torsdag 31 januari 2013

Mera sex!!

Håll i hatten nu!! Ny forskning visar att man har mest sex i relationer där mannen gör så lite hushållsarbete som möjligt! Enligt testet hade paren som delade hemmets sysslor lika minst myspys i sänghalmen, och i relationer där mannen bara höll på med "manliga" företeelser såsom byta däck, hugga ved och renovera där var det minsann full fräs på sexet.....

Ja, då vet ni det! Då kan ni ju själva välja hur det ska bli hemma hos er. Gör ALLT hushållsarbete själv å få en jäkla skjuts på det manliga organet....eller så samsas ni om hushållsarbetet och du får skaffa dig en allert älskare istället ;-)

Undra vad undersökningen säjer om skidåkning. Blir det nå mys för dom som åker skidor? I alla fall har jag varit och avverkat 9 km i skidspåret. Nice!!

Nu mot duschen,

Tjingeling!

Helnöjd!

Skitt! Jag är helnöjd med mina "fynd" från Zalando som kom med posten igår. Det kostar på att åka skidor må jag säja.....Det räck inte med att hosta upp ett par nya skidor. Man måste ha kläder på sig när man åk också.... Jag kan ju inte svettas omkring i slalomkläderna? Så nu har jag ryckt in jacka och byxor som passar bättre till längdåkning. Och i bara farten köpte jag två nya mössor också. En Puma å en Bench. Tack för kläderna Linda, tackarrr!!
Kan man inte åka snyggt kan man ju alltid försöka klä sig snyggt i alla fall. Det är mitt måtto när det gäller all skidåkning :-)
 
Jahapp! Ny dag och nya möjligheter, men först lite kaffe :-)
 
 
 

onsdag 30 januari 2013

Montörsjobb...

Helsprättn vad dåligt det verka gå med mitt tilltänkta montörsjobb.....Kommunen söker montörer för att införa den nyckelfria hemtjänsten som ska börja gälla. Jag tyckte ju att jag passade utmärkt som montör.....det verkar inte dom tycka, ha, ha, ha!!

Men, loppet är inte riktigt kört än, dom håller på att plocka ut kandidater den här veckan. 55 stycken har sökt och alla ansökningarna hördes va rätt så likvärdiga, så dom som ska välja har det inte lätt!

Ja, ja! Skit samma....Nu tar jag och bakar en kaka :-) Länsmans bageri får det bli istället för montör Lygdman.
Vört man ska sno ihop lite kanelbullar??

Hejsvejs,tisdag 29 januari 2013

Bordellbesök :-)

I storumans Kommun har man fina förmåner.....Två kommunanställda använde ett kommunalt kontokort för att gå på strippklubb = Härliga tider!! Jag måste fråga chefen om jag kan få tillgång till ett sånt däringa betalkort med....fast jag tror jag går på Miomöbler och handlar istället för att gå på stippklubben. "Skant" man kunna få tag i sex gratis nånstans utan kontokort?? :-)

För att släta över strippklubbsbesöket lite, säjer en av de anställda: Jag köpte inget sex....men, jag slog sönder ett bord som kommunen fick betala. Nice!

Tjoflöjt,

måndag 28 januari 2013

I skidspåret!

Då har jag och barnen avverkat måndagens skidträning. Ikväll behövde man absolut inte frysa om kinderna. Dagens sträcka blev för min del 5km. Blir liksom ingen "hårdåkning" när jag har Nova med mig i spåret. Men, 5km ä mycket bättre än ingenting.....Å frisk luft har ju ingen dött av heller... :-)

Nu har barnen åkt i säng och mamman i huset får roa sig alldeles själv. Måste nog surfa iväg bort på blocket och kolla läget där.


Puss å kram!Då vare igen..

Jaha! Då var det måndagmorgon igen.....Kylan verkar då ha försvunnit, så nu blir det lätteldat igen. Och apropå vedeldning. Hörde att en villa i Sidensjö helt brunnit upp igår morse!! Två män i 30 årsåldern tros ha omkommit.....Huvva, så tragiskt! Kan det va vedeldning som orsakat?? Det
lär ju den tekniska undersökningen visa så småningom. Hemskt är det i vilket fall!! :-(

Upp å hoppa nu alla segproppar, jobbet kallar!

söndag 27 januari 2013

Bistrokväll,

Hej å hå! Det tar på att gå på Bistro....Blev en riktig helkväll med god mat och dryck. Det är så trevligt på STATION att vi bokade in oss på nästa månads Bistro med :-)

Kvällen började med att kocken berättade om menyn och dryckerna som var utvalda till. Sedan blev det förrätt, buffelmozarella med tomater. Jättegott!! Å till det serverades ett rött vin.....som till och med Länsman drack upp! Annars dricker jag aldrig rödtjut. Men, det här röda vinet var faktiskt mumsigt.
Mozarellan är gjord på mjölk ifrån en sån här fuling...
 
Sen blev det varmrätt, pasta med fläskytterfilé och sardin/tonfisksås. Det var något jag inte provat förut. Å sist, men inte minst serverades tiramisu (stavning?) till efterrätt. 
 
Efter att allt ätande var bortgjort fortsatte kvällen i vanlig hederlig pub-stil med drinkar, öl och allt möjligt mums ifrån baren.....och efter stängning blev det efterfest på hemlig ort ytterligare några timmar. KUL igår = TRÖTT idag...
 
Vört man gett ut å gå så man kvicknar te?
 
Bye, bye,

lördag 26 januari 2013

Morning!!

Yes! Idag är det äntligen dax för Bistro på STATION.....Kvällens tema blir Italienskt! Blir nog kanon :-)
Längtar redan till efterrätten....
 
 
Mot vedberget.NU! 


fredag 25 januari 2013

Nu hare brunni!!

Nu jävlar hare brunne för Länsman.......Hur i hela friden kan man fördriva fredagskvällen med att åka längdskidor?? Måste ju ha alldeles för lite att roa mig med....eller alldeles för många kalorier att bränna?

Efter den plågsamma åkningen drog jag direkt till "Den rullande Bygdegården". Där var det lika fartigt och roligt som i tisdags.....I morgon är det öppet 11-14 och dessutom finns det våfflor att köpa där under dagen. Så har ni lite för er? Bra, styr kosan mot Bygdegården i Mosjö!

Nä, nu måste ordningen återställas!! Nu tar jag mig ett vinglas :-))

torsdag 24 januari 2013

Skämmas?

Ja happ! Då har man avverkat ytterligare en arbetsdag på andra sidan Skogen.....Börja rakt bli en vana att flänga iväg till Bredbyn:-). Å ska det fortsätta i den här stilen måste jag köpa nya skor! Man får ju skämmas då man travar omkring i skoterkängor mitt i civilisationen....

Annars går det med stormsteg mot LEDIG HELG!! Wiiihooo...jag har dessutom hört ryktas om att Mamsen kommer hem på snabbvisit ifrån Övertorneå. Trevligt!

Nä, nu gå jag å lägg mej.....Denna förbannade måne gör ju att hela nattsömnen blir förstörd. Trött som ett AS efter flera vaknätter!


Sweet dreams out there ;-)

onsdag 23 januari 2013

Vilken succé!

Skitt! Vad roligt alla barn hade på Bygdegården i Mosjö igår! Den rullande bygdegården hade ALLT möjligt med sig för barn och ungdomar. Ja, det fanns många vuxna som tyckte det var skoj med, jag till exempel.....Jag provade både trummor, elgitarr och sång! Hur kul som helst? Och praktiskt eftersom man hade hörlurar på sig, så den enda som hörde missljudet var en själv :-)

Annars höll jag mest till i teatersminket, och ansiktsmålade barnen. Det var sketasköj! Men, svårt....Har liksom aldrig hållit på med det förut. Jag måste införskaffa mig lite egna teater-sminkprylar. Kan ju va bra att ha...

Nova ville bli en fjäril....

Och här testas trummorna! En populär station under dagen.
Oscar, han makeupade sig själv......Ett träskmonster???

Och vet ni det bästa av allt?? Den rullande Bygdegården har öppet två dagar till i veckan:

Fredag 18-22
Lördag 11-14

Hur roligt som helst :-) Åk dit vetja!

Vi har tur i Skorped!

Vi har det BRA här i Skorped! Som har Markus på våran förskola :-) Män är fortfarande en bristvara inom förskolan står att läsa i dagens ÖA....Bara tre av hundra anställda är män, och vi "rår" om en av dom här ´på Skorpedskolan. De ä ju KANON! För det behövs verkligen....Även inom äldrevården skulle det behövas lite fler killar. Om inte annat för att jag ska ha nått att vila ögonen på..

Tack å huj!

tisdag 22 januari 2013

Rullande Bygdegården!

