onsdag 30 oktober 2013

Hembakat Fröknäcke!

Vill ni baka ett gott, snabbt och nyttigt snacks till drinken? Eller till drinken....knäckebröd passar väl förbövelen både till frukost, lunch, mellanmål eller vad tusan ni vill. Själv har jag snart knaprat i mig hela plåten själv som jag bakade igår. Måste göra en ny sats till helgen :-) Och det bästa av allt! Det går snabbt som tusan att få till...

Smarrigt FRÖKNÄCKE:
ugn 150 grader

2 dl kokande vatten
1/2 dl Olivolja

2 dl Majsmjöl
1 dl Solroskärnor
1 dl Linfrö

Flingsalt, linfrö och solroskärnor att strö ovanpå

Blanda alltihopa i bunke. Häll ut degen på bakplåtspapper på plåten. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut degen tunt över hela plåten.
Dra bort övre pappret och strö över lite flingsalt och frö/kärnor ovanpå och släng sedan in plåten i ugnen. Grädda i 150 grader i ca 45 min. Ev höjs värmen upp lite på slutet för att få mer färg på knäckebrödet.

Låt svalna och bryt sedan i lagom stora bitar....

KLART!!! Strykande åtgång utlovas :-))




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar