måndag 27 maj 2013

Förvälla murklor,

Jag berättade aldrig hur "himla mycket " murklor vi hittade igår....Ja, inte var det enorma mängder direkt. Men, det kanske är lika bra de, med tanke på hur giftiga fulingarna är :-)
Här ser ni skörden....Dom här svamparna ska bli mumsiga att göra sås av. Passar nog utmärkt till grillad älgfilé!

OM ni råkar hittar några murklor ute i skogarna och vill tillreda dom kommer Livsmedelsverkets rekommendationer här. Fast denna text har jag hittat i ett reportage från Aftonbladet år -99. Jag tror att Livsmedelsverket avråder helt från att äta murklor nu för tiden...

* Koka murklorna i två omgångar, 5 min varje gång

* Tre delar vatten, en del svamp, helst i bitar

* Vattnet slås bort efter varje kokning

* Använd inte lock

* Andas INTE in ångorna

Dessutom stod det att man ska äta murklor högst en gång per år....Herrejösses! Jag som tänkte ge mig ut och leta mera :-) Fast jag garderade mig och kokade i tre vatten och tio minuter varje gång. Nu jäklar gett väl gifte va borta???

Nån som vill komma och provsmaka på sås´n?

KRAM,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar