasiga. ALLT vill vi höra :-)

Så varsågoda att brainstorma...

Maila gärna mig:

lindaandrettia@spray.se

Tjingeling!


onsdag 13 februari 2013

Rakel-Spektakel..

Rakelstrålningen är på tapeten igen! Hörde på radion att det hade blivit problem med att sätta dit en misstänkt rattfull pga strålningen.....I ett fall i Åsele där en eventuell fylltratt skulle blåsa i alcomätarn störde Rakel mätningingen så mycket att bylingen fick lov att stänga av all Rakelutrustning, för att kunna genomföra alkoholtestet.....

Aha!? Det kan ju va bra om man som hemtjänstare gillar att åka omkring lite smålullig på jobbe....Rakel-spektakel tar väck alla misstänkta alcolholpromillen ;-)

Hej hopp! Nu börjar Sveriges Mästerkock,

Starta tvn!!

tisdag 12 februari 2013

Vilket LYX!!

Wow!! Vad lyxigt vi har det här i Skorped!! Sundbergs Åkeri, Mosjö Buss och Hellströms bil och maskin har ordnat så ALLA barn på Skolan fick möjlighet att åka iväg på Modos hemmamatch mot Växjö ikväll :-)) Och alldeles gratis!!
Otroligt schysst att ordna detta för våra barn i byn. Hoppas alla får en trevlig kväll och att Modo vinner såklart. (Hellströms bil och maskin hittar jag ingen bild av på Google :-)
TACKAR!

Nordsverige!

Jösses!! Hur kan jag tacka ja till att prenumenera på Nordsverige??? Det måste va för att han ä så sörrasam han som ring å sälj. Det är ju ingen tidning som står högst upp på min önkselista precis :-) Är inte den där Nordsverige gjord för jordbrukare....

Ja, ja! Nu ska jag också börja läsa Nordsverige. Och kontoret finns minsann på Bredbyn. Bara det är ju värt en prenumeration....

Hej hopp!

måndag 11 februari 2013

Joel ringer till P3!!

Hej å hå! Behöver ni lite uppmuntrande underhållning så här på måndagsförmiddagen?? Då kan ni lyssna till Sötnosen Joel Strömqvist, Gottne, då han ringer in till P3....

Temat är: Vad man undanhållit för sin partner.  Lyssna vettja!

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/144857?programid=3130&t=1032

"hade glutta på darn tvspele så länge" HA,HA,HA, Så kul!!

Tjoflöjt :-))

(verkar visst inte fungera riktigt med länken....spola fram till ca 17.00...)

söndag 10 februari 2013

Årsmöte SSK,

Då var årsmötet med SSK avklarat för denna gång. Gick ju ganska smärtfritt, och dessutom löste sig Kassörs frågan snabbt och lustigt :-) Härligt! Då blir vi en komplett styrelse i år.

Men, en sak som är säker, nästa år blir det ingen smörgåstårta....OM jag får bestämma. Det är inte direkt några storätare på dom här årsmötena. Vi får ju hur mycket som helst över varje år....Nej, next year får det bli nått annat, godare!!

Annars idag har man väl inte gjort så många knop. Först kaffedrickning ett par timmar å sen ut på motionsrunda. På eftermiddan blev det till att gratulera ANNIE WALLIN på födelsedagen. Och som vanligt hade hon hur mycket gott fika som helst! Först blev det Kycklingspett och sallad å efter det två supersmarriga tårtor. Hugaligen, nu blir det till att hårdbanta i veckan ;-)


I dag är det fem år sedan Robin dog!! Hemskt att tänka på den tragiska olyckan som kostade "vår" sötaste, coolaste, specielle spelman livet...Men, minnena lever alltid kvar i alla fall.

:-(

lördag 9 februari 2013

Tusan!!

Va fågeln!! Kommunskidan i Anundsjö blev inställd.....Tråkigt, för nu äre bara -12 grader, så det har ju gått hur BRA som helst att kört tävlingen :-(

Men, men....Barnen som va anmälda från SSK kör en egen träning här hemma i Skorped istället. Och jag har varit ute på en åktur i morse....11km fick jag ihop. JOBBIGT!!

Å nu äntligen, ska jag och Nova fara och hälsa på älsklings-mamma!!

Puss/

fredag 8 februari 2013

Nu äre helg!!

Ho, ho, ho!! Nu äre helg för Länsman!! Det firas med ett glas vitt vin och en semla....?? Har aldrig provat det förut! Semlan kom "postvägen" i en matdosa....Hembakad och alldeles supersmarrig! Till å vä godare än vinet :-) Nova och Annie var semlekockar. TACKAR!

Och typiskt att det blev så himlarns kallt när jag ikväll äntligen hade chansen att åka skidor....det fick bli en promenad istället. Bet åt ganska hårt i kinderna. Just nu är det -21 grader! BURRA! Hoppas att det inte det blir så kallt att kommunskidan på Bredbyn blir inställt imorgon...

Bye, bye ;-)torsdag 7 februari 2013

Saknar dig!!

Vi saknar dig här hemma mamsen!! Nu får du ta och komma hem ifrån Övertorneå :-))
Att man bli särn slamset av kaffe......
 
Komma du hem till helgen eller??
 
 
 


Mysa :-)

Ja happ! Det blev en VAB-dag idag med. Nova har fortfarande lite feber och ont i huvet. Så idag blir det myspys för hela slanten....

Just nu spelar vi Fem Myror är fler än Fyra Elefanter. Hej å hå....vilket roligt spel? Helst när Brasse fiser...Skojigt för både barn och vuxna!

onsdag 6 februari 2013

Skånska Byggvaror!

Våran hall var med i ett reportage i ViiVilla för länge sedan och det uppsnappades av Skånska Byggvaror som kontaktade mig och ville använda bilderna i reklamsyfte....Å det gick ju bra. Som tack för hjälpen fick jag ett presentkort på 3 000kr att handla för. TREVLIGT!!
 
 
 Fotograf var Håkan Nordström

Att hallen har sett så här fin ut en gång......Just nu känns det rätt så avlägset? Nu förtiden liknar hemmet mest en soptipp!!

I alla fall...Nu till problemet! Eftersom jag lagt av med all renovering överhuvudtaget, vet jag inte vad jag ska köpa för pengarna.....Finns ingenting från SBV som jag behöver. Presentkortet har legat
här sen i somras till ingen nytta.
Så är det någon som ska handla på www.skbv.se  så har jag ett presentkort på 3 000kr till salu :-))

Special price only for you ;-)

tisdag 5 februari 2013

Sjukt!

Sjukt var det här! När jag skulle hämta Nova på dagis efter jobbet, sa fröknarna att hon inte var så pigg, hon verkade febrig. Å mycket riktigt, hon har legat under filten sen hon kom hem....Det blir alltså en vab-dag imorgon då :-( Men, men, barnens sjukdomar går liksom inte att göra så mycket åt. Synd bara att jag måste skuta fram det planerade utvecklingssamtalet med nya chefen.

Jag har bara gått och väntat på att nån av barnen ska bli sjuka. Det är jätte länge sen dom va nå krassliga. Dom har varit friska som nötkärnor. Inte ens magsjukan har ju bitit på busarna! Fast nu har väl lyckan vänt??

Idag när jag hämtade barnen fick jag även träffa på områdets nya REKTOR!! Trevligt att en Skorpedsbo fick den tjänsten :-)) Grattis!

Nä, hörrje! Bäst att sparka ur klövarna och göra ett ryck,

Hejsvejs!


måndag 4 februari 2013

Semlor!

Åh, vad bra det känns att man fick i sig en semla idag.....Farmor bjöd oss på eftermiddagsfika! Semlor ä rakt för gött :-) Det var bara Nova som tackade nej till godsakerna. Konstigt nog, hon gillar ju att mumsa...

Jag har fortfarande inte gjort några egna semlebullar. Jästen jag köpte till den bakningen måste ju va gammal nu. BRA! För jag är ändå så värdelös att baka med jäst....Det är inte riktigt min grej? Jag går till byn och äter semlor istället.

Sen har det varit skidträning. Ikväll var det riktig invasion av både barn och vuxna i spåret. Roligt, när det är många som är med. Själv lyckades jag staka ihop ynkliga 4km....När man har Nova med sig blir det liksom ingen motionsåkning :-)

Nu mot nya jaktmarker!!
I ÖA!!

Idag skymtas mina älsklingar på bild i ÖA. I ett reportage om den rullande Bygdegården! Det står att det blev en succé. Å jag kan bara hålla med! Barnen var supernöjda med aktiviteterna under de tre dagarna :-) Hoppas det blir igen..

Idag har jag ledig dag, känns ju rätt så bra! Får väl se vad man hittar på? Dricka kaffe ska jag då göra allra först, och sen ska jag försöka plita ner dagordningen för SSKs årsmöte som är på söndag.

Nu surfar jag iväg till www.fritidsresor.se och kollar läget där.

Syns!

söndag 3 februari 2013

Kramforsskidan,

Igår var det sex tappra åkare ifrån SSK som drog iväg till Kramfors för att tävla i längdåkning. Vad roligt när flera ifrån samma klubb är med :-)

Både Oscar och Nova var helnöjda med sina fina priser. En Pokal till Oscar och Nova fick en medalj.....Nova vann även en kanin, som hon travade runt med hela kvällen igår.

Idag åker samma gäng till Sollefteå för att vara med i Remselespelen. Bajskorv att jag måste jobba!! Hade varit skojsigare att få vara med på tävlingen och hejja fram SSKs skidåkare :-)

Ja, ha. Nu har Melodifestival-ståhejet börjat igen. ALLA ser på det, å ALLA hatar det....Ja, jag såg också på festivalen. Jag tycker det är rätt så trevlig underhållning, om man inte har nått annat för sig. Men, hur bra låtarna är, det låter jag vara osagt...
Den här sötnosen, Yohio, gick i alla fall vidare till finalen i Globen.

Good bye!


lördag 2 februari 2013

Skidtävling!

Tjo ho! Idag är det dax för Oscars första skidtävling. Dom drar iväg till Kramfors och Latberget! Synd att jag jobbar, det hade varit rolet å få va med....

Lycka till Oscar!!

fredag 1 februari 2013

Indragningar :-(

Då var det dax igen......Nu försvinner två tjänster till på hemtjänsten här i Skorped! Usch, å fy vad tråkigt. Arbetstillfällen behövs ju verkligen på landsbygden. Den här gången är det en 75 å en 100% tjänst som ryker....Känns riktigt surt! Snart är det ingen stab kvar, vi blir bara färre och färre för varje år :-( Men, vad göra? Nu för tiden ska alla "rader" vara fyllda med jobb. Går inte att ha anställda i väntan på mera jobb....

Ja ha, annars då?
Jo, det är FREDAG!! Och fint väder ute :-)