Hej hopp!

Idag kommer den rullande Bygdegården till Skorped! Alla barn/ungdomar hälsas välkomna till Bygdegården, Skorped.

Man får möjlighet att prova på olika pyssel, spel, teatermålning mm mm. Så hoppa ur klövarna och dra iväg till Mosjö och umgås en stund!

Öppentider:

Tisdag: 14.00 - 18.00
Fredag: 18.00 - 22.00
Lördag: 11.00 - 14.00

Welcome!!

Rakelstrålning...

Då var det på tapeten igen. Rakelstrålningen!! Radiosystemet som Polisen använder, och även vi här i hemtjänsten. I dagens ÖA står att läsa att strålningen från Rakel är långt ÖVER gränsvärderna, och nu har en fördjupad studie inletts....Vid en mätning i en polisbil låg värdena flera hundra procent över de rekomenderade. Trevligt??

Rakel är ett system som inte allmäneheten kan lyssna på och det har sagts att systemet är betydligt mer driftsäkert än det gamla analoga. Det är därför hemtjänsten på försök använder Rakel som kommunikationsmedel. Rakel ska fungera bättre på landsbygden där täckningen på mobilen inte är tillräcklig.

Men, med tanke på den eventuella strålningsrisken vette tusan vad som är bättre? Att inte vara anträffbar eller få självaste "typpa" full med strålning.....Jag bär ju min rakel i ett förkläde rakt framför självaste aggregatet, ha, ha, ha!!

Ja, ja! Det torde väl visa sig vad som händer. Är man självlysande när man tar av sig trosorna, då får man väl börja fundera på att stanna hemma från jobbe....

I alla fall har en fördjupad studie angående Rakelstrålingen inletts, studien ska räcka i tre år, och där ska arbetas fram rekomendationer för att minimera riskerna för ev arbetskador.

Tjo flöjt!!

måndag 21 januari 2013

Wiihoo!!

Tjolahopp! Alltid lika trevligt då helgsjobbet är klart och man går på ledigt :-)

Förutom att jobba har helgen mest fördrivits med att åka skidor och söka jobb. Helsicke vad tidskrävande det är att få till en ansökan.....
Sen har min nya skrivare kommit, och den var lätt som en plätt att installera. Så nu jäklar ska här skrivas ut!! Behöver ni nån utskrift är ni välkomna :-)
 
 
 

söndag 20 januari 2013

Tack Lars!

Klåen, vilken tur att jag fick tag i en expert i skidvallning....Lars J har fixat mina nya skidor så nu klättrar jag som värsta bergsgeten uppför backarna :-)

Men.....Pust å stön....Vad det tar på än fast man har bra vallat! Den här latroken är helt slut på efter dagens plågsamma 1.2 mil. Å dålig teknik har jag a....fast den ska väl förhoppningsvis bli bättre efter ett tag.

Nä, bäst att fika några negerbollar, annars kan jag bli alldeles för hurtig av mig!! Det kan ju aldrig va bra..

Tack å huj,

lördag 19 januari 2013

Sporty??

Åh! Herre jösses! Då har mina nya längdskidor kommit.....Ha, ha, ha! Har inte ägt ett par såna i vuxen ålder...

Nu ska de bli åka av!!

Oh, Skit!! Do I look sporty or what???
 
 
Nä, bäst att hä ut sig i spåret då.....framför datorn bränner man inge fläsk!
 
 
Pusselipuss :-)

fredag 18 januari 2013

Konstärstalanger!

Kylan består....-29 grader. Det tål att man vräk panna full med ved :-)

Igår när jag var på skolan passade jag på att titta på gipsfigurerna som barnen tillverkat under vintern....Riktiga konstverk!
Kolla in! Här finns allt. Fåglar, katter, kameler, ja till och med en död man! Fantasin äre inget fel på hos dom yngre...
Jag är imponerad av Oscars "Skalman gubbe". Visst är den cool?
 
 
Nä, nu ska jag dra iväg till www.akeauktioner.se och se om det finns nå schyssta fynd :-)
 
Hejsvejs,

torsdag 17 januari 2013

"Superhjältar eller..."

Vilken tur att jag trotsade kylan (-26.7) och revade igång mercan för att fara och se musikalen som spelades upp på Skorpedskolan! Jag hade liksom lovat Nova att hon skulle få fara....och tur att vi for! Värsta, bästa showen bjöd eleverna från Mellansels musiklinje på! Både barn och vuxna satt som klistrade inför dom proffsiga dansarna/sångarna :-) En ROLIG tillställning!
Nova sa direkt när vi kom hem att hon ville se Musikalen igen :-) Det är bra betyg de!

Jahapp, vad ska man göra resten av dagen da??  Jo, ELDA såklart!!

onsdag 16 januari 2013

Örnsköldsviks kommun...

Öviks Kommun må va det märkligaste "företag" man kan vara anställd åt....Man har visst ingen anställningsort. Alltså kan man bli kommenderad vart som helst för att jobba å det är bara att ställa upp! Kostar både fritid och pengar. För du får inte ett öre för resan eller tiden.

Vilket annat företag har det så beviljat med sina anställda?? Å vilka andra inom kommunen? Knappast tekniska....Nej, det är nog bara vi äldreomsorgskärringar som får flänga runt gratis! Och facket Kommunal godkänner det hela också.....hmmmm.....varför får äldreomsorgen så dåliga betyg i sin medarbetarankät, och varför är det så svårt att få dom som vill arbeta inom vården??

Ja, varför??

Så nu idag ska jag dra iväg till Myckelgensjö och bekostar både min fritid och pengar i att ta mig dit och hem. Jag åker gärna ut och jobbar på andra ställen, det är roligt att så nått annat ibland, men ro hit med reseersättning och restidsersättning som en normal anställd skulle få :-)

Tjo ho!

tisdag 15 januari 2013

Semlor...

Det är ju kanon! Årets första semlor har skådats.....men, jag har inte smakat några ännu. I år kanske man måste skrämma igång gamla elextroluxen å baka egna semlebullar :-)
Fast, då skulle jag haft min mor till hjälp....hon bakar supergoda semlor :-) Mamma, du kommer väl hem ifrån Övertorteå snart??
 
Ja ha, annars då? Ja, inte en enda tulpanjävel har jag sett till, fast det är "tulpanens dag"...
 
Nä, bäst att älga iväg ut och försöka hä på batteriladdarn på bilen, så jag tar mig till Myckelgensjö i morrn!
 
Tjillevippen,  

-21.3!

Burrigt idag!

Fast så svinkallt är det egentligen inte.....det ä väl frågan vad man har vant sig vid :-)

måndag 14 januari 2013

Ljusare tider :-)

Men, äntligen!! Har jag lyckats få bort julgardinerna på nedervåningen.....Det var på tiden att man fick upp nå ljusare. Nu går det mot bättre tider :-)
Vitt är BÄSTA färgen! Vita gardiner tröttnar jag aldrig på....och gamla soffan lever kvar som ni ser. Det går ju rakt inte att bestämma sig för vilken modell man ska ha på nysoffan, så den är oköpt än :-) Jobbigt...
Mitt nya "taveltyg" köpt på www.Ellos.se Skator som sitter på rad.
Det blev en tygbit över som fick hamna på sitsen i fåtöljen,
Tulpaner = Vårkänsla!!
 
Nähäpp!
Bäst att fortsätta med jobbansökningen som jag börjat skriva på.....Mohahahahaaa!! Det går gött nu...två ansökningar på mindre än två veckor :-)
 
 
Go kväll, 

Morning :-)

Kuckeliku!!

Ny vecka och ledig dag för mig....BRA! Då får jag fortsätta att jävlas med gardinerna som ska upp i köket. Skulle ju dra till och köpa nytt, men, hittade aldrig nått jag ville ha.....Så nu tjänar jag in en slant och kör på nå gamm-rat istället :-)

Sen går det åt rätt mycket tid nere i pannrumme i dessa frostiga tider.....Jämarn vad det eldas!! Vedeldning är kung :-)

Fast dagens ynkliga -17.8 är rena rama sommarvärmen om man jämför med det Svenska köldrekordet från 1966! Då uppmättes -52.6 grader i Vuoggatjålme i lappländska fjällvärlden.....Hugaligen, vört de blev en kojdag den dan!

Apropå de, bäst att slänga in mer ved i pannan,

syns!söndag 13 januari 2013

Köp å köp!

Jisses! Vad enkelt det är i dessa internettider.....Några knapptryck på datorn och jag har håvat hem ytterligare en ny skrivare! Nu jäklar ska det väl bli nån ordning med utskrifterna.....
Å när jag liks var i farten klickade jag hem ett par längdskidor också :-)) OJ! Vad roligt det ska bli att åka?
En sån här fin dag är det nog härligt att va ute i skidspåret!
 
SEE YOU,
 
 

lördag 12 januari 2013

GRATTIS Syrran!

Tjo ho!
GRATTIS ANNICA!!

Igår fyllde min kära syster år och självklart åkte vi dit igår kväll och firade henne :-) Hon bjussa på en rosa mumsig tårta!

Jag hade tänkt att Annica skulle fortsätta sitt liv som miljonär så jag uppvaktade med trisslotter. Gick väl så där med skrapningen....ynkliga 30kr i vinst.......men, Syrran skulle spara en av lotterna och skrapa den senare, så chansen finns ju ännu att högvinsten kommer till byn! I alla fall smed vi planer ungefär som om vi vunnit storkovan.....utlandsresor var ett hett ämne under kvällen :-)


Annica må ju ha världens SNÄLLASTE arbetskamrater?? Titta vilket fint vinställ hon fick av sötnosarna på Hägglunds......verkligen omtänksamt av dom:-))) Å förresten....Vinflaskan var också en gåva av Boscharna! Hemgjort årgångsvin....

Nä! Nu måste jag slå ut pojken i Super Mario,

Puss&kram!

Begravning...

Oj! Det går trögt med bloggen ser jag! Har liksom inte hunnit uppdatatera i ordning. Igår var det begravning efter "Farmor" Dagny. En fin, men också tung dag. Efter Begravningen var det minnesstund i församlingshemmet och  det var flera som delade med sig av sina fina minnen av Dagny :-)

Oscar var för första gången med på en begravning och jag känner att det gick bra. Nova fick fara till Annie istället. Hon blev så orolig och fundersam efter att Dagny gått bort, så det kändes bäst att hon avstod. En morgon grät hon ohejdat och ville inte dö, sen undra hon om Dagny låg kvar i sängen fortfarande, och hur man andas och får nån mat när man dött osv.....Ja, hon hade tusen frågor...torsdag 10 januari 2013

Roger Nordin!! Yippie!

Ho,ho,ho!!

Titti Schultz och Roger Nordin lämnar Rix FM och flyttar över till NRJ :-)) Vilken himla tur da! Nu när Rix har lagt ner i vårat område och övertas av NRJ.....Då kan man ju börja lyssna på den kanalen med skarpt öra.

Men, sötnosen Ola Lustig då?? Varför kunde dom inte packa med Herr Lustig i resväskan också.....Han vill man ju gärna umgås med varje dag :-))
Välkommen till NRJ Titti och Roger....Det blir kanon!!

Mera kaffe till mej ä också kanon :-)

Hejsvejs...

onsdag 9 januari 2013

Julgardiner...

Usch!! Det här måste vara första året som det finns julgardiner kvar i huset det här datumet....Men, vad göra, när ingen inspiration dyker upp :-( Å inga fina gardiner har jag att sätta upp heller. Fast enligt gamlingarna är det först vid tjugondagknut som julen ska stökas bort, så jag får väl köra med den regeln i år jag med...

Ja ha, gott folk! Hur går det i såpan Farmen då?? Någon som sett ett avsnitt? Jag har missat spektaklet hittills, men, med tanke på att det är nya avsnitt typ varje dag borde jag väl ha chansen att hinna se ett eller två...


Det här är årets upplaga av bråkiga låtsasbönder...

Wihooo! Dom flesta minns nog "naken janne"´.. Huvvaligen!!.....Programledare Linda Isaksson Lindorff  är ju värsta gobiten om man jämför.....

Goood bye ladies and gentlemens :-))

Övik-Turkiet!

Jajamen! Nu ändrar sig resebolaget Detur om nedläggningen av sina charterresor till soliga Turkiet från Örnsköldsvik :-) Det ska alltså gå flyg dit i år med.....Kanske bäst att boka en resa då?? Men, varför blir resorna så himla sent på hösten? Först i Oktober blir det flygstart...Då äre väl sketakallt i Turkiet? Äh, skitsamma med de....tror man åker till Mexico istället....eller så blir det till Åselemarknad....

Igår minsann fick man sin ranson av tårta uppfylld. Rickard Näs fyllde år och bjöd på goda tårtor å supersmarriga tryffelbollar.....tryfflarna hade nog hans sambo knåpat ihop, kan jag tro :-)

Sen hade jag trevligt besök av Ida-Maria igår kväll också! Vi "jäklades" med protokoll som är omöjliga att öppna och skriva ut....Men, nu tack vare datasnillet Ida så tror jag att det är på G!!

Tack å huj,

tisdag 8 januari 2013

Norrmejerier :-)

Läser i ÖA idag att det är Norrmejerier vi ska handla våran mjölk av......Dom ger visst bönderna bättre betalt än andra mejerier! BRA, då vet vi det :-)

Mjölk vill man ju absolut inte vara utan. Går hur bra som helst att dricka litervis av den goda varan!
Bäst att hälla upp ett glas direkt :-)

måndag 7 januari 2013

Sockervadd i huvve??

Håhåjaja!! Hur kunde jag ens tro att jag skulle hinna till Mellansel idag?? Halv fyra skulle barnen va på plats hos tandläkarn.....å klockan blev ju halv tre innan Oscar kommit hem från skolan och svidat om inför Bredbyresan. Jag trodde alltså att man skulle hinna åka till Mellansel, strosa omkring på Järnvägskiosken å sen hinna tebaks till Bredbyn på en timme.......Ja, ja, ha man klappgrötn i huvve så ha man :-)) Alltså får julgardinerna sitta uppe några dagar till i köket.

Ikväll har jag travat runt på skidspåret tillsammans med Nova medan Oscar var på Skidträningen. Inte alls dålig sysselsättning. Man gör ju inge annat dumt den tiden i alla fall, åsså får vi vara ute i friska luften en stund.

Ni kommer väl ihåg skidträningen?? Tränarledd på Måndagar 18.30 - 19.30, (Obs, ombytt å skidor på innan halv så träningen får börja direkt :-) och på Torsdagar fri åkning utan tränare samma tid. Alla är välkomna från åk 1.

Näpp! Bäst att "harn" sockervaddshuvve hä ne sig te panna å kolla läget där...

God morning!

Tjo ho!

Då var pojken skickad på första skoldagen för året.....och jag å Nova har denna dag kvar att gruva oss på. I morgon smäller det!

Nu måste jag försöka vinna kampen mot 4 gardinlängder som ska upp i vardagsrummet! Fy fågeln vilken slaveri att stryka.....Tog 50 minuter att stryka två as igår!! Ångrar bittert att jag tvättade dom i höstas :-))

Sen på eftermiddan har bägge barnen tid hos Tandläkaren. Behändligt att göra bort två besök i ett. Funderar om jag ska försöka bränna iväg till Mellansel och hälsa på Järnvägskiosken en sväng också, när vi liks är på andra sidan skogen. Vill ha nya gardiner till köket!

Bäst att sätta fart :-)

söndag 6 januari 2013

De ä nära nu...

Nu äre slut på glansdagarna.......Efter en lång, härlig julledighet är det snart dax att börja knega igen och imorgon börjar skolorna efter julupphållet. Faktiskt rätt så skönt det me...så det blir nå rutiner på det här livet!

Igår var det dop på lilla Tuva. Först samlades vi i Själevads kyrka och sen blev det både lunch och tårta hos Tommy och Kristina. Trevligt!
Kolla in läckerheten! En slags prinsesstårta med chokladbottnar....Mums!
Mina sötnosar Oscar och Nova i kyrkan. Själevads kyrka är verkligen pampig!
Och här är jag redo för Tuvas dop, klädd i min nya "blus" köpt på www.zalando.se
 
Tuva är förövrigt den snällaste bäbis jag skådat under ett dop. Inte ett grin hördes under akten, hon var liksom bara helnöjd hela tiden! Å sen sov sötnosen sig igenom "efterfesten", hon vaknade så pass att vi fick se henne en stund innan vi åkte hemmåt. Klok jänta, sova, de ä grejern de!

 
Tjo flöjt alla kålsupare!! Nu ska jag mysa ner mig i soffan som nybliven ensamstånde....Nu blir det äntligen ordning på det med efter flera veckors samboliv :-)
 
Kramen//

6.7 km!!

Hej å hå! Då har Länsman "spänstigt" åkt 6.7km skidor......Det sitter som en smäck för julröven!! Å kul är det också :-)) Måste försöka insförskaffa ett par egna skidor. Då jäklar ska det bli åka av... :-)

Och nu kan jag med gott samvete äta en stor fet negerboll!lördag 5 januari 2013

Fredagsnöje....?

Yes! Bästa fredagssysslan måste ju vara att stapla ved.....Man gör då inge annat dumt när man ä instängd i källarn med två barn.

Idag blir det att styra kosan till Själevads kyrka!! Det vankas dop idag :-))

Bäst att hoppa i duschen da!

synes,

fredag 4 januari 2013

Enkel match!

Tralalala!! Vad äre konst när det finns datasnillen???

Jag har ju haft en gammal dator som helt rasat ihop! Tillslut gick aset bara att starta i felsäkert läge, troligtvis fullproppad med virus, trojaner å galopperande dynga och allt vad det nu heter. Det sista som visade sig på skärmen var att jag hade porrsurfat för mycket och Polismyndigheten krävde att jag skulle betala 500 spänn för olaga surfning....

Men, nu gott folk! Här om dagen hade jag besök av Ethel och Emil, å han tog helt enkelt med sig datorn och nu är den frisk igen. TACKAR!! Jag skulle också vilja va ett sånt däringa datasnille :-)

Tror jag måste bjuda hit Emil igen....Igår skulle jag försöka installera Sportklubbens Skrivare och det var totalt jävla omöjligt!!!! Morr!

Nu mot något som jag verkligen kan.....VEDSTAPLING :-)

Over and out!


torsdag 3 januari 2013

Träningsvärk?

Hej å hå! Vilken baddag det blev igår!! Tar på en lathund att bada i sex timmar. Härdade ut på Paradiset ända till klockan sju på kvällen.......Känner mig nästan lite mörbultad i kroppen efter allt åkande! Åsså tar det ju på att gå omkring å försöka dra in magen en hel dag....

Att man inte far oftare på badet? Barnen tycker ju det är så himla roligt! Ja, vuxna tycker också att det är lite småskoj :-))

Det hanns med lite andra ärenden också, när vi liks hade tagit oss in till stan. För det första har det provsuttits VARENDA soffa på Miomöbler....Å sen lyckades jag fynda två dyröres parfymer för halva priset på Kicks. Super, då får man lukta god igen :-)

Nu jämarn ska jag mäta vardagsrummet för å se hur vräkig soffa det går an trycka in...

Puss//

onsdag 2 januari 2013

Nyår igen....

Hej hopp!

Nyårsfirandet tog absolut inte slut efter grillningen nere vid Annicas Torp. Näe, Kvällen fortsatte både här å där......först blev det en liten försittning med Fidel Castro och tilltugg hos grannarna och sen fortsatte the night här hemma, med mat och goda drycker :-)
Här har grabbarna käkat förrätt! Konstigt....dom verka ha lämnat gröningen.....
Ett gäng med Ufos spanar efter Ufoballonger....Vi kunde ju inte vänta till tolvslaget, utan vi brännde iväg några raketer i förväg med :-))


 

Här är Länsman på G med sista finishen på efterrätten. Chokladmousse med passionfrukt. Mums!
Koncentrationen är på TOPP! Jonas bjöd på en brinnande B52....

Jorå! Tänt va det här :-) Feg som vi va dracks godingen upp med sugrör.....

Kvällen fortsatte i glad stil och vid tolvslaget samlades en hel bröt med Skorpedsbor utanför huset och välkomnade det NYA ÅRET!

Det sista som hände på nyårsnatten var att Skorpeds snyggaste karl dök in!! Han har till och med hamnat etta på "Skorpeds hottaste karl lista" Det ni....Listan har nämnts här på bloggen tidigare, och det är lika hemligt nu som då vem som sammanställd placeringarna :-))

Nu ni!! Nu drar jag te badhuset och spejar in alla "Julbodies"....

Syns å hörs,

tisdag 1 januari 2013

Grått nytt hår!!

Kuckeliku!

Nyårsfirandet igår gick ju som en dans :-) Varken fingrar eller tår bortskjutna... Dagen hade ett fullspäckat schema som började med hockeyspelning borta på plan och efteråt blev det skattjakt för barnen och grillning hos Annica ...Trevligt värre!

 Äntligen fick jag träffa Skorpeds nyaste barntillskott! Karin, welcome to Sweden :-))
 Första Nyårsdrinken....

Här visar jag Karin hur man kan bygga en prima liten gubbe av snö!

 Årets Nyårsdukning,
 Det såg inte ut så här senare på natten ;-))

Duka fint är en rolig sysselsättning!

Tjoflöjt! Nu ska jag steka på nån gammprinskorv så barna får nån lunch.....

SES,