tisdag 14 maj 2013

Ugnstekt fläskytterfilé

Hej hopp!

Vill ni göra nått gott  och enkelt till middag? BRA! Far först på Konsum och ryck in ett stycke fläskytterfilé på extrapris. Sen är det bara att sätta igång:

Ugn 200 grader. Putsa filén, salta, peppra och pudra över kött/grillkrydda runt hela filén. Släng sedan ner klumpen i en lämplig ugnsform. Vispa ihop 3dl matlagningsgrädde med 1tsk sambal oelek, 1tsk kött/grill (ev lite salt/peppar). Häll alltihopa över filén.

Skjuts in i ugnen! Skala potatis och koka å fixa till en sallad. När potäterna är klara är det troligen dags att bärja ut fläskytterfilén ur ugnen. Låt vila en stund och skär sedan i tunna skivor.

GOTT!!! Och ENKELT!!

2 kommentarer:

  1. Tack Linda!
    Det blev jättegott. En riktig höjdar-torsdag blev det.men det där med tunna skivor, inte så lätt. vi var för hungriga och Vägsammanträdet väntade. Du vet sånt som ska göras för bygden;)
    Hälsningar Aina

    SvaraRadera
  2. Morning Aina! Vad roligt att nån vågar provlaga receptet :-) Ha en bra dag :-)

    SvaraRadera