fredag 30 november 2012

It´s Friday!!

Oh my goood!! Its friday.....känns ju helt OK faktiskt! Dessutom är det ledig helg för min del :-))

Vad ska jag hitta på denna lediga helg då? Det borde väl värmas på nån glögg i alla fall, så det blir lite julstämmning?? Jag har bullat upp med "ALLA" sorter i år. Så jag är rustad! Å föresten har jag kvar av fjolårets hemmagjorda vitvinsglögg också.....Men, jag minns mycket väl varför det finns kvar av den flaskan = Den är så jävla nåk att ingen vill smaka av den.....

Nä, gott folk. Nu ska jag ta fram lite hemmagjord blåbärsglass till efterrätt :-)
Kalorierna måste in!!!

En ny och en gammal....

Ha, ha,ha,ha!! Nu ni......När man drog till å ryckte in en splirrans ny kamera här om dagen, vad händer då??? Jo, såklart då dök den gamla kameran upp från oväntat håll. PERFA!! Nu blire till å älga tillbaka med nyförvärvet, tur det finns öppet köp :-)

Nu jämarn ska här knäppas bilder!!

Och hörrni.....Helgen är nära :-))))

torsdag 29 november 2012

Pysselkväll!

Hallå där alla "trädgårdstjejer" i Skorped och Anundjö!! Ni kommer väl ihåg att vi ska pyssla ilag ikväll här på byn (baptistkyrkan)....Det ska bli skojsigt :-)) 18.30 ska vi samlas, (om jag minns rätt.)

I höst har jag i alla fall kommit ihåg att plocka mossa inför pysslandet. Och vita hyacinter blev lätt som en plätt att få tag på i år.....Gick in på Konsum och frågade och på några dagar hade dom tagit hem ett gäng prima hyacinter till mig! Det är service de!! Då slapp jag älga iväg runt hele Kommun för att leta blommorna. Nu fick jag bara trava in på affärn å hämta sötnosarna..... HÄRLIGT!!

Tjingeling!

onsdag 28 november 2012

Gå bra!

Tralalala! Det här går helt enligt planerna. Idag har vi bjudit in våra fd Jobbarkompisar E och Strinnan till hemtjänstens kommande "partaj" nästa vecka. Vad KUL att ni vill vara med :-)) Vi saknar ju liksom ER här i Skörpe!!

Förresten: Vi har det rakt för behändligt här i byn. Ett samtal med Pär på STATION och det är fixat med god middag till våran fest. Vi Skorpedsbor fick det bäst vi :-))


Simma lugnt!


Thailand!!

Tjo ho! Idag drar Krister Nässlin till Thailand! Det låter inte alls så otrevligt tycker jag?

Ha det BÄST där nere i värmen :-)

Dagens fråga:

Varför är det bara JAG som styrt ut soptunnan?? Såg det när jag älgade iväg efter posten tidigare i morse.....Hmmm, inte kan man ha tagit fel på veckan?

Puss, puss!

tisdag 27 november 2012

"Halva Hägglunds..."

Så där ja!! Nu har jag involverat typ halva Hägglunds för att få hem några "små" paket ifrån Ica.....Då jag ringde å fråga syrran tordes jag ju faen inte berätta att det var en bamsestor damsugare plus ett annat större paket som skulle hämtas:-) Förlåt!! Dessutom "gatt" dina arbetskamrater hänga med a....
I huset har funnits TRE damsugare, å inte en enda har fungerat som den ska!! Kan ju få psykbryt för mindre.....Men, nu jämarn ska Länsman köra electrolux. OJ, vad roligt å lättstädat det ska bli?

Nu lovar jag: SKA ALDIG FRÅGA om pakethämtning IGEN ;-)))
(Fast det kan ju knappast ha varit värre än då jag lejde syrran för att ta hem en liiiiten matta.....det var ett 3 meter långt paket! Men, på den tiden körde hon cheva, så det gick ju bara fint de!)

 Jag lovar också att bjuda dig på obegränsat med DAMSUGARE till kaffet nästa gång du hälsar på...

Tack för hjälpen,

Adventspynta!

Åh! Vad rolet det är att fixa till inför advent!! Nu har jag satt upp mina nya röda öglettlängder......Fint som snus. Jag blev liksom lite less på att ha vitt till jul, så i år köpte jag RÖDA gardiner. Tror att det blir mera juligt då :-)))
Usch! Vilka dåliga bilder det blir med mobilen märker jag nu....Måste nog in på NetonNet å rycka in en ny kamera?

Nä, bäst att fortsätta med pyntandet :-))

Bye, bye!

måndag 26 november 2012

30-åringen!!

Tjolahopp! Vad gött det gick att fira Tommy i Lördags :-)
(Här skulle jag ha lagt ut lite trevliga bilder från kvällen, men TYVÄRR är min kamera försvunnen)

Firandet startade redan utanför Arenan genom att korka upp en flaska skumpa! Sen bar det iväg in till restaurangen. Där blev det trerätters middag. Men, fågeln vicken "nåk" förrätt kockarna hade kokat ihop.....Kall tomatsoppa....hugaligen, fast det gjorde inte så mycket? Vinflaskan var desto godare :-)

Resten av måltiden var i alla fall smarrig, älg med råstekt potatis å kantarellsås. Åsså nån chokladmoussegrej till efterrätt. Det va mumma de!

Dessutom fick ju Modo dra till och VINNA överlägset mot Rögle. Nice!!! Tusan vad buttra snyggingarna i Röglelaget såg ut när dom travade in på restaurangen för att käka efter matchen...

Kvällen fortsatte med god stämmning nere i Hockeypuben. Där stötte jag på både Skorpedsbor, parkeringsvakter och Hägglundsarbetare.....Trevligt!

Sist men inte minst skulle vi släntra vidare till Merry Can, men där var det fullsatt. Så vi skickade iväg 30-åringen på Harrys och själva styrde vi kosan mot SKORPED!! Och självklart "gatt" vi bara slinka in på Pärsans en sväng. Där var det full fart och mycket folk :-)

MEN!! Det var där jag tappade min kamera! Är det nån som har hittat den?? Hör av er i så fall :-))

Tack för en rolig kväll allihopa! Det här gör vi om?

söndag 25 november 2012

Julmarknad!

Ni kommer väl ihåg att det är "julmarknad" på Bygdegården i Mosjö idag??? 12-16. Ta er en tur dit och köp nått skoj! Eller fika nått gott.... :-) SSK är på plats och säljer fina, prima julgranar också!!


KOM Å KÖP!
Så här vill jag att min julgran ska se ut år. Kort å tjock....
 

fredag 23 november 2012

Tralalala!!

Ho, ho, ho....Vad enkelt att jobba helg när jag har tagit ledigt imorgon ;-) Känns ju hur bra som helst!!Folkets Park!

Vört man ska ta å rycka in Folkets Park?? Läste i ÖA här om dagen att det ENDAST fanns en person som visat sitt intresse för danshaket.....Men, vad ska man ha stället till? Lagerlokal för att samla på sig ytterligare rat kanske?

Ja, ja. Jag ska räkna perninga å se om det blir nån affär eller inte....

Bästa sättet att få åt sig pengar torde väl va att pallra sig iväg på jobbet. Laddar just nu upp inför kvällsjobbet....Och imorgon gott folk, har LÄNSMAN tagit kompledigt, för då ska vi ut och fira Tommy Näsström som fyllde 30 i somras. Det blir en kväll på Arenan, vi ska kolla in när Modo vinner över Rögle. Åsså ska vi äta och dricka gott såklart :-)

Puss och kram,

torsdag 22 november 2012

Pyttelite roligare...

Idag har jag gjort något väldigt törigt......Putsat alla fönster på nedervåningen inför advent....Usch å fy, vad dåligt göra! Men, det blir ju desto roligare när julgardinerna ska upp. Bare att kasta upp dom på stången så äre klart!
Måste medge att putsningen blir liksom pytte, pytte, pytte lite roligare när jag får använda Kärchers fönstertvätt :-)

Nu ska jag älga iväg och titta på dom färskaste kattungarna här i byn.....Kanske man ska önska sig en i julklapp??

Hejsvejs!

onsdag 21 november 2012

Myspys!

Hej å hå! Vad förälskad alla Bönder och deras tilltänkta fruar verkar vara! Härliga tider....kramkalas på högsta nivå i Bonde Söker Fru. Om jag ska berätta vem jag är mest förälskad i "in real life" så är det såklart lilla Tuva! Henne fick jag mysa lite med ikväll när dom var här i Skorped å hälsade på.....

Den här sötnosen verkar vara populär bland kvinnorna...

Och den här donnan, Linda  Lindorff är visst gravid igen.....Det har jag hört från säkra källor idag, Rix Morgonzoo kan väl inte sprida osanning??

Tjingeling!

Mardrömmar!

Åh! Vad skönt, inatt har jag sovit en hel natt utan att vakna....Den "djupa" sömnen beror på att natten innan bedrevs med att vara vaken så mycket som möjligt. Drömde mardrömmar om att jag inte får nå ledigt under jul....Upptäckte här om dagen, när jag va inne på Heroma i ett annat ärende att hälfen av min ansökan om föräldraledigt helt spårlöst försvunnit! Vilket bidrog till de hemska drömmarna...Ha, ha, ha!! Vilka bekymmer man har...

Men, efter ett telefonsamtal till chefen tror jag att det har ordnat upp sig. Julefriden innfinner sig kanske i alla fall då :-)))

KAFFE

tisdag 20 november 2012

Snickare...

Yippie! Nova har sadlat om på sin tilltänkta karriärsstege:

Nu har hon tvärångrat sig och ska INTE bli ballerina längre...

Inga balettskor så långt ögat når... Nova har nämligen tänkt att hon ska bli snickare istället!! Jävlar! Sicken kloken jänta. Jag längtar tills hon ska hjälpa sin gamla mor att bygga relaxavdelning nere i källarn. Tackarrrr,
 
Sweet dreams ;-)

Snyggaste lampan!!

Igår fixade jag till min nya lampa som jag köpte sist jag var i stan....
Så här lustig ser den ut...Ett riktigt fynd om ni frågar mig! Har länge gått å fluktat efter en sån här lampa, men den jag hittade på MIO kostade typ 2 600kr.....Nej tack! Denna fuling va bra mycke billigare.
 
 Här har lampan fått ny färg. Å jag är ju HELNÖJD!

Bye, bye!

måndag 19 november 2012

Jultidningar,

Nu har jultidningarna kommit! Så va beredd med plånkan där ute, för snart dyker Oscar upp med leveranserna.... :-)
I helgen har vi provat glassmaskinen som var en av premierna som Oscar valde. Tusan va smarrigt det blev med egengjord glass, inga tillsatser och konstigheter. Nej, hemgjord glass innehåller bara gosaker som grädde, ägg, hallon, socker mm....GÖTT. Den apparaten ska absolut användas igen :-)
Glass är ju barnsligt gott!

Nu bäst att pallra sig iväg på Jobbet.....Obligatorisk APT...

Tjillevippen!

söndag 18 november 2012

Honda Fitta!

Jösses!! Vad gott och trevligt det var hos syrran igår kväll. Tre rätters middag och goda drycker till det :-)

Efter intagen måltid roade vi oss med att leka "Uppfinnarna". Alla nio deltagare hade VÄRSTA, BÄSTA ideérna. Patentverket nästa?? Vi var alla överens om att pantflaskor är ett stort bekymmer för oss törstiga konsumenter.....Flaskor och burkar svämmar över i lådor och skåp för att man är så jävla lat. Ids inte ens gå och panta med jämna mellanrum!! Men, snart gott folk! Jag har en toppenbra idé hur det ska lösas....

En hel del av kvällen gick åt till att RETA Krister också.....Han påstod nämligen att det har funnits en bil som lustigt nog döptes till Honda Fitta!! Vi andra trodde inte ett skit på de? Men, i dessa internettider blev det ganska lätt att undersöka. En googling å svaret var klart. Of course hade Puffen rätt!!

Fitta blev dyr affär för Honda:
"Tabben med namnet på den lilla stadsbilen blev en dyr affär för Honda. Broschyrer och reklam var redan gjorda när Japanerna kom på att bilen inte kunde heta Fitta. Namntabben ska ha kostat företaget åstkilliga miljoner kronor...,ha,ha!!

Honda Fitta är liten utvändigt, men stor när du väl kommit in....
 
Det är inte bara Honda som klantat till det med namnval. H&M hade visst namngett sina jeans lite lustigt med....var det slick fitt dom hette? Eller hur var de...
 
Nu väntar jag bara på att någon ur middagssällskapet ska vinna storvinsten på Lotto! För då är jag nämligen lovad att få en alldeles egen HONDA FITTA!! Tackar :-)
 
Tack för en rolen kväll allihopa!


lördag 17 november 2012

Laddar...

Nu laddas det upp inför en trevlig kväll på Torpet vid Degersjö korsninga.....Hoppas syrran ha ställt ut vindunken på kylning! För om några timmar dyker vi upp.

Hoppsan! Nu har Modo matchen börjat, så frågan lyder....Ska jag ska bänka mig framför tvn eller hoppa i badet?? Får bli det sistnämda :-)

Hejsvejs!

Vilken bjudning!

OJ! Vad trevligt det var att bli bjuden tvärs över vägen igår kväll! Jättegoda pajer, sallad och en smarrig daimglasstårta till dessert.....De va grejjern de!

Tjo ho...Äntligen ledigt!! :-) Och är jag rätt informerad är man bortbjuden på middag ikväll med.....Jag fick de bäst ja!

Nä, bäst att utfodra pojken innan innebandyträningen, och utfodra sig själv med kaffe,

Höres...


torsdag 15 november 2012

Djupjordvärme?

Jämarn va schösst!! Läste bilagan i ÖA här om dagen....och där fanns en annons om att borra sk "djupjordvärme"......Perfekt för dom som har för låååångt ner på berget eller för liten tomt för ytjordvärme. Passar mig utmärkt med andra ord.....Man vill ju knappast plöja upp hela gräsmattan för att få till lite värme?
Undra vad det där djupjordvärmekalaset går lös på??
När jag tänker efter tror jag faktiskt att man fortsätter i vedbranschen! Den kan man lita på....åsså får man ju springa ner i pannrumme tusen gånger om dan. Å det är ju bara sköj!

Skepp å hoj!

Morning...

Hej å hå! Förr var det här BÄSTA arbetsveckan på schemat......Nu efter nyaste schemaändringen finns det ingen bästa vecka längre... TÖRIGT!!

Ja, ja....Torsdag idag och en dag närmare ledig helg i alla fall :-)

Ses!onsdag 14 november 2012

Nitlott!!

Så där ja. Nu har jag skrapat mina fyra trisslotter för denna månad.....och som vanligt slutade det med fyra lotter i soporna. Bättre lycka önskar jag mig själv till nästa gång :-)

Hej hopp! Nu har vi en fotbollsmatch som ska spelas:


HEJA SVERIGE!!

tisdag 13 november 2012

Uuuuhhh! Det låter dyrt....

Hällsprättn va dyrt det blir!! Har just ryckt in nya julgardiner till vardagsrum och matrum.....Å det blev INTE billigt. Och ändå hade jag 30-40% rabatt på gardinasen...
Det finns ju hur mycket snyggt som helst.....Det gäller bara att kunna bestämma sig vilken stil man ska köra. Nu har jag haft vita julgardiner två år i rad. Så nu ville jag ha nått RÖTT- Äre jul så äre?

Nu blir det alltså inga pengar kvar till julklappar :-)

Puss, puss!

Siktglugg?

Nu äre bäst att vi börjar skrapa rutorna ordentligt på bilarna i vinter.....

En 40-åring togs av Övikspolisen för att han "latat" sig å inte skrapat rutan så noga. Han hade nöjt sig med en liten "siktglugg".....Det gillade inte konstaplarna utan han dömdes till 2 000kr i böter för vårdslöshet i trafik! Ja happ, Nu vet vi vad som gäller i vinter då....Skrapa riktigt noga! Eller låt bilaset stå å gå på tomgång  en timme innan man åker :-)

(Brukar se rätt många som åker omkring med en ytterst liten  sk siktglugg)

Annars då? Jo, kaffet är gott, å ute är det -3.5 grader....En strålande morgon helt enkelt!

måndag 12 november 2012

Teliabesök nr 3..

Yes! Idag dök det upp ett gäng teliakillar igen. Dom utökar antalet för varje gång. Nu var det inte mindre än tre karlar i farten, åkandes i två bussar.....Sammanlagt har det alltså hälsat på sex stycken på några veckor för att laga telekabeln. Å inte gick det bättre för att dom utökat antalet jobbare. Nej, kabeln verkar va omöjlig att fixa:

"Oj, va högt det var....å taket är ju ivägen, sa dom. Vi visste inte hur det såg ut. Vi trodde att det var en kabel dragen i jorden som va trasig.....Och upp på taket törs vi inte gå för det kan ju gå sönder. (Själv är jag mest rädd för att dom ska ramla ner om dom försök å klättra upp?)"

I alla fulla fall måste det va en jäkligt dålig kommunikation på det där företaget. Det är beställt på att det behövs en skylift för att laga, å det ha dom vetat av sen förra vintern....Å ändå är det ingen som vet nåt. Fast inte gör det mig nå, besök av trevliga killar är ju inte det sämsta??

Men nu ni! Vips fick en av herrarna en genialisk idé.... "Vi ring åtn Jan Moberg, han har ju korgen så han kanske kan ta sig upp å laga kabeln." Det va då BÄSTA idén hittills jag hört om lagningen. Det ska nog till en Skörpebo för att få det klart nån gång :-)))

Fortsättning följer....

söndag 11 november 2012

Bortgjort!

Så där ja! Då har jag jobbat klart för denna helg....Nu blir det en dags ledigt i morgon :-)  Då ska jag sova hur läääänge som helst? Eller njae, det är ju skola för pojken, så jag måste väl kliva upp vid sjusnåret...

Ikväll såg jag en GRÄVLING. Man kan inte beskylla det djuret att vara för söt i alla fall?
Huvva, för att stöta på en sånhäringa elaking....Tur att man satt i bilen!
Det här är ju nästan lika fult som en riktigt grävling! Vem kom på idén att sy upp en grävlingskostym till maskeraden?? Den här ska jag minnas om man blir bjuden på maskerad nån gång.....

Nu mot nya surf-jaktmarker!

lördag 10 november 2012

Drömjobbet!?

Tralalala.....Nu har "drömjobbet" annonserats ut i tidningen 7!

Nämligen säljare på EM-möbler.....Känn ni rakt vilket otroligt roligt jobb! Först å främst få man gå omkring i fina kläder varje dag (alltså inte skoterkängor). Sen får man skylta, pynta, fixa möbelarrangemang mm. Åsså sälja möbler såklart!! Ja, tack!! Jag tar jobbet :-)
 
 
Då skulle jag sprätta omkring i såna här snygga skor hela dagarna??
Ny-jobbet är alltså i princip klart. Tills jag kommer längre ner i annonsen och läser öppentiderna på affärskrället...

Mån till 19.00  och resten av veckan till 18.00, åsså lördan till 15.00. Ja happ! På måndagar är jag alltså tillbaka på Dagis vid åttasnåret på kvällen....å sen sju resten av veckan hmmm. Det SKET sig på direkten da! Tur, då slipper jag skriva nån ansökan, å jag får fortsätta driva omkring i mina Powerskor....

Det här är nog värsta snyggaste skorna ändå!

Tjillevippen!


Anundsjö Lucia 2012!

God morgon! Vintrigt och grannt ute idag....

Ett viktigt kom ihåg! Rösta fram "vår" Skorpeds jänta Lotta Sundberg till Anundsjös Lucia 2012!! I dagens ÖA kan ni läsa hur man gör :-)))

Nova ska också va en lucia i år. Hon har ju varit tomte alla gånger hon har varit med i nått luciatåg. Men, nu har hon bytt taktik.....Igår travade hon omkring här hemma med nyinköpt luciadress och ljuskrona. SÖTT!

See you!

fredag 9 november 2012

Lila systempåsar..

Nu äre nästan så man får skämmas.....Här har jag gått å travat precis HELA dan på stan och inte ens varit in på systembolaget! Klåen vilken ÖKEN?? Men, jag säjer som så: Ransonen för Övik handlas nog upp av andra kunder. Varenda kotte man ser i stan på en fredag bär på en eller flera rejäla stystemkassar.....Trevig helg på er!

Dessutom har jag lyckas med att inte köpa ett endaste klädesplagg på hela dan....Känns inte riktigt bra det heller? Fast det blev en hel del annat skoj istället. B la ett låååångt besök på MIO :-)

Och julskyltningen är i full gång. Tomtar, stakar, gardiner och glittriga kläder....Allt är framme på plats. Men, inte hitta jag nå snygga julgardiner för de. MORR!! Å dom glittriga kläderna, när är det tänkt man ska ha dom på sig? Är ju aldrig bjuden på nå finare kalas....

Hej hopp! Nu ska jag umgås :-)

Puss, puss!

Mot Ö-vik!

Tjoho! Idag är jag ledig :-) Så nu drar jag in till stan!! Ho,ho,ho vad rolet det ska bli....Hoppas jag hittar nå nya snygga julgardiner, och kanske några kläder...
Nä, ut och starta den nyrenoverade dieselvärmarn! Det är -6.5 grader idag.torsdag 8 november 2012

Uppfinnarna!

Ikväll har det varit del två av  programmet Uppfinnarna. Det rätt så skoj faktiskt.....Vilka lustiga prylar en del har kommit på :-)
 
 
Det här är Juryn som betämmer vilka uppfinnar som går vidare i tävlingen....
Blixtlåset önskar jag att ja själv hade kommit på :-) Eller varför inte glödlampan, eller tändstickan, eller osv....
 

onsdag 7 november 2012

Tack för kortet!

Åh! Vilket fint tack-kort som damp ner i brevlådan idag.Det var ifrån Lilla Tuva som tackade för uppvaktningen när hon föddes :-) Bebisar ä ju rakt för söta! Mys, mys :-)

Helsicke vad enkelt det blev med middan ikväll. Jag och barnen drog ju iväg till Morsan en sväng på eftermiddan, och det blev en lång sittning med både middag och kaffe.....å en massa surr såklart!

Nu måste vi zappa iväg till tv4 och kolla upp hur Markoolio har det där han bor....Granne med Björn Borg är han visst också  :-)

Bye, bye,

Panduro,

Jag har ledigt idag = Härliga tider!

Tror att jag och Nova ska bränna över till Bredbyn och hämta ett paket. Har beställt ifrån Panduro. En hel massa julkrafs. Nu jämarn ska här pysslas :-) Trädgårdsföreningen ska ha pysselkväll i slutet av denna månad också, så då är jag rustad inför det....

Sen har jag hört ryktas om att Mamma byggt trappan till sin altan klar. Så jag måste nog åka till "hängna borti Mosjö" och speja in nybygget!

Jaha! Nu har garageporten blåst upp för fjärde gången idag......verka va lite blåsigt idag?

Håll i hatten där ute...

tisdag 6 november 2012

För fet??

Läste i ÖA idag att tjocka människor har svårare att få anställning. Måste en arbetsgivare välja mellan tjock och smal valdes smalisen i första hand......Frodiga typer var mera sjuka och klarade eventuellt inte av arbetsuppgifterna pg a dålig kondition. Jahapp! Då vet vi det....Allt verka ska undersökas och bli till statistik nu för tiden :-))

Så frågan är väl om man ska försöka äta upp sig till 130kg och hoppas på avsked, så man får gå hemma å gona sig.....Eller försöka vara pinnsmal, så jobbet går som en dans?? Tål att funderas på. Tror jag tar mig ett glas julmust medan jag tänker!

SKÅL!

måndag 5 november 2012

Inte ett skit!

Hej hopp!

Idag har det knappast hänt någonting av större intresse! Så jag har inte mycket att bjuda på här. Dagen gick åt till att jobba å sen ikväll har det inte blivit många knop direkt.....förutom nå tråk typ tvätta, elda, laga mat. Fast laga mat är riktigt skoj egentligen, om det är till ett festligare tillfälle :-). Man kan ju knappast påstå att det är så upphetsande att koka makaroner och steka korv en måndagkväll....

Nä, bäst att kolla upp slutet på "pengarna på bordet"!

Have a nice kväll,

Tidig morgon..

Rolet att vakna kl 05.00.....Fast jag får klåen rå för det alldeles själv! Går man å lägg sig tjugo över nio får man nog räkna med att vakna i tid så att säja :-))) Jag skyller min iver att komma till bingen på min sängkamrat Mons Kallentoft.....Trevligt sällskap!

Kolla upp extra noga i ÖA idag. Två snygga Skorpeds brudar har fastnat på bild. Annie och Anna-Karin på Lasse Stefanz i Lördags...
Den där Sångaren Olle har en rejäl kagge! Visst är det han som äter så himla mycket körv??

Här är dom snygga dansanta damerna!

KAFFE.NU

söndag 4 november 2012

Tjälknöl!

Åh! Vad trevligt vi hade igår kväll. Festligheterna startade borta hos Rickard å Katrin med att titta på ett bedrövligt Modo.....Å själv var jag mest intresserad av att se dom nya tapeterna i deras hall :-)Sen gick jag hem och förberedde middan.

Menyn för kvällen var:

Laxcheesecake och räktoast

Tjälknöl med potatisgratäng och kantarellsås

Glass med jordgubbsröra och marsmallowspett

Det är typ andra gången i mitt liv som jag gör en tjälknöl. Väldigt enkelt att tillaga med det tar en väldig tid. Inget man snor ihop på en kafferast. Först ska älgeländet stekas i ugn i tolv timmar, sen ska den ligga och gona sig i marinad lika länge......sen skär man steken helst med maskin för att få till riktigt tunna skivor.

 Tjälknöl! Ett perfekt sätt att bli av med nå gammalt segt älgkött.....
Abolut blåbär fick bli matsnaps! Riktigt god faktiskt.

Här förbereder Oscar och Nova marsmallowspett......Först doppas godisarna i smält choklad och sen i olika strössel :-) Det här GILLAR barn.
 Middagen i full gång!
"Prinsessan Nova" visar sitt finaste smile...
Här körs det en omgång i wii-sing....Det här är det vinnande laget!

Kvällen förflöt snabbt å lustigt. Tiden går fort när man har roligt! Natten avslutades med att jag och Katrin knallade iväg bort pånSTATION å maroderade en stund :-)

Tack för sällskapet!

Nu ett viktigt kom ihåg!! Glöm inte att se på SOLSIDAN ikväll,

Sweet dreams out there...

Hoppsan!

lördag 3 november 2012

Att få va naken...

Tänk om man vore lika oblyg som en femårig flicka, då har jag gått omkring "bäskrink" här i huset just nu......Det är precis det som Nova roar sig med, att sprätta omkring alldeles naken. Inte ett plagg har kommit på än å klockan är över elva! Fast när jag tänker efter är det nog inte lika trevligt med vuxnas nakna arslen?? Beror ju lite på vem som är naken a förstås.....

Nä! Nu fåre va slut på kiss å bajshumorn :-)

Nu ska jag försöka sno ihop en förrätt till ikväll......Grannarna "västat" kommer på besök, trevligt! Länsman har ju till å med fixat en rödvinspava, så hur ska kvällen sluta??