söndag 22 december 2013

Konsten att bygga ett pepparkakshus....

Ska ni ge er på att bygga ett eget pepparkakshus?? Då råder jag er till att ladda upp med ORDENTLIGT med svordomar!!! Gärna ett par hundra stycken minst...
Först ritas det upp en mall på papper hur huset ska se ut, å sen kavlar man och skär till delarna. (Går nog åt 50-60 svordomar bara innan delarna har hamnat på plåten..)  Sen gräddas alla delar....typ 30 stycken. Låt svalna. Efter det limmar jag "lätt som en plätt" ihop huset. Självklart gick det åt ett par svärord under den tiden med....
Nu är det bara de roligaste kvar = Garneringen. Och det första som händer är såklart spritsjäveln sprängs!!! Hit gick det åt största procenten av svordomar!!!!
ÅH!!! Vad mysigt och juligt att göra pepparkakshus...
Och här är ÄNTLIGEN huset klart!!! Men, det kostade en hel del till svordomsburken.....OM, jag nu hade haft nån sån burk. Tur att man ä så pass smart att man vägrar gå med på såna tokheter. Däremot har familjen en "härmburk" dit man måste lägga pengar om man härmar någon.....Dit har jag fått offra en å annan slant :-))))
 More is more var mitt motto på pepparkakshuset i år. Mycket av allt ä bäst!!!!
Huset får gärna vara snett, vint och lite slarvigt pyntat! Då vet man ju att det är hemmagjort :-) Längtar redan till nästa jul, då blir det nya husprojekt....trots ALLA FULA SVORDOMAR!

Tjingeling!!! Nu måste jag slå en pling till jultomten. Har liksom nåt otalt med honom :-)))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar