tisdag 22 januari 2013

Rakelstrålning...

Då var det på tapeten igen. Rakelstrålningen!! Radiosystemet som Polisen använder, och även vi här i hemtjänsten. I dagens ÖA står att läsa att strålningen från Rakel är långt ÖVER gränsvärderna, och nu har en fördjupad studie inletts....Vid en mätning i en polisbil låg värdena flera hundra procent över de rekomenderade. Trevligt??

Rakel är ett system som inte allmäneheten kan lyssna på och det har sagts att systemet är betydligt mer driftsäkert än det gamla analoga. Det är därför hemtjänsten på försök använder Rakel som kommunikationsmedel. Rakel ska fungera bättre på landsbygden där täckningen på mobilen inte är tillräcklig.

Men, med tanke på den eventuella strålningsrisken vette tusan vad som är bättre? Att inte vara anträffbar eller få självaste "typpa" full med strålning.....Jag bär ju min rakel i ett förkläde rakt framför självaste aggregatet, ha, ha, ha!!

Ja, ja! Det torde väl visa sig vad som händer. Är man självlysande när man tar av sig trosorna, då får man väl börja fundera på att stanna hemma från jobbe....

I alla fall har en fördjupad studie angående Rakelstrålingen inletts, studien ska räcka i tre år, och där ska arbetas fram rekomendationer för att minimera riskerna för ev arbetskador.

Tjo flöjt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar