lördag 29 december 2012

Konjak!

Tjo ho! Nu har jag äntligen hittat ett sätt att bli av med Konjaken....

Pepparsås med konjaksting!! Mums :-) Har förberett såsen redan idag inför nyårsafton.

Vill ni prova Länsmans goda Pepparsås? Här kommer receptet:

2msk smör
1 gul lök
2msk svartpeppar
1msk rosépeppar
1msk grönpeppar
1msk vitpeppar
4msk Konjak


2tsk soya
1msk kalvfond
2dl creme fraiche
2dl grädde
ev salt och chilipulver

Finhacka löken och mortla sönder all peppar. Bryn lök och peppar i stekpannan. Slå på Konjaken och låt puttra en stund. Släng i alla andra ingridienser och koka i ca 10 minuter.

Häll sedan såsen genom en sil, koka upp igen och mortla sönder lite mera av alla sorterna peppar och blanda ner i såsen. Smaka och njut!! Kommer att bli supergött till älgfilén!
Det här va det roligaste jag gjort med Konjak nån gång....För det är ju i princip odrickbart i vanliga fall?

Hej hopp! Nu måste jag piffa till mig för nu bär det snart iväg till kyrkan,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar